Wednesday, March 30, 2011

MASKULIN vol.115/APRIL.2011

[cover]
KHAIRUL FAHMI
"populariti tidak gugat prestasi"
-
cover maskulin yang nampak REMAJA
but still bagus
-
[inside]
PILIHAN GAYA PANCARAN CITARASA
FESYEN LELAKI MALAYSIA apa kata mereka?
"sebagai seorang lelaki, saya rasa fesyen di kalangan lelaki MALAYSIA semakin mantap. ke mana sahaja kita pergi, boleh dikatakan ramai lelaki cuba berpakaian terbaik mereka. mungkin dengan perkembangan fesyen dunia yang tidak lagi menjumudkan pemikiran manusia dengan hanya peraturan-peraturan. sebaliknya fesyen telah diterimapakai oleh warga lelaki MALAYSIA dengan baik, di mana fesyen diukur di badan mereka dalam membawa identiti diri mereka sendiri, dan tidak lagi membiarkan diri mereka menjadi mangsa fesyen. sukar bagi kita lihat lelaki yang berpakaian 'wrongly' di zaman serba moden hari ini. ini kerana pengetahuan tentang fesyen yang mudah dijangkau dan kefahaman diri mereka sendiri tentang kesesuaian fesyen sangat baik." by PAKWE
"POPULARITI TIDAK GUGAT PRESTASI" khairul fahmi
-
edisi kali ini lebih mementingkan tentang fesyen lelaki
dan memberi ilmu dalam pelbagai bidang fesyen terbaik buat semua
BELILAH U OLS!!
-
p/s: ada plak PAKWE n ZUL BOTAK!!

SUCKER PUNCH - 24 MAC 2011

+SUCKER PUNCH+
gsc sunway carnival mall
eddie
-
+GENRE+
fantasi/aksi/drama
-
+TENTANG+
SUCKER PUNCH mengisahkan tentang seorang gadis, BABY DOLL yang dimasukkan ke sebuah institusi mental
bermula dengan kematian ibunya dan ditinggalkan dia dan adik perempuannya bersama bapa tiri mereka
apabila segala harta ibunya hanya diberikan kepada dia dan adik perempuannya
bapa tiri merasa tertekan dan mahu merogol adiknya
dan ketika ini telah berlaku pertelingkahan dan menyebabkan BABY DOLL terbunuh adik perempuannya sendiri
dan bapa tirinya mengatakan BABY DOLL mengalami masalah mental sejak kematian ibunya
dan dia telah dihantar bapanya ke institusi mental, LENNOX HOUSE
di sini BABY DOLL dirawat oleh DR GORSKI bersama-sama gadis-gadis lain yang mempunyai penyakit mental
BLUE pula adalah penjaga LENNOX HOUSE dan telah mengenakan bayaran yang tinggi kepada bapa tiri BABY DOLL dan berjanji akan betul-betul menjadikan BABY DOLL gila
supaya segala kejahatan bapa tirinya dirahsiakan
di pusat ini, BABY DOLL telah berangan kononnya telah berada di sebuah rumah pelacuran
dengan watak BLUE sebagai penjaga mereka
dan DR GORSKI sebagai jurulatih tarian mereka
dan BABY DOLL bersama dengan 4 yang lain, ROCKET, SWEET PEA, AMBER dan BLONDIE
namun BABY DOLL adalah orang baru tetapi telah membuatkan mata BLUE terbuka dengan kehebatan tariannya
dalam masa yang sama, BABY DOLL telah merancang mahu melepaskan diri dari tempat itu
dan mengajak yang lain mengikutnya
namun mereka perlu mendapatkan 5 barang iaitu, peta, api, pisau, kunci, dan 1 yang misteri
misi melepaskan diri ini diperoleh BABY DOLL ketika diberi bertarung dengan 3 rasaksa di sebuah kuil
dan misi mendapatkan peta berlaku di sesi peperangan GERMAN
dan misi mendapatkan api pula di pertarungan NAGA
manakala misi mendapatkan pisau di antara mereka dan ROBOT
namun misi mendapatkan pisau mengalami sedikit masalah di mana ROCKET telah mati ditikam
namun BLUE telah mengetahui plan BABY DOLL dan telah membunuh AMBER dan BLONDIE
dan ketika inilah BABY DOLL mengetahui barang kelima adalah dirinya
dan melepaskan SWEET PEA seorang keluar dari institusi tersebut
PAKWE teruja apabila menonton SUCKER PUNCH ini
3 cerita berbeza
1 cerita sebenar dipalit 1 cerita ilusi dengan 1 lagi cerita khayalan
perkara simple yang dielaborate lebih sehingga menjadikan emosi kisah itu tercipta kuat
-
+BEST+
lakonan straight face pelakon utama yang memang mantap dan comel
dengan watak-watak wanita berlawan yang memang superb
wardrobe yang memang seksi namun tidak melampau
dan juga perubahan watak yang memang terbaik dari pelakon2nya
grafik melampau namun tidak membosankan
dan tidak dilupakan lagu2 yang best dan membawa mood filem ini
-
+WORST+
mcm takde...BOLEH??
-
+ULANG TENGOK?+
pasti kalu ada kesempatan
-
p/s: terus rasa nak jadi gadis yang berlawan..mcm mana?

24 MAC 2011 - hutang after 8 tahun

rini adalah payday utk MAC 2011 buat semua kakitangan kerajaan
tak terkecuali jugak adalah PAKWE
ALHAMDULILLAH
-
dan di dalam kesebokan bekerja nie
tetibe PAKWE dpt call dr UNKNOWN number
n biler PAKWE jawab je
dia terus tanye
"NIE NADA ERK??"
n soalan tu berlangsung lama
n panggilan ini dari seorang lelaki INDIA
dan terus memberitahu dia dari CELCOM
dan PAKWE ada hutang ngan CELCOM
sebanyak RM 1+++
dan akaun tu tahun 2002
n cara ckp sgt2 kurang ajar
so PAKWE apa lagi
tengah2 bengang n panas nie
PAKWE maki hamun dia
1 sebut nama PAKWE pown salah
2 cakap mcm PAKWE nie mencurik
3 bile masa PAKWE pakai CELCOM?
4 hello tahun 2002, now dah 2011 baru ko call? BABI ke kau HINDU oi??
n mampos lah ko nak wat pe pown
MALAS MAU LAYAN!!
PU*I sangat!!
-
PAKWE kaya lah sket dari hari2 sebelum hari nie
dan bagi mereward diri PAKWE
PAKWE mau layan muvie
nak layan ...DALAM BOTOL takde midnite
so pilihan ke2 adalah SUCKER PUNCH
-
n mlm nie PAKWE layan SUCKER PUNCH kat GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
ngan EDDIE jam 1130pm
naik ngan EDDIE ke SUNWAY CARNIVAL mlm tu
n SUCKER PUNCH memang best
tak rugi tgk
-
p/s: BABI lagi cumel kowt

mulot busok

-
-
-
-
-
biar mulot BISING
jangan mulot BUSOK
-
masok rumah orang biar BERSALAM
dari masok mcm PENYANGAK
-
nak cakap bagos datang SEMUKA
bukan kuat depan PEREMPUAN
-
n kalu dah SALAH tu NGAKU aja
bukan nak samakan orang dengan ORANG yang tau KAU tu BANGANG
-
p/s: ada lagi spesis VAVI mcm nie
-
-
-
-
-

22 MAC 2011 - plz lah

rini BIRTHDAY ADAM ARJUNA
blogger tegar cum model cum photographer cum penari terkenal
PAKWE takde hadiah nak kasik
so PAKWE nak wish je HAPPY BIRTHDAY 2 U
dan harap ADAM ARJUNA akan sentiasa berjaya dalam hidup
n SENYUM selaloo okayh
MWAHA!!
-
n PAKWE akan memenuhi sesi terapi nanti
TAK SABAR nak diterapi
KAH KAH KAH!!
-
p/s: ngantok

21 MAC 2011 - back 2 BUTTERWORTH

rini PAKWE bercuti rehat lagi
sebab baru mau gerak pulang ke BUTTERWORTH rini
-
bangon je PAKWE sesiap n mintak YAN tolong hantar PAKWE ke HENTIAN DUTA
n nasib baik ada bus jam 0130pm
so THANX 2 all yang membantu PAKWE selama PAKWE d KUALA LUMPUR weekend tu
MWAHA buat semua
n thanx YAN yang kasik PAKWE pinjam THE LAIR season 1 n 2
*nanti PAKWE kembalikan kayh
-
di dlm bus PAKWE tak sempat nak layan MP4 PAKWE
sebab sgt letih
PAKWE tido je sampai tiba ke BUTTERWORTH
-
n THANX 2 EDDIE yang sudi ambik PAKWE kat bus station
PAKWE sampai bus station jam 06pm
n terus hantar PAKWE ke UiTMPP
sebab PAKWE nak ambik ITAM PAKWE kat sini
-
n terus balik PAKWE sesiap kemas begpack n tido
NUNYTEZ
MWAHA!!
-
p/s: windu semua :(

Tuesday, March 29, 2011

20 MAC 2011 - not goin back?

b4 anything
jom nyanyi buat SAINTIS TERCHUMEL D DUNIA
SUKOR M
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 SUKOR M
HAPPY BIRTHDAY 2 U
happy selaloo n PAKWE rindu SUKOR M
SANGAT
-
n hari ini adalah hari PAKWE sepatotnya kembali ke BUTTERWORTH
but PAKWE masih seronok dan tidak mahu pulang
WUWU!!
-
PAKWE masih d rumah AMBAHARI melayan RAJA LAWAK 5 GRAND FINALE
*ulangan je dari jam 1am-3am
takde lah best mana GRAND FINALE nie
but dalam reramai tu PAKWE suke BALAS walaupown si kering tu banyak gugup
-
n after RAJA LAWAK je AMBAHARI terus hantar PAKWE ke MAHASURI APPARTMENT
PAKWE pown balik tidor
NYONYAK!!
-
kitorg bangun awal
ramai kat rumah EYOI nie
MEGAT ado, WADIE ado, JEFF ado
n HENRY n AREMAN otw nak ajak kitorg sume breakfast sekali
makanya
kitorg bersiap ala2 je
n sume SIMPLE2 je
SUKE!!
n menuju ke CHERAS mau brunch
*2 VIVA ke sana
-
dan lepas kitorg makan hujan turun selebat2 nya
hinggan membuatkan kitorg stuck kat CHERAS tu lama
so lepak lah bergambar je kitorg sambil minum2
BEST GAK MCM NIE!!
-
dan biler je hujan surut sket
kitorg rasa malas nak balik lagi
so next destination adalah BUKIT BINTANG
-
kitorg window shop kat TIMES SQUARE
kat PAVILION
dan aktiviti utama adalah photoshoot mcm gila
GILA BEST!!
-
dan keseronokkan memang selalonya mcm angin lalu je
dah malam n MEGAT, HENRY n AREMAN dah mau pulang
so tinggallah kitorg je d sini
n PAKWE menanti esok je utk pulang
*dah emo nie :(
-
p/s: ada lak drama terhappen mlm tu erk

