Thursday, November 10, 2011

emotionally DISCONNECTED!!

sorry
im still ALIVE
just emotionally DISCONNECTED
so need sum tyme for meself
n gonna make my CUM back later
LOVE U GUYS
MWAHA!!
-
p/s: i miss my baby

Thursday, September 29, 2011

17 SEPTEMBER 2011 - bodo punye NYONYA

lepas sehari tak keluar
PAKWE cecube lah bawak diri keluar
tu pown dah tengahari baru PAKWE keluar
mau pegi buat keje kejap
-
today jugak jiran desk PAKWE kawen
TAHNIAH CIK PIZ!!
semoga kekal ke akhir hayat lah hendaknye ye
-
so PAKWE lepak opis pown xlama
maybe mood nak wat keje sgt pown xde
so PAKWE out dan terus bawak diri ke SUNWAY CARNIVAL MALL
mau tgk2 muvie apa yg ado
-
so yg menarik perhatian PAKWE adalah muvie NASI LEMAK 2.0
showing jam 0745pm
-
NASI LEMAK 2.0 okayh2 lah di mata PAKWE
n dlm panggung tu plak
PAKWE dpt jiran agak sial
sekor nyonya nie
tegor2 PAKWE nyer lampu enset terang lah
BABI SGT!!
hello apa kes ngan kau ha?
ada masalah kornea ke?
PAKWE memang jenis ambik note tyme tgk muvie
si jadah nie banyak songeh lak
dah lah duduk mcm BABI je gayanya
tu belom ckp bab muke dia lagi
SUMPAH SIAL n MENGHILANGKAN MOOD
-
so akibat kes membencikan ini
PAKWE balik n terus ke KEDAI OM
tapau maggie kuah n nasi goreng
*LAPAQ KATANYA!!
-
p/s: membencikan org sunggoh lah

HOT FOR TEACHER - lappy

+HOT FOR TEACHER+
2006
-
+GENRE+
komedi/drama
-
+TENTANG+
HOT FOR TEACHER mengisahkan tentang seorang cikgu pelatih wanita yang cantik, JI-YOUNG UHM dan tiga orang pelajar lelakinya, TAE-YO, MYONG-SUB dan JAE-SEONG yang perlu dia bekerjasama namun telah difitnah
bermula dengan satu kes cikgu disiplin, SLANTED EYES yang telah mendakwa melihat cikgu JI-YOUNG mengadakan hubungan seks di sekolah dengan seorang dari tiga pelajar lelaki ini
namun kisah dimulakan dengan TAE-YO, pelajar bijak yang kacak yang juga merupakan ketua kelasnya, juga terkenal dengan gelara 5 minit, hero dan kaki perempuan
dan mereka perlu mempersiapkan diri untuk acara penting sekolah, dan 3 pelajar telah terpilih oleh guru kelas sendiri dan juga cikgu JI-YOUNG UHM juga perlu bekerjasama dalam sesi kali ini
kerana mengetahui sekolah asyik melakukan persembahan yang sama setiap tahun, cikgu JI-YOUNG UHM mencadangkan kali ini mereka melakukan persembahan muzikal
awalnya tidak dipersetujui, namun setelah didemonstrasikan oleh cikgu JI-YOUNG UHM, kedua-dua pelajar ini bersetuju
dan keteguhan cikgu JI-YOUNG UHM mempertahankan persembahannya telah membuatkan TAE-YO untuk mengikuti persembahan ini
dan dalam masa yang sama, TAE-YO cuba mendapatkan cikgu JI-YOUNG UHM
kemudian kisah diteruskan dengan JAE-SEONG, bendul yang merwajah tua, dan mempunyai kemaluan yang besar dan bermasalah dalam mengawal kemaluannya
atas satu kejadian yang bukan dia lakukan, JAE-SEONG telah digelar PERVERT oleh SLANTED EYES
wajah tuanya disebabkan oleh penyakit yang diamalinya ketika kecil, berwajah kembang dan telah menggunakan ubat sehingga mukanya kecut dan berkedut
akibat ini JAE-SEONG telah merasakan sangat berdosa dan telah berjumpa doktor dan paderi sekolahnya
JAE-SEONG sering berilusikan wanita seksi dan sering melancap
dan ini telah menjadi masalah kepada ibunya dan dirinya sendiri
sehingga dia dimalukan di satu sesi di sekolah
kerana sangat malu, JAE-SEONG telah mabuk dan mencederakan dirinya sendiri
cikgu JI-YOUNG UHM telah membawanya ke rumah cikgu dan menjaganya
kisah terakhir adalah berkaitan MYONG-SUB, pelajar yang poyo dan sangat menyintai cikgu JI-YOUNG UHM dan obses dengan seks
akibat telah sangat menyukai cikgu JI-YOUNG UHM, MYONG-SUB telah menghadiahkan cikgunya sehelai seluar dalam
sering menyatakan betapa dia menyintai cikgu JI-YOUNG UHM sehingga membuatkan cikgunya membuat syarat sekiranya dia mahu bercinta dengan cikgu JI-YOUNG UHM
syaratnya dalah untuk mendapat markah 90% ke atas di dalam ujian BAHASA PERANCIS
di lain sisi, SLANTED EYES juga sebenarnya sangat menyukai cikgu JI-YOUNG UHM
dan telah menerima nasihat dari dj radio cara dia untuk mendapatkan cikgu JI-YOUNG UHM
namun gagal, dan sebaliknya hal yang tidak sepatutnya telah berlaku
SILAUS FESTIVAL adalah festival yang mereka persiapkan diri untuk
MYONG-SUB telah mendapatkan air yang boleh membuatkan pasangannya mungkin mengadakan hubungan seks dengannya
dan ingin memberikan air tersebut kepada cikgu JI-YOUNG UHM namun tidak sempat
dan air ini telah diminum oleh cikgu AHN dan seorang cikgu pelatih wanita yang lain
dan merekalah sebenarnya yang melakukan hubungan seks di sekolah malam itu
namun berita ini telah tersebar pantas, dan seluruh sekolah melihatkan hukuman yang SLANTED EYES lakukan bagi mengetahui siapakah pelajar yang terlibat di antara mereka bertiga
PAKWE sumpah suke citer nie sebab sangat daring dan KEWL
-
+BEST+
susunan cerita kesemua watak utama yang terurus dan tidak bersepah
lakonan mantap pelakon-pelakonnya
watak yang berbeza-beza dan kelas
susunan plot yang banyak namun tidak menampakkan kegagalan kesepaduan lakonan pelakon
jalan cerita yang berat namun diringankan dengan komedi santai
watak cikgu seksi yang mcm tak lengkap tapi lengkap...MCM MANA TU!!??
-
+WORST+
yang handsome je kene jadi kaki perempuan
yang buruk je kene jadi bendul
-
+ULANG TENGOK!?+
dah sangat berkali-kali ulang tengok
dan PAKWE suggest korang sume tengok jugak
-
p/s: nak jugak menari mcm nie..HUHU!!

16 SEPTEMBER 2011 - MALAYSIA DAY

TIDO & BERMALASAN D WHOLE DAY
THANX!!
-
p/s: masam

15 SEPTEMBER 2011 - JIMI ABDULLAH

mulakan pagi lewat PAKWE dengan pergi klinik ambik ubat
VITAMIN C plz DOKTER
MWAHA!!
-
n JIMI ABDULLAH
-
PAKWE paham kesah anda
coz PAKWE biasa dengan kesah yang sama
just that
u shud be HAPPY by making urself HAPPY
plz stop thinkin about others more than u think bout urself
coz in the end
U WILL BE BACK TO URSELF
-
SAD is just for human to always remember themselves
not for human to be DEPRESSED and always blame themselves
but when SAD comes
there is no wrong to appreciate it
CRY AS U CAN
coz TEARS not human everyday product
it comes once in a blue moon
-
those MEMORIES that uve gained
shud be ur bestest experienced in life
SO SIT BACK N SMILE *LAUGH TO THEM
-
n for u dear
JANGAN FIKIRKAN KEJAHATAN SESEORANG UNTUK MELUPAKANNYA
SEBALIKNYA
SELALULAH FIKIRKAN KEBAIKKAN SESEORANG
dengan cara ini INSYA'ALLAH akan tiada rasa dendam dan menutralkan segalanya
bila terlalu memikirkan kejahatannya, rasa mengingatinya akan menjadi semakin kuat
seperti kata orang2 tua
MARAH2 SAYANG
-
dan untuk diri dan hubungan seterusnya
selalulah IKHLAS
kerana IKHLAS yang boleh mengaburi segalanya
dengan IKHLAS
hati akan sentiasa tenang dan akan lebih REDHA
kerana perkara ESOK bukan hak kita untuk memikirkannya
KAN!!
-
BE HAPPY ALWAYS DEAR
coz u MUST
-
p/s: im here always

14 SEPTEMBER 2011 - xsempat BYE2

dia sgt risaukan PAKWE yang akan kerja rini
so dia nak lah hantar PAKWE balik seawal pagi itu
but PAKWE xnak STOP lagi
n we remain there till 6am
*IM SO INTO U LAH MEH!!
-
memandangkan plak today dia akan balik
:(
-
PAKWE dok tunggu sms coz PAKWE plan nak tgk dia naik bus n bye2 dia
but tak dapat
coz dia dah pown dlm bus the tyme dia msg PAKWE
SEDIH LAH SUMPAH!!
BENCI SUDAH!!
NAMO KEJE!!
HAHAHAHAHA
:)
-
xpe lah wut to do kan
TDE REZEKI PAKWE
so meh kiter celebrate birthday sorg nie
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 HYRUL
HAPPY BIRTHDAY 2 U
may u b HAPPY always
MWAHA from PAKWE
-
n balik PAKWE penuh rasa sugol
sebab teringat kat dia
*KESAHNYER KAN
padahal letih
yang tinggal hanyalah kesan geget di dada PAKWE
*BOLEH GITEW!!??
BOLEH LAH KAN!!
-
n dengan super sugol PAKWE tapau meggie kuah kat OM
*LAMBAT POWN TAKPE OM
JANJI SEDAP
meh lah PERMATANG PASIR, layan meggie OM yang sedap nie
-
n dalam kesedihan ini
PAKWE dapat 1 kegumbiraan
nak tau tak??
NAK TAK??
HAAAAAA!!
ALAMEIN MUSTAPHA upgrade PAKWE dr sorg pose guru
*kes FB
kepada unknown person
*kes PUTRAJAYA
kepada ABANG ANGKATnya
kes PUTRAJAYA jugaks
*kelas title tu kan
*so perlu angkat dia lah pasni
*angkat kuat2
KAH KAH KAH
title yang PAKWE tak paham sebab musabab diberikan kepada PAKWE
but still PAKWE hargai
n terus berangan nak jadi ABANG YANG BAIK
*SANGAT!!
ada lah adek model sorg
LEH LAH WAT STOK SEPAK TERAJANG SEKALI SEKALA KAN!!
-
p/s: PAKWE SENYUM MANIS MASIN kata dia

