Friday, June 20, 2008

THE ORPHANAGE...dvd screening

DVD nie EDDY beli masa OTW dia balik umah...tapi kitorg tgk pada awal pagi 19 Jun 2008 dalam jam 1230am sebab nak amik mood HORROR lah kan...begitu...
ceriter ini bermula dengan scene kanak2 yatim sedang bermain di sebuah rumah anak2 yatim lah...ader 6 org semuanya...n sorg dari mereka di ANGKAT satu famili...
n yg diangkat itu merupakan watak utama...LAURA...
dia berkahwin n mempunyai seorg anak lelaki...n tak leh lupakan sejarah di rumah anak yatim itu dan membeli rumah itu utk menjadi rumah mereka...
ketika satu side seeing kat kawasan pantai...anaknyer telah mengajak kawan2 halimunan baru utk dtg ke rumah bermain...
START dr itu bermula lah kejadian2 pelik n agak menyeramkan...n ketika itu lah anak nyer SIMON tau yg dia bukan anak kandung mereka n hanyalah anak angkat n dia ader HIV...
ader twist dlm citer nie yg memerlukan pemerhatian teliti dlm mengetahui ending citer nyer...
jalan ceriter yg menarik n filem yg sgt cantik...
aku kasi 9 bintang dari 10 bintang...
walau pown dari PANS LABYRINTH...tapi still tak leh menewaskan PANS LABYRINTH

2 comments:

fRiD said...

citer tue best...memang takleh nak lawan pans labyrinth...but then i love the way they show the love...tak semua org mampu buat cam laura kan...tp suke tgk die main ketuk dinding tue...scary kan...tetibe kawan2 die muncul kat belakang...

p.a.k.w.e. said...

a ah sgt scary
i terbawak dlm real life
mwaha
takot
but still PANS best
MWAHA!!