Monday, March 28, 2011

COLOR OF CREATURES

COLOR OF CREATURES merupakan debut PAKWE bersama a bunch of great photographers
-
namun ini bukanlah pertama kali PAKWE cum up dengan tema photoshoot
-
jika sebelum ini untuk PENCARIAN ICON PAKWEKU.BLOGSPOT 2010
PAKWE sudah keluar dengan sesi photoshoot pertama dengan tema 'SHADOWS'
dan kedua dengan tema 'BATTLE OF SETS'
kini PAKWE meneruskan sesi photoshoot group 3 dengan tema 'COLOR OF CREATURES'
-
berasal dengan hanya COLOR
istimewanya untuk kolaborasi pertama PAKWE dengan COMPAX
PAKWE mengELABORATE lebih tema ini kepada COLOR OF CREATURES
-
dan model-model yang PAKWE invite bukan hanya dari ICON group 3 tetapi juga dari ICON2 PAKWE dari group2 sebelumnya
-
COLOR OF CREATURES adalah satu tema yang memerlukan model beraksi menggunakan ekspresi muka dan gaya badan mengikut identiti COLOR yang telah diberikan juga diselitkan kelainan adalah kewujudan contengan di muka atau kulit model dalam membangkitkan isu CREATURES itu sendiri
-
dan ini bukan photoshoot FASHION sebaliknya adalah sesi photoshoot ART namun masih menggunakan elemen MALE FASHION dengan wardrobe yang disediakan sendiri oleh model
-
TEMA : COLOR OF CREATURES
-
TARIKH : 19 MAC 2011
-
HARI : SABTU
-
TEMPAT : RUMAH TINGGAL ISTANA BUDAYA & JALAN SEMARAK
-
MASA : 2 PETANG - 9 MALAM
-
PENGANJUR : COMPAX & PAKWE
-
MODEL TERLIBAT : HAFIZ, RUSHD, DUKE, MEGAT, FACHRULL, JOE, RIDZUAN, APEZS, TIRAN, SHAFIQ, HENRY, & WADIE
-
JURUKAMERA TERLIBAT : COMPAX, M NAZRI WARNELA, SHAHRUL IKRAM untuk GAMBARWAJAH dibantu oleh HUMAIRA, KHAIRUL RAIHAN, ASRI HASHIM, HELMY NORDIN, & RIDHUAN
-
JURUCONTENG : PAKWE dibantu oleh ARFIAN NAZRIN & HENRY

-
AQUA atau BIRU HIJAU
MODEL : FACHRULL
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : moody, membosankan, suka menyendiri, jujur, mudah percaya orang lain
TOP: t-shirt leher V belang AQUA by FACHRULL
BOTTOM : jeans panjang KELABU by FACHRULL
LAIN-LAIN : kasut kasual AQUA, tali pinggang AQUA, gelang, jam tangan AQUA by FACHRULL, 2 kerongsang AQUA, rantai & tali leher AQUA by PAKWE
AQUA : t-shirt leher V belang, tali pinggang, 2 kerongsang, kasut kasual, jam tangan, & tali leher
-
PINK atau MERAH JAMBU
MODEL : JOE
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : berusaha sedaya upaya & sombong
TOP : t-shirt leher bulat PINK by JOE
BOTTOM : skinny hitam panjang by JOE
LAIN-LAIN : tali pinggang putih, kasut kasual hitam by JOE, tali leher hitam, tali leher PINK, & kerongsang hitam by PAKWE
PINK : t-shirt leher bulat & tali leher
-
RED atau MERAH
MODEL : MEGAT
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : garang, comel, disayangi ramai, suka disayangi & menyayangi, ceria, gembira, & kadang-kadang angin satu badan
TOP : t-shirt leher bulat hitam by MEGAT
BOTTOM : jeans panjang RED by PAKWE
LAIN-LAIN : kasut kasual RED by ARFIAN NAZRIN, gelang hitam, kerongsang bulu RED, bowtie RED, & tali leher RED by PAKWE
RED : jeans panjang, tali leher, kasut kasual, bowtie, & kerongsang bulu
-
ORANGE atau JINGGA
MODEL : DUKE
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : berani, bijak mengambil hati, & sukar mempercayai orang lain
TOP : t-shirt leher bulat tanpa tangan ORANGE & vest hitam by DUKE
BOTTOM : jeans panjang hitam by DUKE
LAIN-LAIN : kasut kulit hitam, cincin, rantai, mafla ORANGE by DUKE, & gelang getah ORANGE by PAKWE
ORANGE : t-shirt leher bulat tanpa tangan, tali pinggang, mafla, & gelang getah
-
YELLOW atau KUNING
MODEL : HAFIZ
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : manis, tenang, sopan, dipercayai orang, suka menguasai, mampu membuat keputusan yang tepat, sentiasa berfikiran ke hadapan, jiwang karat, & romantik
TOP : singlet YELLOW & jeket hitam by HAFIZ
BOTTOM : 3 quarter seluar hitam by HAFIZ
LAIN-LAIN : kasut kasual hitam by HAFIZ, bowtie YELLOW, tali hitam, & gelang getah YELLOW by PAKWE
YELLOW : singlet, bowtie, & gelang getah
-
GREEN atau HIJAU
MODEL : APEZS SHAH
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : pandai menyesuaikan diri, tidak pemalu, mudah membuat orang lain kecil hati
TOP : t-shirt lever V GREEN & jeket hitam by APEZS SHAH
BOTTOM : skinny pendek hitam by APEZS SHAH
LAIN-LAIN : kasut kasual hitam & jam tangan by APEZS SHAH
GREEN : t-shirt leher V
-
SILVER atau PERAK
MODEL : RUSHD
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : berimaginasi tinggi, berseni, pemalu, suka mencuba, & suka mencabar diri
TOP : kemeja hitam & blazer raincoat hitam by RUSHD
BOTTOM : slack panjang hitam by RUSHD
LAIN-LAIN : tali leher besar SILVER & kasut kulit hitam by RUSHD
SILVER : tali leher besar
-
BLUE atau BIRU
MODEL : RIDZUAN
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : berkeyakinan diri yang rendah, terlalu memilih, cenderung kesenian, mudah jatuh cinta, & sering putus cinta
TOP : t-shirt lever V hitam & kemeja tangan pendek kotak-kotak BLUE by RIDZUAN
BOTTOM : jeans panjang BLUE by RIDZUAN
LAIN-LAIN : kasut kasual hitam & cermin mata BLUE by RIDZUAN
BLUE : kemeja tangan pendek kotak-kotak, jeans panjang, & cermin mata
-
BROWN atau COKLAT
MODEL : TIRAN
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : menitikberatkan soal kecantikan, sering melakukan kesilapan, suka ambil mudah, bercitarasa tinggi, suka memerintah, & peramah
TOP : t-shirt leher V hitam by TIRAN
BOTTOM : skinny panjang BROWN by TIRAN
LAIN-LAIN : tali pinggang BROWN & kasut kulit hitam by TIRAN
BROWN : skinny panjang & tali pinggang
-
PURPLE atau UNGU
MODEL : WADIE
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : misteri, sukar didekati, tidak pentingkan diri, mudah terpengaruh, moody, & memilih
TOP : t-shirt leher bulat PURPLE & jeket hitam by PAKWE
BOTTOM : jeans skinny hitam by PAKWE
LAIN-LAIN : kasut kasual hitam, jam tangan by WADIE, & tali leher PURPLE by PAKWE
PURPLE : t-shirt leher bulat & tali leher
-
OCEAN BLUE atau BIRU LAUT
MODEL: HENRY
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : mencintai diri, berpersonaliti menarik, menjadi tumpuan ramai, berpandangan jauh, pemarah, & ego
TOP : kemeja tangan pendek OCEAN BLUE & jeket hitam by HENRY
BOTTOM : jeans panjang by HENRY
LAIN-LAIN : kasut kulit hitam, rantai by HENRY, & tali leher OCEAN BLUE by PAKWE
OCEAN BLUE : kemeja tangan pendek & tali leher
-
MASCULINE PINK atau MERAH JAMBU MASKULIN
MODEL : SHAFIQ
JURUCONTENG : PAKWE
PENATA RAMBUT : ARFIAN NAZRIN
IDENTITI COLOR : berusaha sedaya upaya, suka menolong, & berprasangka buruk tentang orang lain
TOP : sweater leher V tangan panjang MASCULINE PINK by PAKWE
BOTTOM : jeans skinny hitam by SHAFIQ
LAIN-LAIN : cermin mata brown by SHAFIQ, kasut kulit hitam, bowtie hitam, & gelang getah MASCULINE PINK by PAKWE
MASCULINE PINK : sweater leher V tangan panjang & gelang getah
-
memandangkan PAKWE sendiri tidak sempat mengambil hasilan PAKWE dari sesi ini
COLOR akan dibuat kembali untuk ICON2 PAKWEKU APRIL 2011 ini
dengan kelainan yang lebih menerujakan
-
MWAHA!!
-
p/s: be ready okayh