13 SEPTEMBER 2011 - TIDAK SEHAT!!

ketika tarikh bertukar
PAKWE masih bersama dia di TAMAN PERMAINAN
bermain buaian yang PAKWE suke bebenau tu
*eh dah buat balik lah taman nie
SUKE!!
so till jam 0230am jugak lah kitorg kat situ
main2 sambil sembang2
*JUST WANNA BE BESIDE U!!
-
so b4 PAKWE sleep
meh reramai kiter karoke
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 IZAM
HAPPY BIRTHDAY 2 U
may u b HAPPY always
MWAHA from PAKWE
-
NUNYTE!!
-
n today PAKWE tak sehat
bangun dah pagi tu
but tetap tak bergerak nak pegi keje
:(
so PAKWE remain kat BIREW aja
-
nasib dia masih ada
PAKWE report lah kat dia tahap ketidak sehatan PAKWE ini
n dia sgt memahami
terus neh dtg pick up PAKWE
n kitorg lepak sumwhere sesama
*ini bukan menyihatkan je caranya
BUT TAK KESAH COZ PAKWE SUKE JE!!
MWAHA!!
*BUAT BANYAK2 SKET YE
:)
-
kitorg berpisah kejap tyme dinner
dia ada dinner sama famili dia
so PAKWE lepak kat rumah sambil main ANGRY BIRDS
-
tak sempat settle ANGRY BIRDS
dia datang balik ambik PAKWE ke sarang kami itu
YEAY!!
-
p/s: sila tambah banyak2 lagi okayh....BANYAK2!!

12 SEPTEMBER 2011 - MOONCAKE FESTIVAL

HAPPY MOONCAKE FESTIVAL TO U
n to all yang menyambutnya
MWAHA!!
-
p/s: i cannot erase u meh

11 SEPTEMBER 2011 - I MISS U MEH!!

I CANT LIE
I MISS U SO MUCH MEH
-
so lepak lah kitorg lagi today kat KASSIM MUSTAFA, BANDAR SUNWAY
-
minum2 tu hanya perkara kecik but having u in front of me
itu lah ISU BESAR yang i nak sgt2
just sit there n smile to me
DAH CUKOP!!
*coz u ckp pelat n tah pape
;P
-
p/s: I LOVE U SO SO MUCH!! gedik tak??

10 SEPTEMBER 2011 - DISCUSS TYME!!

TIDO PAKWE rini dah mcm org gile tak tido setahun
sampai ke petang senja PAKWE masih menten posing bersama bantal
*SUMPAH COMEL PAKWE POSE NGAN BANTAL
*NAK2 PLAK NGAN BOXER TU KAN
KAH KAH KAH ABAH KAU!!
-
so sesambil tu PAKWE layan lah sms
*sms from buah hati pengarang jantung intan payong GITEW!!
sms gegedik sebab ingatkan dia masih jauh
*xtau plak dia balik SEB PERAI today
n tetibe dia ajak PAKWE lepak
eh kamu??!!
KAMU D MANA SAYANG??!!
n katanya baru sampai rumah
*PAKWE masih menten sengal ingatkan rumahnya di JOHOR sana tu
TATAPI
SUDAH DI PENANG
AIYOO!!
-
so PAKWE yang masih menten COMEL MASAM nie
bingkas bangon sesiap
sebab kejap je lagi sampai lah dia kat depan kuboq nun
nak ngambik PAKWE
*yg pemalas nak drive ini
:)
-
tak sempat PAKWE bersiap
dia dah sampai
SUKE!!
-
without any plan
dia tanya PAKWE where to lepak
PAKWE takkan nak ajak lepak tempat PAKCIK RAMLI kowt kan
:p
so PAKWE ajak lepak kat tepi pantai area RnR BUTTERWORTH nun
so di situ lah kitorg lepak sambil kutok couple yang takde keje situ
*habis kite nie apa laling??
KUKUI!!
-
dalam dok lepak tu rasa tak best lak kan
TAK BEST SEBAB TAKDE PRIVASI!!
HAHA JAWAB!!
:)
-
so dia bawak PAKWE ke another place
n kat situ kitorg pown apa lagi
MENGGUNAKAN PRIVASI YANG ADA SEBAIK MUNGKIN
SUMPAH KITORG TERROR BAB INI!!
-
p/s: overnite sudah

VIAGRA vs ANGRY BIRDS

having VIAGRA is like cutting off ur heart out
U CANT FEEL ANYTHING
just like ur not having anything
n it holds every highness in ur session like FRIDGE
GOD!!
OMG SGT!!
but it does make ur stick CRAZY
HARD but HARD to!!
CHOY CHOY CHOY
-
so to cover up my depression
ANGRY BIRDS is the best solution
not only best solution
but also a bad BFF
ANGRY BIRDS dont let me go to sleep
n im still having them in my office
while potting
n also while having my meal
THS IS SUPER CRAZY
IVE BEEN AN ANGRY BIRDS MANIAC!!
-
p/s: babi lah monyet2 nie

05 SEPTEMBER 2011 - LAYANAN umpama RAJA

dah 2 hari PAKWE berpuasa untuk SYAWAL 6 nie
ALHAMDULILLAH!!
*ISNIN pown kan..memang PAKWE rajin puasa ISNIN KHAMIS
-
but still PAKWE menten dapat makanan dari SYAHZ
THANX!!
*so plan lah nak balik lambat sket sebab nak berbukak je kat opis
sesambil buat keje tu
sempat lah layan FB PAKWE kan
ternampak lah wall SYAHZ yang sebok kes nak siapkan bende kelas servingnya esok
so PAKWE tawarkan diri nak bantu
*yang mana PAKWE tau je lah kan
-
so SYAHZ n KINAH datang ke opis PAKWE
dengan tujuan nak buat menu card
sesambil cari nahas nak kene maki ngan PAKWE
TAPI!!
sebab KINAH ada, PAKWE kuranglah memaki hamun seperti yang SYAHZ biasa kene kat KFC dulu
-
dalam dok nak siapkan menu card nie
PAKWE perlu berbukak puasa
sebab jam dah semacam menunjukkan masa berbukak
n inilah permintaan kecil PAKWE dari SYAHZ
SILA SERVE PAKWE!!
-
dan SYAHZ telah mengserve PAKWE sebaiknya
course by course
n ALHAMDULILLAH kenyang PAKWE
juger makanannya sedap
*PANDAI MASAK!!
-
so biler kenyang kita akan suka hati kan
dan akibat PAKWE suka hati
menu card diorg pown siap awal
ALHAMDULILLAH
*sempat lah diorg nak pegi downtown ke mana ke
*n PAKWE jugak sempat pegi lepak sama FELIX
:)
-
but before FELIX
PAKWE perlu jumpe sorg member
tapi tak kesampaian kitorg nak meminum
*semua kedai asik nak tutop plak
so kitorg beredar je lah
*n PAKWE ke FELIXs
-
p/s: havin FUN

04 SEPTEMBER 2011 - 2 TIMES A DAY

after ths all
at last
I EAT URS ALSO
HOW CUM HA!!??
but still THANX coz u NAK SGT kan
HAHA!!
*thanx banyak coz i didn't xpect it SUMPAH
SINCERE SGT KAN bunyik!!
-
n again ive been invited to join another gathering
SGT!!
and without knowing
MY FREN was also in it
SO HOW??!!
im okayh by being KEWL
but he's not
HE'S BEIN KINDDA LOST
*becoz of me
-
i am super okayh babe
1 coz ur my fren
2 im not even approachin u
so u shouldnt behave like ths
YG U NAK U JUST TERUSKAN
IM OKAYH!!
still last2 i settlekan my part jugak kan
BEST!!
-
p/s: any1?

Tuesday, September 27, 2011

THE SMURF - 01 SEPTEMBER 2011

+THE SMURF+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
animasi+real/fiksyen/drama/komedi/aksi
-
+TENTANG+
THE SMURF mengisahkan tentang sekumpulan makhluk yang dikenali sebagai SMURF yang telah mengalami masalah dan telah datang ke dunia manusia
SMURF merupakan sekumpulan makhluk biru yang sentiasa hidup gembira di SMURF VILLAGE
dan ketika ini mereka sedang sibuk menyiapkan diri dan segalanya bagi menyambut BLUE MOON FESTIVAL
namun SMURF mempunyai musuh iaitu GARGAMEL dan kucingnya, AZRAEL
dikelompok SMURF ini, PAPA adalah yang menjaga dan mengetuai segalanya di SMURF VILLAGE
dan di satu penilikannya, PAPA telah melihat yang SMURF akan mengalami masalah disebabkan oleh CLUMSY
tak lama kemusian, SMURF VILLAGE telah diserang GARGAMEL dan AZRAEL akibat kelalaian CLUMSY sendiri
bertempiaranlah lari semua SMURF menyelamatkan diri tetapi CLUMSY yang mahu menunjuk hero telah tersalah jalan dan mengheret 5 lagi SMURF, PAPA, BRAINY, SMURFETTE, GUTSY dan GROUNCHY bersamanya
dan mereka telah ke air terjun larangan dan bagi mengelakkan diri dari ditangkap GARGAMEL mereka telah memasuki portal di air terjun tersebut yang telah membawa mereka ke dunia manusia
GARGAMEL dan AZRAEL juga telah bersama-sama memasuki dunia manusia menerusi portal yang sama bagi mendapatkan SMURF
di dunia manusia, CLUMSY telah terjatuh ke dalam sebuah kotak milik PATRICK WINSLOW, seorang pekerja di ANJELOU
dan kini selain melarikan diri dari GARGAMEL dan AZRAEL, SMURF-SMURF lain perlu menyelamatkan CLUMSY dan kembali ke SMURF VILLAGE
PATRICK mempunyai seorang isteri, GRACE yang sedang mengandung anak sulung mereka
dan diketika pulang ke rumah inilah sepasang suami isteri ini telah berhadapan dengan SMURF-SMURF ini
GRACE menyukai kesemua SMURF tersebut cuma PATRICK yang tidak
namun atas desakan GRACE, PATRICK membenarkan SMURF-SMURF tersebut tinggal sementara di rumahnya
di pihak GARGAMEL, AZRAEL telah berjaya mendapatkan sedikit rambut SMURFETTE dan ini telah digunakan oleh GARGAMEL bagi mencipta posyen yang berkuasa
namun kuasa tersebut telah digunakan di hadapan mata bos PATRICK, ODILE
dan ODILE telah memohon GARGAMEL untuk memberikannya rahsia tersebut dan sanggup berbuat apa sahaja untuk mendapatkan rahsia tersebut
RAHSIA KEMBALI MUDA
dan di pihak SMURF pula, PAPA perlu mendapatkan buku jampi bagi membuka kembali laluan ketika bulan biru
di ketika ini PAPA telah ditangkap GARGAMEL
dan GARGAMEL telah menggunakan PAPA untuk menyiapkan posyennya lagi
tanpa PAPA, BRAINY perlu membuka portal dan mereka masih perlu menyelamatkan PAPA
dengan bantuan PATRICK dan kesemua SMURF dari SMURF VILLAGE, PAPA telah diselamatkan dan GARGAMEL telah ditewaskan
dan PATRICK tidak dilucutkan jawatan atas iklan BULAN BIRU yang dibuatnya kerana di malam tersebut bulan benar-benar menjadi biru
dan akhirnya CLUMSY telah menjadi hero
PAKWE SUMPAH SUKE CITER NIE
-
+BEST+
SMURF yang tidak over do it *masih mcm menten SMURF zaman2 PAKWE dulu
laguan SMURF LA LA LA LA LA LA tu yang sgt penuh memori
*siap hummin LA LA LA LA LA LA gitew mereka
baru PAKWE tau SMURFETTE adalah ciptaan GARGAMEL *xpernah tau
sangat banyak scene2 comel dan menyeyumkan PAKWE
pelakon lelaki yang hot jugak lah
SUAR MERAH PAPA yang PAKWE nak jugak
suara macho PAPA gitew sgt
kesinambungan ANIMASI n REALITI yang tak pecah lobang
-
+WORST+
GARGAMEL mcm mude je....tuakan lagi kan baik punyer
AZRAEL yang terlalu over do sampai kekadang nampak robot
majorly jalan cerita adalah copy paste dr banyak cerita2 sebegini
tak suke scene main gitar...SGT TAK SUKE!!
-
+ULANG TENGOK!?+
akan PAKWE donlod n save dlm external PAKWE selamanya
-
p/s: terusik memori zaman kekanak PAKWE