Saturday, March 26, 2011

19 MAC 2011 - day of COLOR OF CREATURES

kitorg bergembira di club mlm nie
sebab MEGAT ada
*walau lambat
n HENRY ada, YAN ada, MIZIE ada, so best lah kan
*n sempat gak lah PAKWE tgk ada kes wif HABEEB n bonzer club
HURMMMMM!!
-
n that nyte jugak JIMMY semacam je
HURMMMMM!! again
but lantak lah...PAKWE tak terlibat
-
n kitorg habis club terus balik SETIAWANGSA
sebab pepagi nak bangun shoot COLOR OF CREATURES plak wif COMPAX
-
so PAKWE bangun je terus sms HENRY n kejot YAN
n kitorg bertolak sket lewat dari SETIAWANGSA
akibat hujan n jalan jem
*SORRY SUME!!
-
so sampailah PAKWE ke tempat kejadian
RUMAH TINGGAL di ISTANA BUDAYA
dan nampak ramai dah ada
but
HUJAN U OLS!!
*nak geget2 je COMPAX tyme nie
-
so COMPAX mintak tempat diubah ke rumah tinggal area SEMARAK
-
photographers yang terlibat utk COLOR OF CREATURES nie adalah:
COMPAX
M NAZRI WARNELA
SHAHRUL IKRAM for GAMBARWAJAH dibantu oleh HUMAIRA
KHAIRUL RAIHAN
ASRI HASHIM
HELMY NORDIN
RIDHUAN
-
dan models yang terlibat utk COLOR OF CREATURES plak adalah:
JOE - PINK
WADIE - PURPLE
HENRY - OCEAN BLUE
MEGAT - RED
RIDZUAN - BLUE
SHAFIQ - MASCULINE PINK
TIRAN - BROWN
FACHRULL - AQUA
HAFIZ - YELLOW
RUSHD - SILVER
APEZS - GREEN
DUKE - ORANGE
-
dan COLOR OF CREATURES merupakan debut PAKWE wif photographers reramai mcm nie
so TAKOT!!
-
tapi tak sempat nak pegi jauh dah berpecah belah
so terpakse kembali ke SHELL area ISTANA BUDAYA tu n berkumpul semula
-
n tyme tu hujan surut
dan kembali shoot kat rumah tinggal ISTANA BUDAYA tu
-
PAKWE mulelah memakeup sume model
dan memang sgt letih
dengan nak kejar masa lagi
n nak lari dr hujan yang akan turun lagi
*dari satu kereta bertukar ke kereta yang lain
WUWU!!
-
dan ALLAH tu MAHA BERKUASA
hujan turun kembali selebatnya
dan kini kitorg perlu bergegas
ke tempat PLAN B
SEMARAK
-
dan disini sememangnya lebih baik dari rumah tinggal ISTANA BUDAYA tu
*lagipon nak lari dari theme org lain sebelum nie
-
sesi photoshoot berlangsung sehingga gelap
0830pm
dan PAKWE berpuashati dengan outcumnyer
*walau PAKWE tak masuk dlm gambar2 tu :(
-
but s for PAKWE sendiri
PAKWE tak puashati
sebab PAKWE tak dpt shoot model2 nie sendiri by PAKWE
:(
*so COLOR akan dibuat kembali PAKWEs style
INSYAALLAH!!
-
n lepas shoot je
kitorg reramai lepak makan kat area SEMARAK je
dan isu sesat kembali balik
2 kereta hilang iaitu kereta SHAHRUL IKRAM & HUMAIRA n kereta FACHRULL yang bawak RIDZUAN n SHAFIQ
so penyelamat terpakse lah pegi cari yang hilang
n penyelamat tu adalah PAKWE n YAN
*yang tak tau pape nie ha
MAMPOS KAU MAMPU!!??
dan dalam misi menyelamat tu sempat jugaklah kitorg sendiri sesatkan diri dan mereka yang sesat
HAHAHA!!
COVER COVER!!
-
tyme makan2 best gak lah dengar mereka berborak
ada yang KUCING ATAS BUMBUNG lah
ada yang NASIK GORENG TAMBAH, SAYOQ LEBIH
ada yang seronok nak makan
ada yang seronok main IPHONE dengan muke COMPAX
dan macam2 lagi
*nanti lain kali PAKWE banjer makan sume k
MWAHA!!
-
n kembali lah kitorg ke SETIAWANGSA
*WADIE, YAN, HENRY, AREMAN, MEGAT
but HENRY out overnite sumwhere wif AREMAN
*n PAKWE ada date ngan ARNAB mlm nie
WINDU SGT!!
-
so PAKWE bersiap n keluar dihangkot ARNAB
but b4 that bertembung ngan EYOI, n DAYDAY n JEFF yang baru sampai dari KEDAH
-
n bersama ARNAB mengubat semua duka PAKWE
MWAHA!!
-
p/s: nak nak nak lagi ARNAB sgt

18 MAC 2011 - MIZIEs 22nd BIRTHDAY PARTY

1st of all bagi PAKWE nyanyi dulu
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 MIZIE aka DEKCHU
HAPPY BIRTHDAY 2 U
wah wah wah DEKCHU
dah 22 tahun
semoga DEKCHU happy2 selaloo
n kaya raya hendaknya
MWAHA!!
-
rini PAKWE ambik cuti
nak ke KUALA LUMPUR
menghadiri birthday part DEKCHU
so PAKWE bangun awal
coz bus PAKWE jam 1030am
PAKWE park ITAM PAKWE kat UiTMPP
n naik RAPID ke JETI BUTTERWORTH
-
PAKWE sampai ke KUALA LUMPUR jam 0330pm mcm tu
dan dipickup oleh HENRY kat STESEN BUKIT JALIL
*1st tyme PAKWE jejak ke STESEN BUKIT JALIL nie
-
n PAKWE singgah sesiap n rest kat rumah HENRY di area BANDAR TASIK SELATAN dulu
sebab part DEKCHU jam 07pm
so tyme yg ado nie PAKWE gune siapkan rekaan makeup utk photoshoot esok
COLOR OF CREATURES
-
n kitorg bertolak kuar rumah jam 05pm mcm tu
dengan hujan n jalan jem
kitorg menuju ke tempat keje sis HENRY
mau ambik sis HENRY yang juge join party nie
n sudah ambik kitorg terus ke SETIAWANGSA
mau hangkot YAN plak
-
but jem yang menggila telah menstuckkan kitorg lama atas jalan
sampai DEKCHU call dah beribu kali tanya katne
WUWU!!
-
n kitorg sampai SETIAWANGSA ambik YAN
*n PAKWE sempat singgah baling barang2 PAKWE kat sini
*n tekokot tgk ada 2 org lain dlm rumah
SPEECHLESS
-
n dari SETIAWANGSA nak ke BUKIT BINTANG plak menemui masalah
jem lagi terok
BUMPER TO BUMPER u ols
-
but alhamdulillah
kitorg sampai jugak but bit late lah
sejam lewat gak lah kan kan kan
MWAHA!!
-
n sesampai je PAKWE ke UCAFE BUKIT BINTANG tu
PAKWE sentap lite2
sebab 1 ada JIMMY
n sebab tau DEKCHU wif W B??
*baru tau padahal dedua PAKWE kenal
*sampai hati berahsia kan!!
CHOY!!
-
so PAKWE kasik lah adiah CD tak seberapa utk DEKCHU
dan kitorg yang lapar nie = PAKWE n SIS HENRY pown apa lagi
SERANG MAKANAN LAH!!
-
but happy sgt jugak
1 sebab ada ROY
2 sebab ada SHAFIQUE
3 sebab ada DEKCHU
so masih ada yang PAKWE sayang d situ
*walau MEGAT takde
-
n HENRY hantar sis dia balik dulu
so PAKWE n YAN lepak lah kat UCAFE tu dulu
sementara nak club
*dah plan nak club
n PAKWE sikit sentap lah
tak dapat layan FINALE RAJA LAWAK 5
NANGES!!
-
but PAKWE tau yang menang RAJA LAWAK 5 adalah MAN
2nd R2 n 3rd BALAS
-
so PAKWE n YAN dan yang lain gerak ke club plak seperti yang dijanjikan
n kitorg masok awal sambil PAKWE menunggu MEGAT
BEST U OLS opening number!!
n PAKWE siap berdarah ink lagik u ols!!
n tetibe d caring bonzer lelebih...terus rasa cute HA HA HA!!
-
p/s: ralat tak dapat jumpe ARNAB mlm nie

Thursday, March 17, 2011

KUALA LUMPUR is again calling PAKWE

180311, JUMAAT
PAKWE ke KUALA LUMPUR dari BUTTERWORTH
naik bus KONSORTIUM jam 1030am
n dijangka sampai ke KUALA LUMPUR kurang lebeyh jam 03pm
*turun tak sure lagi kat mana
-
maybe ke SETIAWANGSA kejap nak ambik baju kemeja putih kat EYOIs place
untuk tema biru putih BIRTHDAY PARTY MIZIE yang ke 22
di BUKIT BINTANG dari jam 07pm til 09pm
*PAKWE dengan outfit sundal PAKWE
-
GRAND FINALE RAJA LAWAK 5
nak tompang rumah saper layan erk?
:(
*AM BAHARI plz plz plz
-
n after that maybe PAKWE langsung lepak sana untuk sesi tari tirana
CLUB tak pilih lagi
tunggu MEGAT decide
*but plz make it that 1 club sebab BANG LONG selaloo d situ
CROSS FINGERS
-
n lepak rumah MIZIE rasanya PAKWE
-
190311, SABTU
PAKWE akan membantu dalam sesi bergambar bersama COMPAX n frens
dengan tema COLOR OF CREATURES
di RUMAH TINGGAL, ISTANA BUDAYA dari jam 12noon til 09pm (permintaan COMPAX)
so PAKWE akan super bz dengan makeup n konsep
dan juger styling model yang hampir 15 orang tu
dan juga nak siket2 ajar pose yang sesuai dengan COLOR mereka
NANTIKAN PIC2 NYER D FB PAKWE K!!
*n surely akan lebih penat sesi nie untuk PAKWE
-
200311, AHAD
PAKWE akan balik BUTTERWORTH
tak sure pagi ke petang ke malam ke
but pastinya seawal yang boleh
-
p/s: dah tau schedule PAKWE tu, tak reti2 nak ajak PAKWE lepak? :p

16 MAC 2011 - SEKS DI TOILET

hebat tak tajok?
ada siket LUCAH tak?
SEKS tu lucah erk?
pepandai je korang!!
SEKS tu kan senaman
KATA KAU!!
HAHAHA
WUTEVA
tapi
TAPI
tapi
MEMANG BEST
-
p/s: walau sempit n cemas, nak berak pown susah...ISH!!

14 MAC 2011 - PAKWE che'gu CATWALK??

like always
ISNIN adalah hari fevret PAKWE
masih maintain hensem hari nie
*walau rambut SAKAI PAKWE nie mengujakan pemerhati
LALALALALA!!
-
n rini PAKWE puasa sunat ISNIN
*sajer mau maintain badan bulat PAKWE nie
-
n rini ada budak mau belajar CATWALK dengan PAKWE
??
takde angin TAKDE ASAP takde banjir
tetibe dia nak PAKWE asuh catwalk dia
atas alasan yang kabur2 air longkang
so PAKWE ajar lah apa yang PAKWE tau
n memang susah nak ajar orang yang tak pernah
nampak mcm senang
*PAKWE sendiri pown pernah kene marah tyme belajar dulu
WUWU!!
-
p/s: sudah lah kau...PAKWE nak balik

13 MAC 2011 - dapat cake

lepas je berMERONG sama itu HENRY
sambil dok catwalk tak hengat
tetibe terperasan ada HAZRUL
HUHU!!
1st tyme jumpe balik lepas dia kawen
n wife dia pown ada kat situ n etc
WUWU!!
-
n otw balik ke BIREW
PAKWE singgah PERMATANG PAUH kejap
nak ambik kek dari MEL
TQ MEL!!
sedap kek tu
*sambil jilat sudu nie
-
n rini PAKWE bangun utk bakar sampah2 dari BIREW aja
n sesiap mau kuar bila matahari turun
saje nak on9 n lepak sama member
so PAKWE pown msg lah si RANO
n RANO pown memang nak ke area SEBERANG PERAI
so kitorg pown lepak2 minum n siap redah kasi pecah kawasan2 yang gelap
GELAP KE??!!
MWAHA!!
-
p/s: keje dah esok erk??

Wednesday, March 16, 2011

RANGO - 12 MAC 2011

+RANGO+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
animasi/aksi/komedi
-
+TENTANG+
RANGO mengisahkan tentang seekor cicak yang suka berimaginasi tinggi
RANGO merupakan cicak peliharaan yang dalam perjalanan di dalam satu kereta ke satu arah
dan telah mengalami kemalangan dan terpelanting keluar dari tingkap kereta dan terjatuh di tengah-tengah jalan raya di kawasan gurun yang tiada penghujungnya
ketika ini RANGO telah berjumpa dengan seekor tenggiling yang baru lepas kena langgar
dan sebenarnya tenggiling itulah punca terpelantingnya RANGO ke tengah jalan itu
ketika itu kemarau teruk dan RANGO dahagakan air
namun mengikut kata tenggiling itu, dia perlu mencari DIRT
dan di dalam perjalanannya mencari DIRT, RANGO telah diserang oleh burung helang
dan menyorokkan dirinya di satu paip besar di mana esoknya dia telah disimbah air yang banyak keluar
dan ketika inilah RANGO bertemu dengan BEAN
dan BEAN mempunyai kelainan, BEAN boleh stuck seketika dalam sedar
dan BEAN telah menumpangkan RANGO ke DIRT, sebuah pekan ala pekan cowboy
dan kelainan RANGO membuatkan dia diperhatikan
dan di sebuah bar, RANGO telah mengaku bahawa dia telah membunuh 7 ekor binatang dengan hanya menggunakan 1 peluru
dan terus diangkat sebagai hero oleh warga bar tersebut
ketika ini RANGO dicabar bermain pistol dengan seekor biawak pasir
dan ketika ini jugaklah, burung helang telah kembali
dan mengejar RANGO sehingga terbunuhnya helang tersebut
dan ini telah disaksikan oleh seluruh warga DIRT dan mempercayai kehebatan RANGO
RANGO dibawa berjumpa DATUK BANDAR DIRT dan dijadikan sheriff DIRT
dan kini misi RANGO adalah menangkap pencuri air di pekan DIRT dan dalam masa yang sama memikirkan sebab kehilangan air
dan RANGO telah menuduh segalanya ada kaitan dengan DATUK BANDAR
dan DATUK BANDAR memanggil RATTLESNAKE JACK ke DIRT bagi menyusahkan RANGO
dan RANGO telah dimalukan dan keluar dari DIRT
ketika keluar dari DIRT, RANGO telah menemui dirinya dan nekad kembali ke DIRT dan membantu warga DIRT
-
+BEST+
watak-watak dalam RANGO yang cuba lari dari kebiasaan filem animasi, di mana watak tidak comel sebalinya buruk dan hodoh
jalan cerita yang sangat baik dan komedi yang menjadi
tidak membusankan PAKWE sebaliknya membawa PAKWE berfantasi bersama RANGO
-
+WORST+
mcm takde je sebab dah cukop rasa dah pown
-
+ULANG TENGOK?+
sekali je PAKWE dah paham
but kalu ada yang mahu PAKWE temankan
ajak lah
-
p/s: sisi kotor yang lazat

12 MAC 2011 - 2nd tyme MERONG

1st of all
PAKWE nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU buat CT AISHAH n hubby
yang bersatu di pelamin rini
semoga kekal selamanya
n sorry sebab PAKWE tak sempat nak pegi kenduri u ols
-
bangun je tido rini
PAKWE mandi lite2 n terus tunggang itam pegi SG DUA
sebab
nak gunting rambut
so sesiap gunting balik mandi sekali lagi
n kali nie heavy lah
HU HU!!
-
PAKWE sesiap makan etc
n terus ke UiTMPP
lepak wat keje sket yang tertangguh
n lewat sket PAKWE langsung ke SUNWAY CARNIVAL MALL
mau layan RANGO show jam 0850pm
sebab HENRY call nak banjer PAKWE HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA mlm nie
*HENRY ckp MERONG MEHRUWANGSA
-
sempat PAKWE pinjam jaket kulit BOY b4 RANGO
n layan lah PAKWE RANGO jam 0850pm tu
MEMANG BEST dalam KEBURUKAN
HAHAHAHHA!!
-
siap awal lak RANGO nie
n bagi mengelakkan PAKWE isap dadah
PAKWE pown pegi lah on9
-
n kembali ke GSC SUNWAY CARNIVAL MALL untuk HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA kali kedua bersama HENRY
*yang dah berakar tunggu PAKWE
MWAHA!!
-
p/s: n kali nie tak tido...siket nguap aja

11 MAC 2011 - saket KAPLA

jom wish HAPPY BIRTHDAY kat NAZMI
member KACAK BERGAYA PAKWE
semoga HAPPY always
n jangan lupe kita2 okayh
MWAHA!!
-
dari semalam lagi actually PAKWE dah rasa tak sedap kepala
but rini menjadik2 plak
so PAKWE tak join lah sesi YASSIN
*takot kang mengganggu tumpuan orang lain kan
-
but meeting FAMILI DAY UiTMPP 2011 PAKWE join lah
walau saket kepala
walau dengar memacam cakap2 busok yang sebok nak jaga hal orang lain
still PAKWE maintain dlm bilik mesyuarat tu
n akibat saket nie
PAKWE tak dpt nak curahkan isi hati busok PAKWE keluar
NANTI JE LAH!!
-
n THANX EN ZUL for that delicious NASIK KERABU
tambah 6 kali dah nie
-
n keje PAKWE rini adalah
TIDO
TIDO
TIDO
sebab sgt tak larat
HU HU!!
-
balik rumah layan RAJA LAWAK 5 b4 grand finale
n last penyingkiran adalah NAZMI
*olooooooooooo
PAKWE suke NAZMI
but its okayh
sebab sume terbaik
n GRAND FINALE RAJA LAWAK 5 nanti adalah
BALAS, R2 n MAN
GUD LUCK U OLS!!
-
p/s: sempat jugak basoh baju

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA - 10 MAC 2011

+HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
epik/aksi
-
+TENTANG+
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama MERONG MAHAWANGSA
bermula dengan penceritaan dari MAHARAJA PHRA ONG MAHAWANGSA yang menceritakan tentang moyangnya MERONG MAHAWANGSA
diketika zaman itu, 2 empayar besar, HAN dari CHINA dan HADRIAN dari ROME hendak disatukan dengan perkahwinan anak-anak mereka, MARCUS dan LU YU
dan kumpulan pertama ROME telah mengalami kecelakaan akibat ribut dan telah singgah ke GOA bagi mendapatkan khidmat GOA untuk membawa mereka ke SEMENANJUNG EMAS
namun tanpa emas, GOA tidak mahu membantu
dan ketika inilah MARCUS telah menyaksikan satu perlawanan antara seorang GOA dengan MERONG MAHAWANGSA
dan kemenangan MERONG MAHAWANGSA telah membuatkan MARCUS mahukan MERONG MAHAWANGSA untuk membawanya ke SEMENJUNG EMAS bagi menggantikan LYCIUS yang perlu tunggu di GOA bagi menantikan kapal-kapal ROME
dengan menaiki kapal MERONG MAHAWANGSA, JENTAYU, tibalah mereka ke SEMENANJUNG EMAS ke tempat letaknya semua CHINA
namun PUTERI LU YU tidak mahu berkahwin dengan orang yang tidak dikenalinya
dan telah mengajak dayangnya, YING YING untuk melepaskan diri
diketika LU YU dan YING YING melarikan diri, MARCUS telah menjumpai mereka dan ketika ini MARCUS telah jatuh cinta dengan LU YU, begitu juga sebaliknya
dan keesokkannya mereka telah diserang oleh GERUDA
yang telah membunuh ramai dan menculik LU YU dan YING YING
MARVUS telah hilang di lautan dan MERONG telah cedera teruk
dan diselamatkan oleh KESUM dan dibawa ke kampungnya
yang juga merupakan kampung MERONG
KESUM telah mengajar MERONG menjadi yang terbaik dan telah naik menjadi RAJA LANGKASUKA di mana 2 kampung telah bersatu bagi membalas dendam terhadap GERUDA
pihak GERUDA mahukan 1 ribu tahil emas dari pihak CHINA untuk menebus LU YU
namun KEMAWAS mahukan LU YU untuk kepuasan nafsunya
pihak CHINA dan MARCUS telah menemui MERONG kembali dan bersatu bagi menewaskan GERUDA
dan bertempurlah mereka dengan GERUDA
-
+BEST+
lakonan mantap pelakon-pelakon yang berjaya membawa dimensi baru filem MALAYSIA
scene-scene yang TAK PECAH LOBANG membuatkan PAKWE terpukau semacam menonton epik HOLLYWOOD
rekaletak set yang membanggakan dan sinematografi yang kene selalu
penggunaan pelbagai bahasa yang sgt mengagumkan kesinambungannya
-
+WORST+
api yang nampak tipu
rambut palsu dan jambang RAHIM RAZALI yang memang nampak palsu
-
+ULANG TENGOK?+
dah 2 kali PAKWE tengok pown
nak ajak lagi?
ajak lah
ajak lah
-
p/s: walau PAKWE mengidamkan BURUNG GERUDA dan BURUNG JENTAYU ada dalam filem ini...but kire okayh lah tu