Tuesday, September 20, 2011

HANTU BONCENG - 03 SEPTEMBER 2011

+HANTU BONCENG+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
seram/komedi/drama
-
+TENTANG+
HANTU BONCENG mengisahkan tentang seorang pemuda, AMRAN yang dihantui hantu seorang perempuan, MAYA yang diboncengnya
AMRAN telah memenangi satu perlumbaan haram dan telah diberikan seorang perempuan kampung, MAYA sebagai hadiah
tetapi belum sempat ke mana-mana, AMRAN dan MAYA telah mengalami kemalangan dan MAYA telah meninggal dunia di tempat kejadian dan motor AMRAN rosak teruk
AMRAN walaupun seorang kaki perempuan, tetapi telah mempunyai teman wanita, HALIMATON seorang jururawat di hospital yang sering AMRAN ditempatkan
dan AMRAN juga mempunyai seorang kawan lelaki yang rapat, KUNYIT
sejak mengalami kemalangan tersebut, AMRAN telah dihantui oleh hantu MAYA
AMRAN adalah pekerja delivery di YELLOW CAB
walaupun AMRAN sering mengalami kemalangan, dia tetap sering berlumba
namun kini perlumpaan AMRAN juga diganggu oleh MAYA
akibat sering diganggu hantu MAYA, AMRAN rasa dia perlu mengkaji tujuan MAYA mengganggunya dengan bantuan KUNYIT
tetapi mereka berdua sangat penakut, dan sumber lain mereka adalah menggunakan bomoh
namun masih tidak berjaya kerana MAYA mahukan dia disempurnakan
AMRAN telah kembali kepada agamanya setelah terlintas kepada satu ceramah oleh PROF. IZZI
maka berjumpalah mereka dengan ustaz
AMRAN dan KUNYIT telah sedikit berubah menjadi semakin baik
dan AMRAN telah kembali berbaik dengan HALIMATON
dan KUNYIT telah menemui cintanya iaitu adik ustaz itu sendiri
AMRAN telah berjumpa dengan keluarga MAYA bagi menyempurnakan mayat MAYA
dan telah bertemu adik kembar MAYA, AYU
bagi menebus kesalahan AMRAN, AMRAN telah mengajak AYU datang ke KUALA LUMPUR bekerja
AYU juga telah tinggal bersama AMRAN, dan hubungan mereka semakin lama semakin intim
sehingga AMRAN telah secara rahsia menjadikan AYU kekasihnya
semuanya terbongkar apabila HALIMATON sendiri telah menyaksikan AYU membuat nasi kangkang untuk AMRAN di rumah AMRAN
maka HALIMATON, KUNYIT dan teman wanita KUNYIT perlu menyelamatkan AMRAN
dalam penyiasatan mereka, terbuktilah AYU telah mempergunakan kakaknya, MAYA dan juga betapa jahatnya AYU
akhirnya AMRAN berjaya diselamatkan
PAKWE rasa muvie nie biasa2 aja
-
+BEST+
bahasa mat rempit yang super daring dan tak cut2 dah oleh mereka
ada sesi promotion oleh MODENAS
EVANS yang sesuai jadi hantu
ZIZAN yang memang sewel
dan watak KUNYIT yang memang support habis ZIZAN
watak JUE yang nampak lain but sweet
-
+WORST+
sesi kealiman dalam kerempitan yang nampak lah seperti menghina2 ISLAM tu ada lah sket
lagu ZIZAN nyanyi ngan JUE tak sedap
half je citer hantu, half lagi drama minggu ini
mengajar orang buat nasi kangkang
citer nyer biasa2 aja
-
+ULANG TENGOK!?+
TIDAK SAMA SEKALI
-
p/s: amboih mat2 rempit & awek2 memasing...tolonglah pakai sikit perfume...MASAM LAH KORANG

03 SEPTEMBER 2011 - ASHRAV CULLEN!!

PAKWE bangon pown dah sayup petang
so PAKWE set nak pegi ambik suar PAKWE yang tertinggal kat rumah member PAKWE, AZWAN
sekali nak beraya lah kata kan
-
lepas je ambik suar PAKWE terus ke SUNWAY CARNIVAL MALL
nak tetengok muvie apa lagi yang ada PAKWE tertinggal
takde lah yg berkenan di hati
tapi PAKWE bosan
so PAKWE beli tiket HANTU BONCENG
showing jam 0720pm
*TAKDE LAH BEST MANA
-
n malam tu PAKWE dapat msg dr ASHRAV CULLEN
betol ke mamat nie
lama mendiam tetibe msg
ASHRAV CULLEN ajak PAKWE lepak
so PAKWE yg kerinduan ASHRAV CULLEN nie pown pegi lah jumpe n lepak sama dia
kitorg berlepakan di KASSIM MUSTAFA, BANDAR SUNWAY
n ASHRAV CULLEN menten comel
MWAHA!!
-
p/s: rindu sumpah rindu

02 SEPTEMBER 2011 - KERJA ALREADY!!

jam 0830am
PAKWE SUDAH KERJAIN KEMBALIK
-
p/s: !!

01 SEPTEMBER 2011 - 6 TAHUN SUDAH!!

1st of all
tarikh ini menggenapkan PAKWE tetap bersama UiTMPP dah 6 tahun already
HURM
KEJAP JE TYME BERLALU KAN
-
rini juger kakitangan kerajaan masih bercuti
cuti MERDEKA digantikan ke hari ini
so PAKWE boleh bangon lewat sesambil berfoya2
HAHA!!
-
EROL telah dengan gigihnya dtg ambik PAKWE seawal tengah malam ini
sebab dia malas nak tido rumah sedara mara nya yang ramai itu
so dia ajak PAKWE temankan dia ke rumah homestaynya kat SUNGAI PETANI tu
PAKWE pown lompat tikam ikot lah
YEAY!!
-
lepak SUNGAI PETANI kejap aja pown
*sempat lah tido2 ayam jantan
sebab EROL tak bgtau mak dia yang dia baliK SUNGAI PETANI
so bergegas lah kitorg balik sebelum subuh
-
balik BIREW PAKWE pown tido sampai kembang
HAHA!!
-
n rini PAKWE mau pegi layan THE SMURF
so PAKWE comey2 kan diri berkaler biru
*SMURF lah katakan
ke GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
n beli tiket showing jam 0930pm
BEST SANGAT!!
-
p/s: la la la la la la la la la la la

FINAL DESTINANTION 5 (3D) - 31 OGOS 2011

+FINAL DESTINATION 5 [3D]+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
thriller/fiksyen
-
+TENTANG+
FINAL DESTINATION 5 merupakan sambungan kepada kesemua episod FINAL DESTINATION dan merupakan yang terakhir buat kelasnya
memulakan cerita dengan satu perjalanan business trip yang telah dilakukan oleh PRESAGE PAPER
namun di dalam perjalan, SAM telah mengalami satu mimpi yang mana jambatan yang mereka lalui akan mengalami kecelakaan dan akan menyebabkan kematian besar-besaran
dan akibat dari mimpi ini, SAM mahu semua keluar dari bas dan meninggalkan jambatan tersebut
namun tiada yang mahu mendengar katanya
MOLLY, kekasih SAM telah ikut untuk menenangkan SAM
juga PETER, CANDICE, OLIVIA, DENNIS, ISAAC, dan NATHAN telah mengekori SAM bagi melihat apa sebenar yang berlaku
dan diketika ini lah jambatan yang mereka lalui mengalami kecelakaan dan putus sehingga menyebabkan ramai mati
kejadian ini telah membuatkan mereka tidak mempercayai SAM termasuk pihak polis
akibat dari kejadian itu juga, perkara pelik telah menimpa mereka yang terselamat
CANDICE telah mati setelah gagal mendarat dengan baik ketika latihan gimnastiknya
kematian CANDICE sgt tragik sehingga dilihat sendiri oleh teman lelakinya, PETER
diikuti dengan kematian seterusnya, ISAAC
ISAAC telah mati di pusat urut akibat ditimpa patung buddha
seterusnya kematian OLIVIA di hospital mata
OLIVIA mati kerana mesin laser di hospital tersebut tidak dapat dikawal sehingga menyebabkan dia terjatuh dari bangunan hospital tersebut dan di langgar kenderaan
dan akibat dari kematian-kematian ini, SAM telah memberitahu semuanya mempunyai kaitan dengan mimpinya
dan telah menyusun kematian siapa dahulu
dan SAM juga memberitahu untuk menyelamatkan diri, perlu membiarkan orang lain mati bagi mengubah pusingan kematian mereka
NATHAN telah terbunuh salah seorang pekerjanya di tempat kerjanya
dan kematiannya telah digantikan dengan orang lain dan di tempat yang sama, DENNIS juga telah mati
dan akibat kematian ini, mereka mempercayai bahawasanya benar kematian mereka boleh diubah dengan cara membunuh orang lain
akibat dendam atas kematian teman wanitanya, PETER mahu membunuh MOLLY yang dikatakan SAM tidak akan mati berdasarkan mimpi SAM tersebut
namun PETER telah terbunuh seorang agen polis
dan akibat ini SAM telah membunuh PETER yang masih mahu membunuh MOLLY
walaupun pelbagai kes kematian yang mereka cipta
SAM dan MOLLY masih mengamali kecelakaan di dalam kapalterbang
nahas yang sama dialami oleh FINAL DESTINATION 1
dan NATHAN mati di akhir filem apabila bangkai kapalterbang menimpanya
PAKWE rasa puas hati akhirnya FINAL DESTINATION habis jugak
-
+BEST+
INI ADALAH YANG TERAKHIR!!
merupakan super prequel yang memang tak perasan
-
+WORST+
kematian semua sgt2 mudah
-
+ULANG TENGOK!?+
tidak sama sekali...
-
p/s: nak wat apa pown dah asik takot je kan