10 MAC 2011 - meet PENGARAH

akibat kesilapan PAKWE tahun lepas
tahun nie PAKWE perlu bertemu PENGARAH
WUWU!!
sebab PAKWE terlebih ambik chuti
3 hari plak tu
-
so beramai2 lah PAKWE bersua mata wif pengarah utk kesekian kalinya
so tunduk ajo lah
sebab ngantok kowt
HAHA!!
-
pape pown PAKWE terkilan jugak lah
PENGURUSAN tak update di tahun semasa
perlu ke dah langkau baru nak kechoh
tu pown dah bulan 3...TAH PAPE!!
*ayat malas u ols!!
-
nasib lah jumpe pengarah sekejap je
tak sampai 2 jam pown
anyway THANX pengarah sebab memahami
n PAKWE berjanji tengah berubah
*KATA KAU!!
-
n rini PAKWE kaya sket dr semalam
so PAKWE mau reward diri PAKWE dengan membelanja diri PAKWE muvie
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA
-
so PAKWE balik BIREW bersiap
makan2
n terus shoot ke SUNWAY CARNIVAL MALL balik
awal gak lah PAKWE ke mall
sebab risau tiket takde
but ALHAMDULILLAH
ada gak tiket HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA jam 1145pm
PAKWE tgk sorg je
-
but ada banyak tyme b4 showing
PAKWE poen lepak on9 dulu lah kat CC kesayangan PAKWE
-
n bila tiba 1115pm
PAKWE bergerak ke GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
-
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA boleh tahan bestnye
but still PAKWE sempat tido di hampir penghujung filem ini
*sebab sgt letih
-
p/s: mwaha

Tuesday, March 15, 2011

09 MAC 2011 - 1st tyme ever PAKWE ke BUKIT HIJAU

rini PAKWE wif sum opismate akan ke BUKIT HIJAU
utk PAKWE 1st tyme lah
n actually pertama kali seumur hidup PAKWE ke BUKIT HIJAU nie
*tak pernah pegi u ols!!
n for them dah ke sekian kali lah kan
n kitorg pegi nie pown sebab nak confirmkan yempat untuk FAMILI DAY UiTMPP 2011 ths JUNE 2011
-
AJK SAMBUTAN sendiri pegi semua sekali
sebab PAKWE nak sume pegi
kitorg penting kowt
*n boleh PAKWE tidor
-
dari jam 09am
sampai busan sebab jauh gak perjalanan
sampai je terus diskus n tgk mana sesuai etc
kali nie bos besau PAKWE ikot sekali
-
n kitorg balik UiTMPP pown dah jam 0130pm
LETIH!!
-
semalam PAKWE didatangi wakil badot dr company PENANG
n rini PAKWE invite 1 lagi wakil badut but from BUTTERWORTH je
*nak pilih badot yang berbaloi plak
-
n di malam hari sesambil settlekan keje n famili day
sempat gak diskus ngan COMPAX utk photoshoot theme 19 MAC 2011 nie kat TITIWANGSA
dengan theme COLOR OF CREATURES
PAKWE akan mengetuai hal model, makeup, konsep, style dan keseluruhan idea besar theme nie lah
n COMPAX akan lead group photographer nyer
n ini merupakan DEBUT PAKWE wif COMPAX
tgk lah apa jadik ye U OLS!!
-
p/s: juger akan merangkumi shoot terakhir ICON PAKWEKU.BLOGSPOT 2010

PAKWE gila BADOT

PAKWE NAK BADOT
PAKWE NAK BADOT
PAKWE NAK BADOT
PAKWE NAK BADOT
PAKWE NAK BADOT
NAK BADOT
NAK BADOT
NAK SGT2 BADOT
NAKKKKKKKKKKKK!!

-
p/s: BADOT = CLOWN

07 MAC 2011 - nu FAM DAY LOGO out, borang kehadiran FAM DAY out

sekejap je rest
dah ISNIN kembali
but PAKWE tak pernah kene MONDAY BLUES
but ISNIN adalah hari yang PAKWE sgt suka
coz PAKWE ensem sgt d hari ISNIN
HAHA!!
-
rini PAKWE siapkan LOGO FAMILI DAY UiTMPP 2011
logo baru
*sebab yang lama terlalu simple dan menimbulkan isu pd ramai manusia
-
dan hari nie jugak
PAKWE dah mula send out borang2 kehadiran FAMILI DAY UiTMPP 2011
ke shampir semua department di UiTMPP nie
*but still ada 2 3 yang masih tak boleh dihantar sebab takde confirmation dari PTJ
-
n menjadi KETUA AJK SAMBUTAN FAMILI DAY UiTMPP 2011 nie memang tak best
SEBAB LETIH
-
n still PAKWE masih d opis
menyetelkan bende2 yang menyakitkan otak
-
but thanx 2 DAYAT REZO
yang ambik PAKWE bawak pegi dinner kat PELITA CHAI LENG
n belanja PAKWE plak tu
*rasa lah dihargai sket
MWAHA!!
-
p/s: n langit sgt bercahaya walau dah malam...CHANTIQUE

06 MAC 2011 - EMCEE lagi.....walau cuti

last KHAMIS
PAKWE dpt call from DAYAT REZO
nak mintak tolong gantikan dia 4 program SABTU nie
*that was 2day
sebab dia ada EMERGENCY
-
so rini di sini lah PAKWE
DEWAN BESAR UiTMPP
seawal jam 0730am PAKWE dah di situ
but sunyik takde saper
WUWU!!
*apa nyer anjuran nie..TAH PAPE!!
-
but wuteva lah
PAKWE emcee utk perasmian SEMINAR PERPADUAN ASAS PEMBANGUNAN BANGSA UiTMPP
*program nak tanam balik semangat MELAYU dalam kitorg
*but kali nie utk student2
-
n thank god
PERASMIAN yang sepatotnya petang telah berubah ke pagi
*so boleh lah PAKWE balik awal
NGANTOK U OLS!!
-
apa yang boleh PAKWE ckp
yang anjur program nie sgt tak pro
n program bersepah
-
but WUTEVA lah
janji PAKWE dah balik n tido dengan gumbiranya
NUNYTE U OLS!!
MWAHA!!
-
p/s: jumpe esok

PAKWE di

MASKULIN APRIL 2011
isu LELAKI & FESYEN

-
p/s: alah kecik ajork kowt
but thanx ARMIZIE

Monday, March 14, 2011

03 MAC 2011 - HARI KUALITI UiTMPP 2010

so rini adalah harinya
but still
PAKWE LAMBAT
berlari2 jugak lah mengatasi keramaian orang yang sudah berada di DEWAN BESAR
-
but ALHAMDULILLAH
PAKWE sempat tiba sebelum waktunya mula
walau SHIRA dah tunggu lama
HUHU!!
-
n rini dah PAKWE jangkakan
mcm2 hal pasti akan timbol
1. ada list tambahan n kitorg tak tau nak sumbat mana
n EMCEE plak yang kene ikot sukahati kami
2. slide yang asik tak menepati piawaian
n memalukan AJK
but still
congrats 2 all pemenang anugerah
HEBAT SGT!!
n persembahan2 yang ado tapi masih menghiburkan
MWAHA!!
-
n maybe akibat panas terik tyme lunch
PAKWE balik opis dengan saket kepala yang amat
sampai terpakse tido sekejap kat pantry
BUT TAK MEMBANTU APA POWN
-
p/s: PAKWE n SHIRA cube menjadi GOLD rini

Saturday, March 12, 2011

02 MAC 2011 - rehearsal HARI Q UiTMPP 2010

so rini PAKWE akan berrehearsal full dress di DEWAN BESAR UiTMPP
untuk HARI Q UiTMPP 2010 esok
-
n everything nampak rini
HOW TAK PRO NYER PENGANJUR
*apa maksud PAKWE tak pro?
-taknak full dress rehearsal bebetol coz siap boleh cut cut plak sesi rehearsal
-tak sume yang perlu ada tyme rehearsal ada kat tempat kejadian
-banyak sgt dah plak kepala yang nak mengepalai bende nie
-n ramai plak berpengalaman menjadi emcee
but
WUTEVA
hak mereka lah kan
PAKWE emcee aja
-
so balik je PAKWE n SHIRA perlu siapkan teks utk esok
nasib tak meleret sampai tengah malam
jam 08pm dah siap
ALHAMDULILLAH
so yang lain harapkan miracle je esok
MWAHA!!
-
p/s: balik tido sebab esok mau bangun awal lagi

01 MAC 2011 - FB boleh plak tyme opis hour??

tetibe je
UiTMPP kasik staff on9 FB tyme opis hour
PELIK PELIK
sebab bagi on9 tapi stucking mcm HARAM J
TAH PAPE!!
but itu tak penting pd PAKWE
-
sesambil PAKWE jumpe PENGARAH n TP HEPA
special utk HARI Q lusa
PAKWE jugak sebok meeting sama ahli2 AJK SAMBUTAN PAKWE
dan juger AJK PUBLISITI
untuk HARI KELUARGA
*letih tau tak??!!
-
n rini jugak PAKWE n SHIRA
siapkan 80% teks utk HARI Q
dan nak sesiap utk full dress rehearsal HARI Q esok di DEWAN BESAR
*ALL D BEST 2 US
n balik pown lewat malam dah
-
but PAKWE masih sempat penuhi sosial need PAKWE
jumpe BRIAN kat BANDAR SUNWAY
*sebab dah otw balik pown kan
singgah lah kejap
-
n balik siap sempat basoh baju yang menggunung dalam BIREW nie
n bau sudah menaik
CHOY
-
p/s: tido pown dah tak sempat mimpi

28 FEBRUARI 2011 - keje after 10 hari bercuti

HYE U OLS!!
PAKWE dah masok keje d hari terakhir utk bulan FEB 2011 nie akhirnya
selepas puas bercuti selama 10 hari
*5 hari CUTI REHAT, 4 weekends, & 1 MC
so perasaan sedih tu masih ada
cume menyurut lah
-
n PAKWE masok keje je terus keje dengan tekon
n ada plak meeting HARI Q
-
n PAKWE berkampong d opis
nak settle kan keje yang melambak
*melambak ke AIMI!!??
CHOY
-
n rini je jumpe 2 orang
sorg yang SEDIH!! sebab tak cando
n sorg lagi pown SEDIH!! sebab tak pandai
so CHOY CHOY CHOY
-
p/s: letih tak hilang lagi

27 FEBRUARI 2011 - last day di KUALA LUMPUR

n lepak2 kejap
PAKWE dpt sms from EYOI
ajak pegi club
n betol lah andaian YAN
pasti ajak nyer lah
*walau sentap kannnnnnnnnnnnnn
-
so kitorg pown bersiap ala2 sexy bitches ke club
n masok je club
PAKWE terus bernari dgn sorg IRAN nie
yang dah mcm tanak lepaskan PAKWE
AIYO!!
-
n kitorg dah mcm kapel plak dah
IRAN nie dah buat PAKWE mcm lolipop dia dah nie
tapi PAKWE mcm nak lempang sebab rimas
HAHA!!
-
but memang best lah mlm nie
sebab ramai yang mcm nak PAKWE
*it shows kowt
-
settle bernari
kitorg terus ke tasik plak
mau layan tasik kata YAN n EYOI
so joms
-
n kali nie PAKWE liar sket
masok sampai dalam sebab gatal
so mendapatlah
PUAS!!
-
n rini adalah hari kepulangan SEBENAR PAKWE ke BUTTERWORTH
WUWU!!
-
n thanx 2 YAN yang hantar PAKWE ke HENTIAN DUTA
thanx 2 EYOI yang kasi PAKWE tumpang rumah
n DAYDAY jugak
sedih nak balik sebab dah lama sgt kat KUALA LUMPUR
-
PAKWE naik bus jam 0330pm
dan sampai BUTTERWORTH jam 0830pm
so sempat naik RAPID ke UiTMPP
n tunggang HITAM ke SUNWAY
mau lepak sama MEL
*coz PAKWE masih rasa sunyik
n thanx 2 MEL yang banjer PAKWE roti cenai n sembang2 ngan PAKWE
MWAHA!!
-
p/s: tu lah lama sgt kat KL...10 HARI U OLS!!

26 FEBRUARI 2011 - at last SAIJO!!

anyway PAKWE nak wish TAHNIAH buat photographer
AHMAD BAIHAQY
yang berkahwin hari nie
*walau tak jempot PAKWE
semoga berbahagia selaloo selamanya
MWAHA!!
-
rini PAKWE dah plan mau jumpe SAIJO
*mamat yang same birthday ngan PAKWE but number je banyak sket dari PAKWE
so sesiap lah PAKWE nak pegi KELANA JAYA
n PAKWE kuar ngan YAN
YAN ke MASJID JAMEK lepak sama kazen dia
-
sampai je KELANA JAYA
PAKWE dah mule nak maki hamun
sebab SAIJO pk PAKWE tau KELANA JAYA sgt kowt
n asik bagi arahan2 yang menyampahkan
*sama je ngan PAKWE kan
HAHA!!
-
n jumpe jugak walau dlm hati PAKWE dah membuak2 nak patah balik ke KLCC
-
n SAIJO terus hangkot PAKWE pegi lunch kat OLD TOWN area KELANA JAYA
n kitorg sembang2 sebab teruja jumpe each other
*same birthdate u ols!!
-
n pas makan SAIJO ajak lawat rumah baru dia
PAKWE ikot aja
so kitorg pown pecot ke PUCHONG plak
n memang best lah area rumah SAIJO nie
TENANG!!
-
n jam 09pm je PAKWE mintak SAIJO hantar ke tren balik
sebab PAKWE mau balik SETIAWANGSA sama YAN
*yang dah tunggu lama kat KLCC nun
-
dan dari KLCC
PAKWE n YAN pown terus ke SETIAWANGSA
sambil sembang2 hal sentap dan adakah sesi bermenari mlm nie
LALALALALA!!
-
but b4 anything
makan dulu
PAKWE n YAN lepak makan kat WADI dulu
-
p/s: wondering but its true ma...

25 FEBRUARI 2011 - sesi SENTAP continues

PAKWE actually masih saket perot
but itu bukan penghalang PAKWE utk terus sentap
HAHA!!
-
lewat malam tu PAKWE n YAN sambung lepak kat JUMA
n kat sini
tambah GINA n IEKA
n sesi meluahkan perasaan pown bermula
HAPPY gak boleh kongsi2 cerita
-
dan balik tidor
sebab takde mende sgt nak wat pown
-
n yang PAKWE ingat lagi
jam 05pm PAKWE lepak meminum ngan YAN n ELIN kat WADI
n tyme nie hujan mendayu2
ELIN datang sebab nak ngajak EYOI lepak sushi di BANDAR SUNWAY
nak diskus hal GODFATHER fotoshoot
PAKWE hav no clue
*after sesi sentap
-
n nampaknyer YAN dah mau pegi ikot EYOI
n mahu PAKWE join sekali
so TERPAKSE lah
-
off 2 BANDAR SUNWAY dalam hujan dan sesak jalan yang tak hengat
jam 0930pm dah kuar kitorg
-
n kitorg plak yang sampai dulu kat BANDA SUNWAY
n perlu plak menunggu mereka yang lain
HUISH!!
-
n ke ROBOT SUSHI kitorg
bersama HARIS, ZUL, ELIN, RAJAP n HARIS fren
n ada plak eyecandy sedap kat ROBOT SUSHI nie
NAK DIA bleyh??
n thanx 2 ZUL yang treat kitorg kat situ
MWAHA!!
-
p/s: tak dapat nak menari :(

Thursday, March 10, 2011

MASKULIN vol.114/MAC.2011

[cover]
REMY
si romeo menagih cinta?
-
cover yang berjaya membuatkan PAKWE sesak napas
sebabnya
simple sharp dan sangat direct
TAHNIAH MASKULIN!!
-
[inside]
PENUHI GAYA HIDUP URBAN
KENAL DAN FAHAMI HARUMAN BADAN
IZARA KEJAR IMPIAN BERGELAR AKTRESS
REMY SI ROMEO MENAGIH CINTA?
KESIHATAN SISTEM REPRODUKSI LELAKI

-
edisi yang menekankan kesedaran tentang kepentingan reproduksi lelaki dan gaya kali ini banyak berkongsi tentang pelbagai hal dalam isu2 besar ini
dan WANITA PILIHAN kali ini memang menerujakan sebab terlalu cantik
LIKE!!
GO GET IT!!
-
p/s: ada FIRDAUS plak dlm nie...WUWU!!

24 FEBRUARI 2011 - ceret beret bermula

n sampai lah ELIN n her lovely hubby ZUL
dan kitorg masok club pown a bit lewat
sebab tak baper ada orang actually
n di dalam club
PAKWE, YAN, ELIN n EYOI bermenari mcm lantai tari tu kitorg punye
yelah sebab takde saper kan
n PAKWE memang all out sampai bukak baju bagai
*PERLU KE??
-
n kitorg kuar awal sebab ELIN n ZUL mau balik awal
so kitorg plak terus ke Q BISTRO
pegi makan sebab lapar
-
n tyme nie digunakan oleh PAKWE utk hantar balik baju sponsor kepada designer nyer
HAFIZ SABRAND
yang stay dekat2 area Q BISTRO tu
THANX U!!
-
dan balik ke SETIAWANGSA pown dah jam 0430am
*mcm mana tak cukop rest kan??!!
-
dan PAKWE terbangun awal di pagi harinya
SAKET PEROT BANGET
CERET BERET telah menyerang PAKWE
*nie musti makan keowteow goreng kat BB semalam
n utk rekod pagi tu je
5 kali PAKWE buat lawatan tak terajar di jamban EYOI
WUWU!!
:(
-
so cara terbaik adalah
pegi klinik panel n ambik MC
BETOL TAK KWN2??
-
so PAKWE ngajak YAN teman PAKWE ke SHAH ALAM
*n PAKWE dah pown msg EYOI nak pinjam VIVAnya
makanya PAKWE pown terbang lah ke SHAH ALAM dengan YAN jam 0230pm mcm tu
kabor2 dengan arah tuju namun sampai jugak ke SHAH ALAM
PAKWE singgah ke BANK ISLAM SHAH ALAM dulu ambik gaji
*rini payday kakitangan kerajaan
n dari situ PAKWE terus ke KLINIK PERDANA bebetol depan UiTM tu
n dapatlah ubat ceret beret n MC utk rini
n belom pown sampai ke kereta
PAKWE dpt call dr EYOI
marah2 n perli2 PAKWE sebab gune VIVA
CURLAST TAK??!!
so dalam kesyahduan hujan n kesakitan PAKWE tu
hamburan sentap pown bersepah lah dikembalikan
PUAS HATI!!
-
n PAKWE bersumpah tidak akan ada lagi hubungan n kaitan ngan VIVA itu mulai kini
NOKTAH!!
-
namun bagi meredakan kesentapan PAKWE yang tak bertepi tu
PAKWE terus melayan permintaan YAN yang nak PAKWE teman pegi MASJID INDIA beli kain utk baju2 YAN
-
akibat hujan
KUALA LUMPUR banjir here n there n menyebabkan jalan sesak
menyemot je bergerak pown
-
dan di MASJID INDIA, PAKWE sempat jumpe DANIEL n sembang2
dan makan2 di SOGO dalam kesyahduan melayan manusia elok
-
n tiba di SETIAWANGSA pown dah jam 0830pm
PUAS!!
-
PAKWE tak berbunyik apa pown d rumah
just melayan YAN n DAYDAY je
sambil menanti AM datang hangkot PAKWE pegi umah dia
THANX lah kat AM
yang chumel n sgt best
sorry kalu PAKWE jahat k!!
:(
-
lepas lepak sama AM
PAKWE kembali ke WADI makan2
n lepak2 on9 sama YAN
but tak lama
sebab seluruh bangunan yang juga menempatkan WADI mengalami gangguan letrik
-
so terpakse berpindah ke JUMA laks
mau makan lagi
WUWU!!
-
p/s: dah rindu AM nie...MCM MANA??!!