31 OGOS 2011 - MERDEKA RAYA

kejap raya kejap MERDEKA
kejap2 je kene wish memacam dah
HUHU!!
-
SELAMAT MERDEKA RAYA U OLS!!
-
seawal tengah malam tu PAKWE kuar
tapi bukan lah nak layan bunge api
*walau berdentam dentum berlawan2 sama meriam buloh
*ada lagi ke meriam buloh??
tetapi PAKWE mau pegi lepak sama EDDY
-
kitorg jumpe kat BANDAR SUNWAY
n terus pegi lepak sembang2 kat McD CALTEX SEBERANG PERAI tu
lepak lepak
sembang sembang
tilik tilik tangan
tilik tilik muke
sampai lupe nak beli pape kat McD
just lepak
KELAS!!
*asyik lah tu maksudnya
:)
-
so next port adalah PANTAI
mau pegi lihat lampu PULAU PINANG plak
*asik dah layan bunga api
KANN
nak lah gak tilik2 badan
GITEW!!
-
lama gak lah kat PANTAI tu
dari jam 02am++ til 04am++
sampai dapat kwn baru
ABG RAMLI namanya
KIH KIH KIH
*wakenabeb
;p
-
dah balik ngantok sgt
so tido sampai matahari dah tak tau ke mana2 dah
HUHU!!
-
yang pasti PAKWE bangon n pegi ke SUNWAY CARNIVAL MALL
mau layan FINAL DESTINANTION 5
*dah agak terkebelakang lak rase
3D pown 3D lah
showing jam 08pm
*BOLEH LAH!!
-
p/s: rindu lah

30 OGOS 2011 - SYAWAL 1

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
buat semua SAYANGs PAKWE

-
p/s: dam dam dum

Monday, September 19, 2011

29 OGOS 2011 - trip back to BUTTERWORTH wif MIZIE ROSLAN

sempat lah PAKWE, MIZIE n ZAZA singgah JALAN TAR dulu
nak dijadikan cerita
HUJAN LEBAT!!
tapi akibat mahu jugak melihat baju untuk MIZIE
kitorg redah jua
so apa lagi
MEMANG BASAH KUYUB LAH KITORG
GITEW!!
-
last2 tak jugak dapat baju
sebab sudah basah n stok baju pown dah tak baper ada
-
so kitorg pown gegas lah balik ke AMPANG
terus ke DAGANG AVENUE
LAPAQ!!
makan mcm makan kat hotel
sorg makan lebeyh kurang RM 40!!
-
PAKWE n MIZIE balik rumah terus mandi2 bersiap
sebab nak gerak balik UTARA
jam 0330am kitorg bertolak dari AMPANG CAHAYA
-
perjalanan dimulakan oleh MIZIE ROSLAN sebagai pilot
PAKWE meneman MIZIE sembang walau seketika PAKWE terlelap
*NGANTOKS U OLS!!
-
sesekali PAKWE sedar kereta seakan tidak stabil aja
so PAKWE sure MIZIE jugak sudah tidak larat
so PAKWE tukar tangan
*nasib dah hal way to BUTTERWORTH
-
namun yg best tu kitorg masih mengunyah2
n verangan stop beli makanan sahur
tengok2 jam dah pown jam 06am lebeyh
so kunyahan itu diteruskan aja sebab perot kosong n mata lali
WUWU!!
-
so PAKWE teruskan lah perjalanan
dengan MIZIE tidor di sebelah PAKWE
tinggallah PAKWE keseorangan
:(
-
siap tak bleyh blah kereta terhenti di satu perhentian
*sebab PAKWE ngoi
verangan kereta itu auto
TETIBE MENJADI SENGAL KAN!!
NGOI!!
-
pecutan PAKWE berjaya membawa PAKWE ke UiTMPP sebelum jam 0830am
ALHAMDULILLAH
-
dan terus PAKWE ke PERMATANG PASIR
dan kami berpisah di situ
MIZIE terus berlalu menuju KEDAH
*hati2 ya dekchu
-
n PAKWE after work terus balik tido sebab sgt2 tak sehat
-
p/s: jangan dera diri anda

MASKULIN vol.120/SEPT.2011

[ cover ]
5 selebriti raikan 10 tahun maskulin
HANS ISAAC/FARID KAMIL/AWAL ASHAARI/FIZO OMAR/NAZIM OTHMAN

-
[ inside ]
MENYERLAH DALAM RONA PASTEL
5 SELEBRITI RAIKAN 10 TAHUN MASKULIN hans isaac/farid kamil/awal ashaari/fizo omar/nazim othman
-
edisi berkaitan JENAYAH yang banyak berkongsi dengan campuran istimewa 10 bersempena 10 tahun MASKULIN
-
p/s: collect ilmu nie

28 OGOS 2011 - TAKE 2..ACTION!!

sesampai aja PAKWE n MIZIE ke AMPANG
kitorg terus ke DAGANG AVENUE
ke T'MOR PLACE meminum sama EROL
-
n lebeyh kurang jam 0430am
PAKWE kejot EROL bangon
mau sahur sama
so terkejot bangunlah EROL n terus dtg ambik PAKWE kat AMPANG CAHAYA
kitorg bersahur di area AMPANG POINT
-
n tyme PAKWE turun dari kereta EROL
PAKWE terdengar nama PAKWE dipanggil dr kejauhan
*HANTU TAKDE KAN BULAN PUASA NIE??!!
PAKWE pown tetibe tercari2 lembaga yang memanggil2 PAKWE itew
n sah itu adalah 2 lembaga yang PAKWE tak hadap memanggil PAKWE di pagi nan indah ini
CHOI!!
si gemok n si selepet yang dari mana arah tuju tetibe datang dengan apa tah tujuan
*nak ngacau MIZIE ROSLAN lah tu
BUT WUTEVA
SO DENGAN TERPANGGILNYA NAMA PAKWE ITU
COMPLETE LAH HARI AHAD PAKWE INI
CHOI AGAIN!!
-
SUMPAH PAKWE SANGAT BENCI MEREKA
*tuhan tak bagi benci membenci kan
TAPI MEREKA TELAH MEMBENCIKAN PAKWE
n PAKWE LAK TAK PANDAI TIPOO
SO PAKWE terus tak layan n tido sampai tanak bangon
*n mereka menten tak tido n bersembang isu yang memualkan
*mcm mereka HOWT giler
-
MIZIE telah menghilangkan diri di pagi hari
menservis keretanya sesambil menghantar kuih
dan meninggalkan PAKWE di rumah bersama 2 lembaga mual ini
*balik lah cepat wahai dekchu oi
-
ALHAMDULILLAH!!
TUHAN MEMAKBULKAN DOA PAKWE
MEREKA BERDUA TELAH MAHU KELUAR
namun masih menten nak berbukak sama
ISH BENCI AH!!
-
PAKWE n MIZIE berkeliaran di area BUKIT BINTANG
window shop sambil mau gunting rambot MIZIE
tapi confirm
mereka berdua itu mahu berbukak sama
so PAKWE n MIZIE pegi book GRANDMAMA'S PAVILION again
-
PAKWE memang berangin bila mana melihatkan wajah2 mereka yang duduk2 ayu di GRANDMAMA'S itu
dah lah ada kwn mereka yang juger sepersialan sebagaimana mereka
BENCI LAH!!
1* dah lah kitorg yang book, perlu ke korg yang chup duduk2 pilih tempat...CISS
2* pakaian korg tu elok2 lah sket u ols!! kata DOKTOR n FLIGHT ATTENDANCE QATAR....nie pakaian dah mcm pelacor VIETNAM je....SORRY 2 SAY LAH KAN!! SGT MUAL LAH SELERA PAKWE!!
3* mulot lak berbau semerdu bau longkang
-
n tyme nie lah PAKWE suruh member PAKWE yang ada isu ngan mereka call HUNNY MADU sekarang
dan CONFIRM terserlah
HUNNY MADU tu takde
yang ada hanyalah DOKTOR DEBAB yang tetek haus itu aja
1* tak jawab siap tgk je BB mahal dia tu
2* kasik FA QATAR jawabkan call itew dengan lakonan tak baper mantap
3* jawab tapi verangan mcm PAKWE tak tau saper yg call mereka itew
-
dan antara topik mereka yang tak jatoh2 tu mlm itu adalah
"kad credit n duit ditahan oleh saper tah sebab tau DOKTOR tu suke shopping..so tak leyh lah diorg nak shopping sgt"
F*CK LAH KORG!!
-
PAKWE yang awalnya cuba nak pk baik
semakin terok mual
*muke memang dah merah darah dah pown
n tak angkat2 muke sebab berapi je rasa
so kesudahannya berbukak puasa PAKWE di GRANDMAMA'S itu tidak seronok langsung
*sampai tak rasa best makan pisang wif aiskrim tu
BENCI KORG
MAMPOS AH!!
-
nasib MIZIE cecepat larikan diri wif PAKWE lepas berbukak
*lega sket dada
n kitorg pegilah hantar kuih raya MEGAT kat ayah MEGAT di KL CENTRAL
-
p/s: asap dah ada nie