23 FEBRUARI 2011 - SYED again

n last2 lepas lepak wif TAJOL
kembali lah PAKWE ke WADI SETIAWANGSA
mau makan n tapau utk EYOI n YAN
n THANX 2 TAJOL yang belanja
*nak lagi boleh??!!
-
balik layan ZZzZzZzz
-
n rini date sama SYED plak
HUHUI!!
siap hambik PAKWE tyme keje tu
*nampak sgt bos yg memain je keje nyer
n kitorg sempat lepak kejap je sebab SYED pown gigeh nak pegi LANGKAWI n nak celebrate perpisahannya
-
n balik je PAKWE lepak lah kat GEOMATIKA
sebab sunyik lak kat rumah
HUHU!!
-
n best best BEST
sebab mlm nie nak pegi CLUB lagi
YEAY!!
*boleh lah menari lagik
-
n dengan theme BUKAK DADA n sexy mexy
PAKWE, YAN n EYOI pown pergi lah ke BUKIT BINTANG
sambil menunggu ELIN n ZUL yang di mana tah
-
p/s: tak puas menari lagi u ols

22 FEBRUARI 2011 - meet TAJOL

after BORA OMBAK
kitorg (ETMA n MODELS n FOTOGRAFER)
lepak kejap kat KAYU nearby BORA OMBAK tu
*kejap ke?
-
tujuan mau lepak n sembang2
sambil diskus next project mika
PAKWE ikot je
n dengar2 mika nak wat GODFATHER
mcm best je
tapi PAKWE tgk kowt jauh je lah
-
balik je PAKWE sempat lah tapau nasik di WADI
LAPAQ U OLS!!
tak makan sgt pown kat BORA OMBAK tu
walau bayar KAN!!
-
n after lantak setapau nasik goreng
ZzZZZ lah kitorg
-
n takde pape plan rini
but petang tu TAJOL datang pickup PAKWE
bawak jenjalan sampai ke BUKIT ANTARABANGSA
BEST!!
confirm BEST!!
HAHA!!
-
p/s: tambah lagi sorg

KAU BISU by ALYAH - tribute for our opening show @ BORA OMBAK

APA MAHU MU
MENGEJAR KU
APA YANG KAU TUNGGU
KAN DARI KU
SINI SANA MU
MENEKAN KU
BENAR GILA MENYUSAH KU DENGAN OBSESI MU
OH BERKALI KAU MENGGUGAT DIRI KU
BIAR RIMAS
KU SELALU!
-
NO!
TAK PERLU KAU MEMBURU KU
NO!
TAK KU TUNDUK PADA MU
OHH OHH NO!
TAK USAH KAU MENGUSAR KU
KUTUKAN MU
BISU!
OOOOO
-
KIRI KANAN KU
KAU MENGGANGGU
BICARA MU PALSU
KAU PENIPU
HANYA SALAH KU
KONKLUSI MU
BUANG MASA MU MENJATUH KU
KAU BUKAN LAWAN KU
OH BERKALI KAU MENGGUGAT DIRI KU
BIAR RIMAS
KU SELALU!
-
NO!
TAK PERLU KAU MEMBURU KU
NO!
TAK KU TUNDUK PADA MU
OHH OHH NO!
TAK USAH KAU MENGUSAR KU
KUTUKAN MU
BISU!
OOOOO
KUTUKAN MU
BISU!
-
KAU ITU YANG MENYERU KU
KU RAIH SEGALA WAKTU
KAU ITU YANG MENGHUKUM KU
KU RAIH SEGALA MAMPU
-
LIHAT MU
KU PAMER GAYA KU
DAN BIAR KAU TAHU
REVOLUSI KU
MENJADI SATU
BUKAN LAGI
REPUTASI MU
-
NO!
TAK PERLU KAU MEMBURU KU
NO!
TAK KU TUNDUK PADA MU
OHH OHH NO!
TAK USAH KAU MENGUSAR KU
OOOOO
KUTUKAN MU
BISU!
OOOOO
KUTUKAN MU
BISU!

-
p/s: nak tgk video PAKWE menari? pegi lah add FB PAKWE tu
video

Wednesday, March 9, 2011

21 FEBRUARI 2011 - HELLO SENIOR & WELCOME JUNIOR

1st of all
HAPPY BIRTHDAY MEENA aka AMELIA
tak tau umur u dah baper
janji u HAPPY wif wutcha doin okayh
-
tarikh dah pown bertukar
tapi kitorg masih belom tidor
sebok lak berlatih step tarian utk opening show @ BORA OMBAK malam karang
EYOI menggunakan kelebihannya sebagai koreografer memberi idea utama tarian kitorg
n kitorg topup2 lah
but PAKWE hayun je apa ado
LALALALA!!
-
jam 3am baru kitorg selesai latihan menari
CURLAST TAK U OLS??
CURLAST KAN??!!
TAU JE
-
so PAKWE, EYOI, YAN, DAYDAY wif d 1 n only ELIN pown lepak2 lah kat WADI meminum b4 lepas pulang ke sarang memasing
ZZzZZZzZZZ
-
n pepagi nie PAKWE shud b in EYOIs class
untuk bagi markah presentation VIVA
*presentation praktikal last sem student DIPLOMA BEAUTY n FASHION
TATAPI!!
jeng jeng jeng
EYOI n PAKWE sendiri n YAN n DAYDAY juger telah bangun lewat
0830am baru bangon
-
EYOI pegi dulu
n PAKWE bersiap corporately lah
untuk sesi penilaian nie
MWAHA!!
-
so PAKWE pown bersama2 memberi komen n marks utk VIVA nie
sehingga ke petang hari
cun2 nak sesiap plak utk BORA OMBAK event
-
tapi sesi WADIE B sentap tetap berlaku sebab PAKWE tak ambik dia kat tren
NANGES!!
-
di rumah kitorg bersiap2 utk BORA OMBAK
n shud b there jam 07pm lagi
but 0730pm baru kitorg gerak dari rumah ke AMPANG
PAKWE, WADIE B, YAN n DAYDAY n EYOI naik bus sebab nak control student
-
so secara tetibely nyer PAKWE yang cover everything dulu kat BORA OMBAK
*bukan payment
tapi PAKWE lah yg check lagu
PAKWE lah yang arrange itu ini wif d technis
PAKWE lah koreograf catwalk opening n catwalk students
etc
*n wheres those org2 bertanggungjawab??
PAKWE nie EMCEE ajork
:(
-
WUTEVA!!
-
yang pasti GEOMATIKA INTERNATIONAL COLLEGE "GATHERING FOR SEMESTER SIX HELLO SENIOR & WELCOME JUNIOR" nie bermula jam 0930pm
dengan opening number by PAKWE, EYOI, YAN, DAYDAY n ELIN
miming n dance lagu KAU BISU by ALYAH
memang best walau cirit here n there
HAHA!!
THANX EYOI!!
-
sepanjang emceekan majlis nie
banyak lah part2 sedih
yelah sebab last sem utk student2 tu kan
n PAKWE pown dah kenal diorg since diorg part 1 lagi
WUWU!!
n PAKWE happy sebab yg PAKWE sayang adalah mlm tu
WADIE B ada, EYM ada, NAD ada, etc
n terpaling best
dpt kiss pipi dari WADIE B
HAHA!!
-
p/s: malam yang tak boleh dilupakan

Tuesday, March 8, 2011

20 FEBRUARI 2011 - tidor dr jam 07am til 12noon

nak wish HAPPY BIRTHDAY buat ADLY
semoga HAPPY n ingat PAKWE selaloo
MWAHA!!
-
bagi menambahkan lagi letih kitorg
*lelagi PAKWE yang tidor tak cukop2 nie
PAKWE, YAN n EYOI sesiap utk clubbin
kat BB kitorg club
n PAKWE pakai apa yang PAKWE pakai dr PD lagi
super sexy lah kesahnyer
HAHA!!
-
di dalam PAKWE bermenari sakan
sebab bukan selaloo PAKWE ke sini
so peluang digunakan sebaiknya
*lagi satu sebab PAKWE tak laku
KAH KAH KAH!!
-
n after club kitorg lepak2 dulu kat luar tepi2 jalan
saja nak tgk apa aktiviti mereka2 d situ
n EYOI sempat ngurat sekor lauk international
dari ITALY n sempat nak ajak PAKWE fun
*nyosal lak tak on
HAHAHA!! :(
n utk YAN, PAKWE telah meletak tepi kemaluan besar PAKWE
dengan memanggil sorg jebon nie
n datanglah dia & terus terserlah keINDOannya
AMBIK KAU YAN!!
-
n after lepak situ
kitorg terus pecot ke TASIK
lepak buang masa je sambil tgk apa aktiviti warga TASIK nie
WUWU!!
-
sampai SUBUH jugak lah kitorg kat situ
n bergegas pulang tapi singgah PELITA KLCC dulu
BREAKFAST!!
n sampai SETIAWANGSA dah jam 7am
terus PAKWE tido dengan baju tu jugak lah
ZzZzZZzZzZzZzZZz!!
-
terbangun je dah jam 12noon
maybe PAKWE terbangun sebab sume dah bangun sesiap
n PAKWE pown bangun bersiap jua
terus ada kerje menanti
perlu ke KL SENTRAL
hangkot AYU yang baru sampai dari SABAH
-
so PAKWE drive sambil yang ikot adalah YAN, EYOI n DAYDAY
ke KL SENTRAL angkot AYU
& destinasi bajet seterusnya adalah BUKIT BINTANG
kembali!!??
yeay BUKIT BINTANG
mau lunch n shop dress AYU untuk DINNER esok
kitorg park kat BUKIT BINTANG
n berjalanlah ke SG WANG PLAZA lunch dulu
LAPAQ!!
n tyme nie WADIE B join kejep
WINDU!!
-
siap makan kitorg go tru SG WANG n BB PLAZA
but dress yang AYU nak takde
so kitorg terus catwalk ke BERJAYA TIMES SQUARE plak
n jumpe lah AYU dress yang sesuai n kitorg jugak sokong dress itew
MWAHA!!
-
meninggalkan BUKIT BINTANG pown dah gelap
n kitorg terus hantar costume MERMAID n sewa plak mask utk show d BORA OMBAK esok
SUKE SUKE SUKE!!
-
n kembali ke SETIAWANGSA
hantar AYU balik rumah
n kitorg plak shoot plak ke BORA OMBAK, AMPANG
wif additional GINA n IEKA
*bayangkan VIVA yang kiut miut tu dinaiki PAKWE, YAN, EYOI, DAYDAY, GINA, n EIKA
??!!
CURLAST TAK!!??
-
n di BORA OMBAK
isu tak cukop bajet laks timbol
*PAKWE lak pening mikiorkan masalah org nie
WUWU!!
doakan TERBAIK je lah utk esok!!
-
p/s: korang rasa letih tak??