Saturday, September 17, 2011

GLAM LELAKI 13 2011

HENRY GOLDING sebagai james dean & marlon brando di dalam "menjadi bintang filem"
-
KONTRAS WARNA
-
INTERPRETASI FESYEN & FILEM
dick tracy/reservoir dogs/american gigolo/inception/stranger than paradise/rebel without a cause
-
MINIMALISME
-
10 PELAKON TERBAIK MALAYSIA
fizz fairuz/vanida imran/fazura/maya karin/zizan/syafie naswip/elfira loy/khir rahman/zahiril adzim/fouziah ghous
-
25 FILEM TERHEBAT SEPANJANG ZAMAN
-
"ALL BLACK TIE"
-
GLAM LELAKI ke 13 untuk SEP/OKT 2011
menggunakan HENRY GOLDING sebagai penghias muka depan
dengan hampir full dengan isu2 filem dan intrepertasi
namun masih mengekalkan dunia baru dan pelbagai fesyen
BELILAH!!
BERBALOI!!
-
p/s: memang koleksi PAKWE

27 OGOS 2011 - KUALA LUMPUR lagi??!!

sekali lagi PAKWE pergi ke KUALA LUMPUR
last sebelum RAYA
PAKWE bertolak jam 0130am
*TQ AZROL sebab hantarkan PAKWE ke JETTY BUTTERWORTH
-
PAKWE sampai kat PUDURAYA jam 0530am
n lama gak lah posing menunggu MIZIE datang ambik
*MIZIE mamai n tido balik banyak kali
-
sampai je AMPANG CAHAYA, PAKWE sempat lah tido kejap lepas sembang2 ngan MIZIE
n bangon terus mulakan tugas membuat kuih raya
*tempahan MIZIE yang banyak mendapat
-
n sesi membuat kuih raya nie berlarutan sampai lepas waktu berbukak puasa
tekon membuat kuih sampai tak ingat tyme berbukak
kitorg ber2 berbukak lepas org dah bukak puasa OKAYH!!
-
PAKWE n MIZIE berbukak kat JOHNNYs BUKIT BINTANG
*TQ MIZIE sebab banjer PAKWE
*upah buat kuih raya ke?
HUHU!!
-
sempat jugaklah MIZIE pas2 kuih2 raya dia kat customer area BUKIT BINTANG
n tyme kitorg catwalk kat area PAVILION
AIZAT *budak gigi besi telah berani menegur PAKWE
*OLO COMELNYER DIA!!
*terus rindu!!
:)
-
n last spot sebelum balik AMPANG CAHAYA adalah RESTORAN KAPAL kat KG BARU
MIZIE mau jumpe kawan2nya juga menyerahkan kuih raya
HUHU!!
*PAKWE segan
-
p/s: dah beli GLAM LELAKI 13 jugaks

24 OGOS 2011 - HAFIZAMs BIRTHDAY

HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 HAFIZAM
HAPPY BIRTHDAY 2 U
-
may u b HAPPY always
MWAHA from PAKWE
-
walau kita dekat
namun kita seperti JAUH!!
GITEW LAH KAU!!
-
p/s: mana burger tepi jalan aku nie?

23 OGOS 2011 - MUMs BIRTHDAY

ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN MAK PAKWE, HALIMAH
ALLAH SELAMATKAN KAMU
-
MAK I MISS U
SELAMAT HARI JADI YE!!
MWAHA!!
-
PAKWE sampai ke JETTY BUTTERWORTH lebeyh kurang jam 0430am
dan naik cab ke UiTMPP
langsung PAKWE ambik ITAM dan balik PERMATANG PASIR
TIDO!!
-
yang best tu
PAKWE tido sampai petang hari
MACAM MANA TU!!??
WUTEVA LAH KAN!!
-
n malamnya FITRI mau jumpe PAKWE
mau belajar buat blog katanya
so kitorg kown lepak kat McD BANDAR SUNWAY
PAKWE takde lah ngajar pape sgt pown
*sebab PAKWE bukan TEACHER kindda
SO ITU AJA YANG PAKWE MAMPU KENALKAN FITRI SAMA BLOG
BEBAIK BUAT YA!!
-
p/s: miss my blog suddenly

22 OGOS 2011 - tiada BONUS??!!

2day merupakan ulang tahun kelahiran ADEK PAKWE, EYOI
so meh PAKWE nak nyanyi sket buat dia
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 U
HAPPY BIRTHDAY 2 JAMIRUL
HAPPY BIRTHDAY 2 U
may u b HAPPY always
MWAHA!!
tak sempat nak celeb sama sebab EYOI balik SABAH rini
-
so rini pepagi PAKWE dah bangon
sesiap ngan MEGAT sebab nak tuju ke SHAH ALAM
PAKWE nak ambik ubat
MIZIE tak leyh ikot sebab nak siapkan kuih
-
but b4 ke klinik, PAKWE singgah BANK ISLAM dulu
sebab katanya GAJI n BONUS staf UiTM akan masok rini
so dengan kembang2 idong PAKWE pegi lah check
*sambil nyanyi lagu RAYA okayh
TETAPI!!
yg ada hanyalah gaji PAKWE
SENTAP!!
*sempat lah kacau kwn PAKWE kat opis
n katanya ada problem
SIALAN!!
-
so lepas ambik ubat n dapat MC
PAKWE n MEGAT terus ke JAKEL SHAH ALAM
*MEGAT nak beli baju melayu
last2 PAKWE yang beli
baju melayu hitam siap dengan samping n butang baju melayu sekali
*tu package JAKEL okayh
*murah semua sekali RM 250.00
-
so kepulangan kami berdua ke AMPANG sangat perit
sebab org dah start balik keje nak berbukak puasa
SO JEM LAH JALANRAYA
namun sempat lagi PAKWE singgah ke PUDURAYA beli tiket balik BUTTERWORTH malam ini
YEAY!!
-
dan destinasi berbuka puasa kami bertiga malam ini adalah di KUALA LUMPUR INTERNATIONAL HOTEL
*MIZIE yang book etc
n menu yang disediakan memang banyak
SANGAT BANYAK
dan super ORIENTAL
SEDAP dan MURAH!!
PAKWE makan sampai ketat2 perot
MEMANG BERBALOI!!
SAYA MESTI PILIH!!
-
dalam kekalutan itu
kitorg masih sempat pulang ke AMPANG CAHAYA
buat kuih sikit lagi
sebelum menghantar PAKWE ke PUDURAYA
PRODUKTIF TAK!!??
*dan sempat jugak sambut birthday MEGAT yang tak pernah sudah2 tu
GITEW!!
-
n malam PAKWE Pulang ke BUTTERWORTH akhirnya sudah tiba
jam 1130pm PAKWE dah bergerak pulang
sedih jugak sebab dah lama lepak KUALA LUMPUR
:(
-
p/s: nak ikot pegi JALAN TAR!!

Thursday, September 15, 2011

21 OGOS 2011 - selamat UMRAH AZWAN ALI

walau embon jantan dah gugor
PAKWE, MIZIE n AZWAN ALI masih menten di OLD TOWN AMPANG POINT
untuk sesi makan2
HAHA!!
sesambil PAKWE mendapat buku SELAMAT JALAN DUNIA.... sendiri dari tangan penulisnya
d legendary AZWAN ALI
WOW!! siap ada ucapan membina lagik tu
WUWU TQ AZWAN ALI!!
-
n pagi itu juga membawa NONISWARA dan suami ke OLD TOWN AMPANG POINT untuk membeli sendiri buku SELAMAT JALAN DUNIA... dari tangan AZWAN ALI sendiri
n NONISWARA sempat lah belek SAMSUNG GALAXY SII PAKWE sambil berkata CANTIK YE GAMBAR2 NYA
HAHA SEE!!
SAMSUNG GALAXY SII memang superb lah
*tak nyesal belik!!
-
selesai kes ngan NONISWARA
kitorg ber3 meranjaukan diri ke DATARAN MERDEKA plak
AZWAN ALI mau buat sedekah
mau kasik t shirt kat bebudak jantans di DATARAN MERDEKA nun
*dah mcm org semekin lak mereka meredah kereta AZWAN ALI nie
LARIKKK!!
-
n hari nie adalah antara hari penting AZWAN ALI
hari AZWAN ALI terbang ke UMRAH
n kitorg akan menghantarnya ke KLIA
-
so PAKWE tak tido ngan MIZIE sebab perlu ambik MEGAT dulu kat KL CENTRAL jam 0630pm nanti
-
MIZIE sentap sebab kitorg lambat nak pegi ambik AZWAN ALI kat rumah MAK TOMnya pagi tu
sebab MEGAT bersiap lambat
*mcm adek2
-
n MIZIE telah menggunakan kehebatannya racing n drift mengejar AZWAN ALI yang dah confirm2 bengang ngan kitorg tu dari belakang ke MEDIA PRIMA
*PAKWE n MEGAT diam je dlm kereta
WUWU!!
-
nasiblah AZWAN ALI tak halau kitorg mcm MAK DARA dalam IBU MERTUAKU tu
kalu tidak HUHU lah kitorg
so di MEDIA PRIMA nie AZWAN ALI perlu memenuhi undangan slot di NASI LEMAK, KOPI O
dan sedikit interview terjah MELODI
PAKWE n MEGAT tidor je lah sebab sgt2 letih n mengantok
-
tetapi PAKWE tetap menten propa bilamana AZWAN ALI menyauarakn mahukan PAKWE bawak kereta dia dan kitorg semua ke KLIA
*huhu mcm mana nie? PAKWE masih mengantok n surely tak leyh drive dengan selamat ke sana
*n sian gak kat lelain sebab sume pown tak cukop rest
so PAKWE terima jugaklah permintaan AZWAN ALI nie seadanya
*tapi tanak kitorg sume terkorban atas kengantokkan PAKWE :(
-
PAKWE dengan gigihnya memecut SONATA AZWAN ALI
semacam PAKWE tak mengantok
dengan lagu2 bosan hari raya berlangsungan di radio
seketika2 dengarlah suara MIZIE menyanyikan lagu2 raya tersebut bersama
seketika2 hilang suara MIZIE
seketika2 kedengaran bunyi AZWAN ALI meracau dalam tidurnya
namun MEGAT hanya mendiam sebab TIDO MEMBATU DAH
CHOI!!
*tido je keje
dalam hati PAKWE pulak asik lah berkata
"TAK SAMPAI AZWAN ALI NIE KE KLIA...MATI HABIS SUME JUGAK NIE"
SUMPAH PAKWE NGANTOK!!
-
but alhamdulillah
dengan guide dr ALLAH
kitorg sume selamat sampai ke KLIA
AMIN!!
-
walaupown AZWAN ALI menyusahkan PAKWE dengan tak kasik kunci kereta
sehingga menyebabkan PAKWE perlu berpatah balik ke TEMPAT LETAK dia tadik
*paham2 lah KLIA kan
namun PAKWE menten bermuka comel sebab ini hari penting AZWAN ALI
-
di KLIA tu kitorg berposing bergambar je keje
sesambil melayan AZWAN ALI yang diinterview oleh AJAMI HASHIM *blogger terkenal MALAYSIA
*check lah YOUTUBE ada rakaman ini....
-
so terbanglah AZWAN ALI
*dan bila AZWAN ALI menjerit mencari ALONG *PAKWE lah tu
*PAKWE terasa sedih...cari jugak AZWAN ALI ALONG DIA SORG NIE
:(
-
dan bila kitorg nak balik
ada plak ISU ngan anak buah AZWAN ALI
yang tetibe suruh kitorg naik kereta dia n dia n his tunang nak naik SONATA AZWAN ALI
BANYAK CHATIQUE KAU!!
-
dah lah PAKWE bawak SONATA nie dalam keadaan mengantok ke sini
dan merapak mcm org gila mencari parking
sesuka hati mak bapak jiran kau nak berfoya2 dalam SONATA itu ye
so PAKWE terus berperangai BABI dengan tidak mahu bertukar kereta
juga MEGAT yang menyokong PAKWE dengan tidak mahu bertukar kereta
so anak buah AZWAN ALI bawak lah SONATA tu dengan kami bertiga sebagai penompangnya
PADAN MUKE KAU!!
n paling best siap langgar dinding tyme nak turun dr lot parking kat KLIA tu
CHOY SGT!!
PAKWE lebeyh hebat nampaknya
-
dari MEDIA PRIMA kitorg balik ke AMPANG n tido kejap
dan terus kembali bersiap sebab nak berbukak puasa kat GRANDMAMA'S PAVILION KL
YEAY!!
kitorg dengan theme suar pendek, berkemeja bunga dan santai
-
so GRANDMAMA'S PAVILION memang best
kitorg menten posing sehingga membuatkan sume org jeles
HAHA!!
ADA AKU KESAH!??
-
n after that kitorg ber3 teruskan next spot
JALAN TAR
mau tengok2 baju melayu sesambil cuci mata
*sempat gak terjumpe HUZZ
*n PAKWE sempat laga2 pipi HUZZ..RINDU
-
p/s: i miss ths moment so much

Friday, September 9, 2011

20 OGOS 2011 - join EYOI MODEL after a while

lepas lepak2 sama IFA RAZIAH sume
AZWAN ALI, PAKWE n MIZIE terus ke KL CENTRAL plak tengah2 pagi bute nie
ambik MEGAT HAFIFI yang baru sampai
-
n balik tido
-
paginya MIZIE ROSLAN n MEGAT HAFIFI hantar PAKWE ke SETIAWANGSA
PAKWE akan join EYOI wif his model utk satu sesi catwalk raya di KEMENTERIAN BELIA & SUKAN, PUTRAJAYA
-
PAKWE bawak kereta jua akhirnya ke PUTRAJAYA
yang consist of EYOI ADAM, ARFIAN NAZRIN, CAT n FARAH
-
PAKWE join je sebab ini by invitation oleh EYOI ADAM
but secara terus terang
program ini TAH PAPE
penganjur dari pihak BELIA tak pro lah
semua serba tak profesional
*NYOSAL GAK WASTING TYME KAT SINI!!
-
n MIZIE ROSLAN terus dtg SETIAWANGSA culik PAKWE kembali
setelah settle semua
ALHAMDULILLAH
n LAPAQ!!
so our next stop OLD TOWN AMPANG POINT!!
-
p/s: makan makan n makan

19 OGOS 2011 - another KUALA LUMPUR

back2back weekend PAKWE ke KUALA LUMPUR nie
masih menetapkan tyme 0645pm ke KUALA LUMPUR dari BUTTERWORTH
so PAKWE meminta bantuan SYAHZ utk carikan prebet nak bwk PAKWE ke BUTTERWORTH
n prebet ini memang terok
*tatau lah dia terok ke jalan jem terok
jam 0630pm baru sampai n PAKWE muke dah mcm biawak
*n dah berbakol dok maki hamon SYAHZ dlm wats app
-
nasib lah bus masih ada
ALHAMDULILLAH
-
n nasib gak lah bus stop kejap utk sesi berbuka puasa
n PAKWE sempat lah shop sesikit makanan untuk perot PAKWE nie
ALHAMDULILLAH!!
-
n sesampai PAKWE ke PUDURAYA jam 11pm mcm tu
PAKWE kali nie di hangkot sendiri oleh MIZIE n AZWAN ALI
n terus AZWAN ALI bawak kitorg ke McD AMPANG PARK
mau lepak sama IFA RAZIAH etc untuk signing buku SELAMAT JALAN DUNIA... by AZWAN ALI
GITEW!!
-
p/s: tq MIZIE banjer PAKWE McD

17 OGOS 2011 - CUTI NUZUL AL QURAN

so boleh bangon tido lewat
YEAY!!
but sempat ye ke FELIX untuk get2gether session
IT IS FUN FOR SURE!!
THANX!!
-
p/s: cuti bebaik ye u ols!!

16 OGOS 2011 - 1st CUTI TANPA GAJI

PAKWE n EROL bangun awal
sebab EROL nak kene hantar PAKWE balik BUTTERWORTH
so kitorg nak sahur sesama dulu
n EROL ngidam nak sahur KFC
GITEW!!
-
so bersahurlah kitorg kat KFC PETRONAS SEBERANG JAYA
-
n EROL akan balik terus ke KUALA LUMPUR jam 0130pm nanti
n PAKWE lak tak sehat
dan terpakse cuti
sebab tak pegi klinik
-
p/s: pandai sgt mencari kan

15 OGOS 2011 - MEGAT HAFIFIs BIRTHDAY!!

MEGAT HAFIFI kini sudahpown 45 tahun
YEAY!!
HAPPY BIRTHDAY MEGAT HAFIFI
semoga sentiasa HAPPY dan tak lagi GROUNDED
n hidup sentiasa di kelilingi LUV
MWAHA from PAKWE!!
-
PAKWE sampai ke BUTTERWORTH lebih kurang jam 0430am
n kali nie susah nak dapatkan teksi
sebab sgt ramai org balik BUTTERWORTH
so PAKWE terpakse meminum sahur dulu kat JETTY sebelum dapat teksi balik ambik itam
-
so PAKWE dpt teksi pown dah lepas waktu imsak
n ambik itam balik n tido kejap
-
memandangkan rini bos takde
PAKWE keje pown mcm tak keje
siap pegi gunting rambut
boleh lak catwalk kat bazaar ramadhan SG DUA beli murtabak etc
n kembali ke opis sekadar nak scan balik
HAHA!!
-
kelas tak??
-
n PAKWE ada sket eppi dlm hati
sebab EROL mau balik SUNGAI PETANI petang nie
n dia mau culik PAKWE balik SUNGAI PETANI
so PAKWE rasa seronok lah
HAHAHA!!
-
n EROL pickup PAKWE kat PERMATANG PASIR jam 1030pm
n kitorg terus ke SUNGAI PETANI
YES!!
-
p/s: esok nak bangon sahur plaks

14 OGOS 2011 - MEGATs 1st pre birthday

today PAKWE n MEGAT tanak buat kukis dah
sebab MEGAT nak jenjalan n shopping sket
so PAKWE n MEGAT pegi hantar MIZIE ke rumah AZWAN ALI
dan kitorg kembali balik ke AMPANG CAHAYA
bersiap dan kuar kembali ke BUKIT BINTANG
-
kitorg sesajer je nak jenjalan check tempat2 baju kat BERJAYA TIME SQUARE ekceli
so pepusing lah sesambil mencari SMURF ts
jumpe tapi ala2 mat rempit aja
CHOI!!
-
dan dalam pencarian ini telah menemukan PAKWE satu kedai
73 nama kedai itu
n di dalamnya penuh KOLORS n PAKWE jeles
sebab tak jumpe kedai ini b4 PAKWE 29 ritu
*kalu tak meriah dah PAKWE
HUHU!!
*pegi lah cari kedai nie kat BERJAYA TYME SQUARE KL
*PAKWE SUGGEST SGT
-
dari BERJAYA TYME SQUARE tu kitorg berjalan ke SURIA KLCC
n di sini je lah MEGAT shop baju utk prebirthday dia
di TOPMAN KLCC
a pink shirt
to fight PAKWEs n MIZIEs orange shirt
-
n berbukak lah kitorg PAKWE, MEGAT, MIZIE n AZWAN ALI di CHAKRI PALACE KLCC
komen CHAKRI PALACE KLCC:
*memang sedap makanannya
*spot yang AZWAN ALI pilih memang kelas
*staff yang super happening
*environment terasa keSIAMannyer
LIKE!!
-
sesambil itu MIZIE telah senyap2 pegi beli cupcakes utk prebirthday MEGAT HAFIFI
n PAKWE join plan ini sambil AZWAN ALI jugak super teruja
*MEGAT HAFIFI tak tahu okayh fasal ni
dan telah menggunakan staff CHAKRI PALACE jugak
dan mandapatlah MEGAT HAFIFI prebirthday yang dia nak kan sgt
HAPPY BIRTHDAY MEGAT HAFIFI!!
MWAHA!!
-
n kitorg jugak sempat lepak2 kat A&W BUKIT BINTANG sebelum PAKWE balik BUTTERWORTH
sebabnya AZWAN ALI nak belanja ALONG aka PAKWE makan
so lepak menggedik lah kitorg d situ
-
n PAKWE dihantar ke PUDURAYA utk bus jam 1130pm
SEDIH KENE BALIK DAH!!
:(
-
p/s: bateri takde nie amacam?