Monday, March 7, 2011

19 FEBRUARI 2011 - MERMAIDs photoshooting @ PD

mulekan hari nie dengan wish HAPPY BIRTHDAY buat HUSS
dah semakin mude ye kita??
anyway
cecepat kawen okayh
-
sesampai je ke PD kitorg tak tidor terus
kitorg pegi jenjalan tengok port mau shoot pepagi esok
THANX buat SYUKRI yang jadi tourist guide kitorg
TQ TQ CUTIE!!
-
n lepak meminum b4 balik rumah tido
penginapan thanx 2 HARIS
-
n kitorg team ETMA perlu bangun awal
nak sesiap diri
n kemudian sesiapkan model IKAN DOYONG kitorang plak
-
kitorg shoot pagi nie kat PANTAI CAHAYA, PORT DICKSON
n sangat2 panas dengan matahari membakar kulit PAKWE
*confirm burn
WAAAAAAAAAAAAAAA!!
-
PAKWE tolong siapkan sesikit body paint kat duyung biru
sebab duyung tu je kitorg boleh sentuh
duyung merah hak milik orang lain
BOLEH!!??
n tugas lain PAKWE adalah
tukang angkat duyung
so merasalah PAKWE dua2 ekor duyung nie
LALALALALLA!!
-
lepas melalui shoot panas ini
kitorg stop kejap sesi pagi
pegi makan kat NASIK AYAM COWBOY
juger di tengah terik mentari
*pelik gak tgk tempat nie
out of no where
tapi orang ramai
n makanan tak lah sedap mana
but still orang ramai
n PAKWE pown makan mcm gila sambil menjilat tulang ayam
HUH!!??
-
kekenyangan itu THANX 2 yang membelanja kitorg
n terus shoot balik tido petang
sebab senje mau shoot lagi
-
shoot petang plak dilakukan di area EAGLE RANCH RESORT
bebetol tepi2 air laut
n tyme nie plak
hujan turun mendayu2
ADUISH
n air laut naik dengan terujanya
namun ALHAMDULILLAH
kitorg berjaya mengcapture jugak shoot2 yang membanggakan
-
gelap jugak lah kitorg sudah shoot MERMAID ini
walau gelap namun menyeronokkan
dan kitorg lepak meminum n makan lite2 b4 masing2 balik KL
n tyme nie PAKWE beramah mesre ngan anak2 ELIN n HARIS
-
jam 1030pm kitorg sume berpisah
PAKWE, EYOI, YAN n MENA terus balik SETIAWANGSA
-
p/s: mau menari mau menari

18 FEBRUARI 2011 - BWH - KL - PD

1st of all nak wish HAPPY BIRTHDAY buat budak chumel yang bernama JEJEPP
windu kamu walaupown...
may u b HAPPY always
n more PROSPERITY
MWAHA from PAKWE
-
n PAKWE layan BURLESQUE jam 1210am tadik
layan sama MEL
n walau BURLESQUE mcm tak cukop pedas
namun masih TERBAIK!!
n thanx buat MEL yang sudi meneman PAKWE layan muvie ini
-
n thanx MEL for ur seashells
sesusah cari utk PAKWE nyer headgear mermaid
sampai jatuh2 moto kesahnyer
CECEPAT SEMBOH okayh babe
-
n balik je rumah
PAKWE siapkan headgear mermaid utk photoshoot kat PD
n packing utk ke KL pagi2 nanti
-
LETIH BANGET!!
-
PAKWE ke UiTMPP seawal pagi sebab nak park ITAM kat UiTMPP
n mintak RIZAL tolong hantar PAKWE ke JETTY BUTTERWORTH
coz bus PAKWE jam 1030am
TQ RIZAL!!
-
so naik je bus KONSORTIUM merah itew
PAKWE terus tidor
tidor setidor2nya
sampai tak sedar khabar
sedar2 je dah sampai TOL DUTA, KUALA LUMPUR
-
n PAKWE turun kat HENTIAN DUTA dalam jam 03pm
n menunggu YAN datang hangkot PAKWE
*PAKWE dengan barang banyak n berat nie
WUWU!!
-
n YAN pown tiba dengan VIVA BIREW
dan terus kitorg ke BUKIT BINTANG
sebab awal lagi
so PAKWE ajak lah YAN pegi beli CDR-RW/R untuk camcoder yang PAKWE bawak
n kitorg cari kat PAVILION
n PAKWE jugak lapaq
so kitorg makan2 kat A&W BUKIT BINTANG
*PAKWE makan mcm orang giler!!
LAPAQ U OLS!!
-
n kitorg sampai SETIAWANGSA jam 07pm sebegitu
terus kene hanjing ngan EYOI
*yelah gunekan harta bende orang lah katakan
-
n kitorg dipaksa bersiap oleh EYOI
*team leader lah katakan
utk ke PD malam nie jugak
*PD= PORT DICKSON
-
dan kitorg pown berkonvoi2 3 kereta 1 moto besar ke PD
dalam jam 10pm kitorg bertolak
tq buat semua yang membantu dalam melancarkan perjalanan kita ini
MWAHA!!
-
p/s: letih tak terasa bila dikelilingi kengkawan

BURLESQUE - 18 FEBRUARI 2011

+BURLESQUE+
gsc sunway carnival mall
mel
-
+GENRE+
muzikal/drama/romantik
-
+TENTANG+
BURLESQUE mengisahkan tentang seorang gadis yang ke bandar LOS ANGELES bagi memenuhi impiannya
ALI suka menyanyi dan menuju ke LOS ANGELES dari IOWA
bagi mencari kerja dalam bidang nyanyian atay persembahan
namun pencariannya seperti menemui jalan buntu
sehingga satu malam ALI menemui BURLESQUE, bar hiburan yang menampilkan persembahan wanita-wanita cantik yang miming lagu
ALI memasuki BURLESQUE dan telah menyaksikan persembahan dari TES dan penari-penari wanita yang sesungguhnya menerujakan ALI
dan JACK si lelaki bar telah menyuruh ALI naik bertemu TES
namun TES tidak mahu diganggu dan ALI terus kembali kepada JACK dan cuba menjadi waitress
dan ALI terus diterima sebagai waitress di BURLESQUE
namun keinginan ALI untuk berada di atas pentas sangat terserlah
dan apabila kekosongan penari BURLESQUE dibuka
ALI mengikuti ujibakat dan telah membuatkan TES menerimanya sebagai salah seorang gadis BURLESQUE
dan di satu persembahan, ALI telah disuruh menggantikan tempat NIKKI yang mabuk
dan NIKKI telah mensabotaj persembahan ALI
namun ALI telah menggunakan peluang ini untuk mempamirkan kehebatan suaranya
dan telah menyanyikan lagu secara langsung
dan kejelasan suara besar ALi telah membuka mata semua orang
dan terus menjadi watak utama BURLESQUE sejak dari malam itu
dan ALI semakin disayangi di BURLESQUE
termasuklah JACK teman serumah ALI yang telah jatuh cinta pada ALI
namun tidak berani menyatakannya kerana JACK sudah mempunyai tunang
walaupun BURLESQUE meriah dengan persembahan menarik
tetapi BURLESQUE mempunyai masalah kewangan dan mempunyai masalah dengan pihak bank
dan ketika inilah ALI membantu TES dalam menyelamatkan BURLESQUE
-
+BEST+
wardrobe BURLESQUE yang sangat mantap dan super eksklusif
wanita-wanita hot yang sesungguhnya tahu bergerak
dan kehadiran lelaki-lelaki seksi yang mencernakan BURLESQUE
lakonan mantap CHER dan CHRISTINA yang nampak tidak dibuat-buat menceriakan BURLEQUE
dan part JACK berbogel semata-mata nak mendapatkan ALI memang satu yang cute dan menerujakan
pelakon-pelakon hebat yang mewarnai BURLESQUE juga membanggakan
lagu-lagu yang kebanyakkannya memang best dengan gerak tari yang juga mantap
-
+WORST+
malangnya CHRISTINA bukanlah cantik sangat kalau nak dibandingkan dengan watak-watak wanita lain yang sememangnya lebih mantap dan seksi
dan ending yang macam tak dihabiskan dengan betol
-
+ULANG TENGOK?+
sudah pasti sebab BURLESQUE sudah pun berada dalam simpanan PAKWE
-
p/s: kan best kalu PAKWE jugak salah sorg dalam filem BURLESQUE nie..WUWU!!

Friday, March 4, 2011

17 FEBRUARI 2011 - preparation for KL

jam 12 tengahmalam je PAKWE layan muvie
SANCTUM wif MEL kat GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
boleh lah citer nyer
-
habis muvie terus direct pecot balik BIREW tido
sebab tak larat actually
WUWU!!
-
n bangun nak pegi keje
PAKWE singgah klinik dulu
jumpe DR FARHANAH
dokter kesayangan PAKWE
saje nak ambik ubat
n tak ambik MC okayh
-
n rini PAKWE sebok ngantar kasot bermuncong tirus PAKWE ke tukang kasot
mau repair apa yang patot
*berkurun dah simpan dia
n juger rini PAKWE ngantor sut greay PAKWE untuk editing
tapi tukang jait tanak ambik sut baju sebab tak reti nak edit
dia ambik suar sut je
-
n petang tu teros sebok pegi ambik balik sume kasot n suar
n EPI sebab dah bersedia utk KL
-
malamnyer plak pegi dinner sama DAYAT REZO kat PELITA CHAI LENG PARK
SEDAP!!
lama tak makan kat sini
MISH sgt
-
n lepas dinner sama DAYAT REZO
lepak plak sama RIZAL
lepak meminum kat KASSIM MUSTAFA, BANDAR SUNWAY
-
p/s: ada muvie lagi u ols mlm midnite nie

SANCTUM - 17 FEBRUARI 2011

+SANCTUM+
gsc sunway carnival mall
mel
-
+GENRE+
aksi/drama
-
+TENTANG+
SANCTUM mengisahkan tentang kisah benar peneroka-peneroka gua yang mengalami malapetaka ketika ribut besar
berkisar di GUA ESA-LA di PAPUA NEW GUNEA
seorang ayah yang minat meneroka gua telah dibayar untuk meneroka penghujung GUA ESA-LI oleh CARL
mempunyai seorang anak lelaki, JOSH yang telah secara paksa menjadi peneroka gua tanpa keinginannya
satu hari CARL telah ke GUA ESA-LI bersama teman wanitanya, VICTORIA
dan mereka telah beramai-ramai turun ke isi perut GUA ESA-LI
dan ketika ini ayah JOSH telah meneroka lagi bersama temannya JUDES
yang mana telah mengalami kerosakkan alat menyelam dan mati
akibat kematian JUDES telah menyebabkan JOSH menyalahkan ayahnya
dan ketika mereka mahu naik semula ke atas permukaan, taufan besar telah melanda
dan sistem perhubungan mengalami kerosakkan
dan mereka yang berada di isi perut GUA ESA-LI tidak dapat naik
dan perlu turun ke bawah bagi menyelamatkan diri
diketika menyelamatkan diri ini, seorang demi seorang mati akibat lemas
namun ayah JOSH mati akhirnya akibat berlaku pergelutan dengan CARL
hingga di penghujung yang tinggal hanyalah JOSH yang telah keluar menembusi lautan di tepi pantai
-
+BEST+
muvie nie sangat cantik sebab banyak HIJAU
dan ada disebutkan MALAYSIA dalam muvie nie
pelakon yang hot pastinya
dan ada sisi sedih dihampir akhir muvie ini
-
+WORST+
terlalu dragging di awal muvie nie yang sikit membuatkan penonton siket menyampah
-
+ULANG TENGOK?+
cukup lah sekali rasanya
-
p/s: baik tapi tidak menerujakan