13 OGOS 2011 - BERBUKAK wif ABIB

so after makan2 at PELITA KLCC tu
kitorg balik terus ke AMPANG CAHAYA
PAKWE ada unfinish issue ngan SYAH
HAHA!!
-
n that issue still hanging but still its okayh coz RAMADHAN kan
:)
-
dan bila bangon
kitorg bersiap lah bertiga
ke RUMAH AZWAN ALI
untuk kukis making lagik
ADUH letih nie
PAKWE je yang dok buat
MEGAT Sebok apa tah tak tau lah
ISH!!
-
kematu bontot n pinggang PAKWE buat TART CHEESE nie
sampai jam 0430pm kitorg mentonyoh bende alah nie
dan ini perlu ends now
sebab kitorg ada plan berbukak plak sama ABIB sumwhere
-
so sesiap lah lagik kitorg utk outfit berbukak puasa
n terus shoot ke GARDENS MIDVALLEY
*n jalan super duper jam
ADUISH!!
-
berjumpe jugaklah kitorg dengan ABIB budak comel nie
dan ekorlah mereka kitorg nie dr belakang
dengan hati berdegup ke mana lah ABIB nak bawak kitorg berbukak nie
jam di tangan dah pown jam 07pm
tapi ABIB memten jalan slow dan tanak kasik tau nama tempat itu
sampai ke PJ mana tah
baru lah kitorg stop
n masih tak nampak kedai makan
HURM!!
yang ada hanyalah kedai kurma
-
ABIB siap sengih2
n kedai makan tu bebetol di atas kedai kurma yang cukop cantik itu
kitorg berbukak di AL-DIAFAH
nasik arah yang sedap
*MEMANG SEDAP
PAKWE komen sket fasal AL-DIAFAH k:
*MAKANAN YANG SEDAP2 BELAKA
*SUASANA ARAB yang tak terbeli
*CANTIK giler
*MEMANG MESRA
*HARGA TAK TAU SEBAB ABIB BANJER
-
lama lepak situ
*siap dapat gift bag
kitorg pown berpisah
-
n sempatlah PAKWE, MEGAT n MIZIE beli DVD
-
n sesampai je PAKWE ke AMPANG CAHAYA
EROL datang culik plak bawak pegi meminum
tak jauh lah
ke DAGANG AVENUE aja
-
p/s: konyang sambil raba perot

12 OGOS 2011 - off to KUALA LUMPUR

ke KUALA LUMPUR jugak PAKWE akhirnya di BULAN RAMADHAN nie
n berbukak lah PAKWE di dalam bus buat pertama kalinya untuk 1432H nie
ALHAMDULILLAH semuanya selamat
-
PAKWE out dr opis 2 jam awal sebab liek always
PAKWE naik bus jam 0645pm
-
PAKWE sampai terus SYAH pickup kat PUDURAYA
n SYAH plan nak buat special untuk PAKWE mlm ni
n nak bwk PAKWE makan kat tempat terbest
TAPI
semua tu tak menjadi
maybe sebab rezeki kami takde
jauh bergerak
*sebab naik kereta
tapi last2 kembali ke PELITA KLCC sebab MIZIE n MEGAT dah ada sana sahur
so kitorg ke sana je lah makan2 dulu mana yang patot
-
p/s: thanx SYAH

ZOOKEEPER - 11 OGOS 2011

+ZOOKEEPER+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
komedi/fiksyen/drama
-
+TENTANG+
ZOOKEEPER mengisahkan tentang seorang penjaga zoo, GRIFFIN yang sangat setia kepada pekerjaannya dan zoonya, ZOO ENGLAND
GRIFFIN pernah melamar teman wanitanya tetapi gagal kerana teman wanitanya tidak mahu meneruskan hubungan lagi
dan selepas 5 tahun, GRIFFIN masih lagi seorang penjaga zoo
dan telah menganjurkan sebuah parti di zoo istimewa untuk meraikan pertunangan adik lelakinya
di ketika ini, bekas teman wanitanya, STEPHENIE juga ada datang sebagai kawan kepada tunang adik GRIFFIN
dan ini telah membuatkan GRIFFIN teringat kisah lama dan sesungguhnya GRIFFIN masih mencintai STEPHENIE
di pihak STEPHENIE juga sebenarnya masih merindu GRIFFIN, dan STEPHENIE ada bercakap dengan tunang adik GRIFFIN yang dia mungkin mahukan GRIFFIN kembali sekiranya GRIFFIN mahu bertukar kerja
dan perbualan ini didengari binatang di zoo tersebut
ketika tiada manusia di zoo, binatang-binatang telah mengadakan mesyuarat supaya GRIFFIN tidak bertukar kerja kerana GRIFFIN merupakan pekerja yang baik
dan cara terbaik adalah menjadikan GRIFFIN hero di mata STEPHENIE
namun usaha binatang-binatang ini tidak membuahkan apa-apa kerana GRIFFIN bukan semulajadi hero
dan di ketika binatang-binatang ini menyampah dengan perilaku bodoh GRIFFIN, JOE si singa telah bercakap dengan GRIFFIN
GRIFFIN terkejut namun telah berjaya menerima situasi ini dan belajar pelbagai perkara dengan binatang-binatang ini
perkara bagi mendapatkan STEPHENIE kembali
tetapi usaha GRIFFIN semacam sukar kerana seorang lagi bekas teman lelaki STEPHENIE kembali bagi mendapatkannya kembali
GRIFFIN telah menggunakan teman sekerjanya, KATE bagi membuatkan STEPHENIE cemburu
dan hasilnya berjaya
dan kembalilah STEPHENIE kepada GRIFFIN dan GRIFFIN telah bertukar kerja kerana STEPHENIE
namun GRIFFIN telah merasakan dirinya berubah dan bukan lagi dirinya, dan ini bukan yang dia mahukan
barulah GRIFFIN sedar STEPHENIE bukanlah yang dia mahukan sebaliknya KATE
GRIFFIN pergi mendapatkan KATE dengan bantuan binatang zoo
PAKWE boleh layan je lah muvie nie but tak suggest sgt
-
+BEST+
lakonan mantap KEVIN JAMES
dan awek kulit hitam yang memang cantik
scene bwk gorilla makan2 n hav fun kat TGIF memang kelas lah
-
+WORST+
ia tidak menerujakan sebab dah terlalu biasa kot
-
+ULANG TENGOK!?+
TIDAK SAMA SEKALI!!
-
p/s: naper sikit binatang yang bercakap erk?

11 OGOS 2011 - a day b4 KUALA LUMPUR

rini PAKWE kayo sket dr semalam
so PAKWE plan nak reward diri PAKWE dengan muvie
*like always kan
-
so PAKWE layan ZOOKEEPER kat GSC SUNWAY CARNIVAL MALL jam 0955pm
*TAK BEST SGT LAH
*PAKWE XREKOMEN
-
p/s: saja nak manjakan diri befor pegi KL

08 OGOS 2011 - bukak puasa @ McD

memulakan ISNIN dengan bagos sgt nyer
PAKWE LEWAT kali pertama utk bulan OGOS 2011
MEMBENCIKAN!!
PAKWE kuar awal okayh
tapi menten jalan jem sebab katanya ada kemalangan atas jambatan
*SO??
*PAKWE SALAH JUGAK KE??
*JAWAB!!
-
rini PAKWE dapat makanan yang banyak dari CHEF SYAHZ
untuk berbukak nanti
TQ n ALHAMDULILLAH
*rezeki RAMADHAN
*n nampak SEDAP
*n memang SEDAP pown
-
baru je verangan2 nak berbukak kat opis dengan lauk pauk ini
sesambil buat keje dengan tenang benang nyer
tetibe PAKWE dpt 1 msg
DARI FITRI
yang mahu mengajak PAKWE berbukak bersamanya di McD CALTEX SEBERANG JAYA
*ngalahkan org ngandong yg ngidam
HUHU!!
-
so PAKWE pown joinlah FITRI berbukak puasa kat McD
*n thanx FITRI sebab belanja PAKWE McD nie
*again rezeki RAMADHAN
-
sesambil ending sesi berbukak puasa dgn FITRI nie
PAKWE dpt gak msg2 dr opismate
yang mengatakan ada berita fasal KAKITANGAN KERAJAAN DAPAT BONUS SETENGAH BULAN GAJI
*ALHAMDULILLAH
*another REZEKI RAMADHAN
AMIN!!
-
p/s: balik makan nasik pulaks sambil sengih2

I LOVE YOU, MAN - lappy

+I LOVE YOU, MAN+
2009
-
+GENRE+
komedi/drama
-
+TENTANG+
I LOVE YOU, MAN mengisahkan tentang seorang lelaki, PETER KLAVEN yang tidak mempunyai kawan lelaki dan mahu mencari kawan lelaki sebagai pengapit di hari perkahwinannya
PETER KLAVEN merupakan seorang pekerja di DAVIS DUNN REALTY OF CALIFORNIA dan telah melamar teman wanitanya, ZOOEY yang baru 8 bulan bersama
lamaran PETER telah diterima ZOOEY dan ZOOEY telah memberitahu kesemua kawan baiknya tentang perkara ini
PETER telah terdengar kata-kata tunangnya dan kawan-kawan tunangnya tentang dirinya yang tidak mempunyai kawan lelaki dan telah berusaha mencari kawan lelaki
PETER telah berjumpa dengan adiknya yang juga adalah seorang gay
mahu belajar cara terbaik mendapatkan kawan lelaki
dan adiknya telah mengajarnya supaya mencari yang berkenan di hati dan ajaklah lelaki tersebut untuk minum-minum lepas kerja atau makan tengahari kasual dan bukan makan malam serta menonton wayang
di masa yang sama, adik PETER telah mencarikan seorang teman buat abangnya lepak
juga ibu PETER telah mencarikannya seorang teman lelaki untuk dia berkenalan
dan PETER sendiri berusaha mencari teman di laman sosial FRIENDFINDER.COM
teman yang diberikan oleh adiknya merupakan seorang yang memualkan dan menyampahkan
dan teman yang diberikan oleh ibu pula adalah seorang gay
manakalan yang PETER cari melalui laman web pula adalah seorang yang lanjut usia
PETER telah secara tidak sengaja bertemu dengan seorang lelaki, SYDNEY FIFE ketika sedang menganjurkan rumah terbuka
kejujuran SYDNEY telah membuatkan PETER mahu lepak bersamanya lagi
makanya bertemulah mereka lagi lepak dan berseronok
dan pertemuan mereka telah menjadikan mereka rapat dan sahabat baik
sehingga PETER sanggup meminjamkan 8k kepada SYDNEY
hubungan mereka yang rapat ini telah membuatkan ZOOEY terasa dan mereka bergaduh
PETER menjadi bengang dengan SYDNEY apabila melihat dirinya di setiap billboard dan iklan2 merata tempatnya dan mahu berhenti berjumpa dengan SYDNEY
sehinggalah di hari perkahwinan PETER dan ZOOEY, PETER telah memanggil kesemua pengapitnya tetapi bukan SYDNEY
namun ZOOEY sendiri telah memanggil SYDNEY memandangkan dia tau PETER terlalu merindui SYDNEY
dan akhirnya PETER telah mempunyai 8 bestman dengan SYDNEY sebagai terbaiknya
-
+BEST+
pendekatan mencari kawan lelaki yang dihighlightkan
watak utama lelaki yang memang best lah
jalan cerita yang ada jalan cerita
-
+WORST+
takde kowt yang worst
-
+ULANG TENGOK!?+
dah berulang2 kali tengok
-
p/s: I LOVE U TOO!!

CAPTAIN AMERICA : THE FIRST AVENGER - 06 OGOS 2011

+CAPTAIN AMERICA : THE FIRST AVENGER+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
fiksyen/aksi/komedi
-
+TENTANG+
CAPTAIN AMERICA : THE FIRST AVENGER mengisahkan tentang ROGERS yang sangat ingin menjadi askar walaupun bertubuh badan kecil dan mempunyai banyak kekurangan
dan di satu percubaan barunya, DR ABRAHAM telah melihatkan kesungguhan pemuda ini dan telah memberi peluang kepada ROGERS untuk menjadi askar
dan askar US sedang mahu membuat askar ujian dan DR ABRAHAM mahukan ROGERS sebagai subjeknya kerana ROGERS mempunyai semangat dan hati yang penuh berani dan bukannya seorang pembuli
bersama AGEN CARTER, ROGERS ke pusat rahsia US dan menjalani ujian ini di BROOKLYN
dan ujian ini berjaya dan ROGERS telah berubah bentuk tubuh menjadi lebih sasa dan di ketika ujian ini berjaya, satu kekacauan telah berlaku sehingga menyebabkan DR ABRAHAM mati ditembak
seseorang mahukan serum yang dicipta DR ABRAHAM dalam ujian ini
tetapi usaha pencuri tersebut telah gagal ditangan ROGERS sendiri
dan terus ROGERS dikenali sebagai CAPTAIN AMERICA oleh media
namun usaha menjadikan ROGERS seperti ini telah diambil kesempatan oleh kerajaan
ROGERS dijadikan seperti maskot kepada kerajaan dalam mencari lebih askar
namun keinginan ROGERS untuk berkhidmat kepada negara telah membuatkan ROGERS dengan sendirinya ke AUSTRIA bagi menyelamatkan tawanan AMERIKA di sana dari tawanan SCHMIDT
dan bagi menyelamatkan kawannya sendiri
ROGERS berjaya selamatkan semua dan telah berdepan sendiri dengan SCHMIDT dan SCHMIDT telah memberitahu bahawasanya dia juga adalah ciptaan DR ABRAHAM
dan bagi mendapatkan SCHMIDT, ROGERS memerlukan pasukan yang boleh membantu CAPTAIN AMERICA
akhirnya kawan baik ROGERS, BUCKY mati juga di satu pertempuran
DR ZOLA yang merupakan doktor peribadi SCHMIDT berjaya ditangkap
dan kini pertarungan adalah diantara ROGERS dan SCHMIDT
ROGERS berjaya membunuh SCHMIDT dan sesi mendaratkan kapal terbang SCHMIDT telah membuatkan ROGERS tidor untuk masa yang lama dan bangun di zaman yang telah moden
dengan memungkiri janjinya mahu berjumpa dengan AGEN CARTER
MUVIE NIE MENGHIBURKAN!!
-
+BEST+
every moment hero bukak baju adalah breathtaking moment
but the most rememberer moment bila hero mula2 berubah bentuk fizikal
semua komedi yang terhasil dr muvie nie masyuk
wardrobe mantap
makeup sgt klasik
-
+WORST+
tak cukop pow lah muvie nie!!
-
+ULANG TENGOK!?+
tak nak ah tgk selaloo
dah mudah paham
-
p/s: nak jugak jadi awek hero nie...BOLEH??

06 OGOS 2011 - from CINEMA to LAPPY

PAKWE memula nak wish SELAMAT HARI LAHIR buat MAK ANGKAT PAKWE
PUAN HASNAH ABDULLAH
'ALLAH SELAMATKAN KAMU'
semoga MAKCIK panjang umur dan sehat2 selaloo
MWAHA!!
-
n memandangkan hari ini cuti
PAKWE ngekor AZROL ke BAZAAR RAMADHAN @ BAN BUSOK, PENANTI
ramai org sampai PAKWE xtau nak beli pape
WUWU!!
-
lepas berbukak PAKWE sesiap pegi SUNWAY CARNIVAL MALL
*dah berkepam rasa diri ini
n mau pegi hirop udara MALL laks
n plan PAKWE adalah MUVIE
n muvie itu adalah CAPTAIN AMERICA : THE FIRST AVENGER
show jam 0940pm di GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
*n sempat PAKWE tapai McD
-
n muvie ini tidak lah hebat mana but still tidak membosankan PAKWE
banyak lawak part yg dirancang sengaja nak bg penonton gelak
*from komik u ols pown kan
-
n lepas muvie PAKWE terus balik
n balik PAKWE layan laks I LOVE YOU MAN kat lappy PAKWE
*muvie 2009
BOLEH LAH JUGAK!!
-
p/s: bosan nie ekceli

05 OGOS 2011 - last CUTI REHAT utk 2011

sebab!!
TAK LARAT!!
-
p/s: sebegitu

02 OGOS 2011 - bosan n MIGRAIN!!

PAKWE diwajibkan mengikuti satu kursus hari ini
KURSUS MOTIVASI PENGURUSAN DIRI KE ARAH KECEMERLANGAN
*sebab katanya PAKWE tak cukop jam
*rasa2 mcm dah bersepah event PAKWE join siap jadi AJK lagik
*but still masih tak cukop
WTF!!
-
kursus yang membosankan dan membuang masa ini
sesungguhnya telah menyebabkan PAKWE MIGRAIN!!
so no more PETANG for PAKWE
SO LONG!!
-
p/s: BODOH!!

01 OGOS 2011 - AWAL RAMADHAN 1432H

awal OGOS 2011
bersekali dengan AWAL RAMADHAN 1432H
so double celebration lah kan
n still PAKWE masok jam 0830am
:)
-
PAKWE baru sampai BUTTERWORTH jam 0430am
n lepas ambik ITAM
terus PAKWE gegas balik mau sahur 1st wif famili kat PERMATANG PASIR
ALHAMDULILLAH!!
-
so far 1st PUASA 1432H nie okayh aja
just that malamnya PAKWE dpt tau fasal org2 kat HEPA yang sebok dok bercakap fasal PAKWE n SYAHZ
*n PAKWE tak dpt clear pic of ths story
*so nak maki pown bit susah lah sebab tak sure nak maki saper
*but still PAKWE dah pre MAKI n akan MAKI jugak minah tu karang
HURM!!
-
p/s: puasa pown kasi org panasz

Tuesday, September 6, 2011

31 JULAI 2011 - EMO vs DRAMA

PAKWE, MEGAT n MIZIE pegi MP
n di sana menanti ROY n SYAH juger
n MP best walau super pack GILERRR!!
-
walaupown MEGAT HAFIFI akan terbang pagi2 nanti
menten nak clubbing
*HEDEK2 LAH KAN
-
so lepas je club kitorg lepak kejap for early breakfast kat NZ
bersama semua keramaian
-
balik je terus kitorg sesiap hantar MEGAT HAFIFI pegi terbang
-
balik je rumah MIZIE
PAKWE lelap kejap
*tak larat dah u ols
-
n tido pown tak lama dah bangon utk ke rumah AZWAN ALI
untuk KUKIS MAKING
LETIH!!
-
but PAKWE perlu keluar ambik MEGAT HAFIFI yang baru sampai ke KL CENTRAL
so PAKWE drive sorg ke mana tah
sampai sesat
n MEGAT HAFIFI menten EMO hadek2 sebab PAKWE lambat katanya
TAH PAPE!!
so MEGAT HAFIFI mau besarkan EMO dia??
PAKWE pown ada EMO n ekceli lebih besar n penoh DRAMA!!
makanya naik lah PAKWE tren ke STESEN UNIVERSITI sebab tak nampak jalan dah
n MEGAT HAFIFI dtg pown kat PAKWE
*TAU TAKOT!!
-
dan kitorg ambik kereta kat KL CENTRAL dan terus memecot ke BANGSAR
*sebab MIZIE, AZWAN ALI n lain2 dah ada kat sana
-
lepak lah kami semua di CHAWAN BANGSAR
komen CHAWAN BANGSAR:
makanan biasa2 aja
tapi CHAWAN tu mcm best je kan namanya
simple n senang ingat
n pelayan diorg memang tak sombong*selected lah
-
lama gak lepak sini
*sesambil MIZIE n AZWAN ALI pas2 kuih raya diorg
n akhirnya berpisahlah kiter
kitorg ber5 ke TESCO AMPANG
MAU SHOP MAKANAN NAK BERSAHUR
*ESOK DAH START PUASA U OLS!!
-
PAKWE n MEGAT lepak2 aja kat LUANG STATION sambil menggatal dan membenci
HAHA!!
-
n PAKWE juger balik BUTTERWORTH malam ini
:(
-
p/s: tak sempat nak sahur sama2

Monday, September 5, 2011

30 JULAI 2011 - d day of PAKWE 29

PAKWE n SYAH menghabiskan pagi buta kitorg di club
dengan penuh syahdu syahdannya
*SUKE!!
walau club tak baper best mlm ini
-
n PAKWE lepas club balik ke AMPANG rumah MIZIE
SYAH tumpang lepak rumah MIZIE
n di rumah MIZIE dah ada SHARAN, KAK DEQ, n MEGAT
*ISH GELI DAH NGAN MANUSIA OVER D SINI!!
-
PAKWE cecube xnak tido sebab risau tak bangun pagi karang
coz rini
PAKWE 29
but dalam dok tanak tido tu
PAKWE tertido jugak akhirnya
dan kitorg sume lewat ke PAVILION
-
jam 11am baru kitorg sampai RED BOX PAVILION KL
-
so di RED BOX PAVILION tinggallah PAKWE, SHAHRAN n KAK DEQ
MEGAT n MIZIE pegi shop kasot n ambikkan kek PAKWE 29 kat BASKIN ROBBINS PAVILION
*so PAKWE cuak gak lah sebab tak kenal 2 org nie
NANGES!!
so PAKWE hanya mampoo karok utk jaga hati n perasaan PAKWE
WUWU!!
*cepatlah balik MIZIE n MEGAT
-
sesambil tu PAKWE masih menantikan kehadiran semua tetamu2 PAKWE 29
*yang sesungguhnya lewat
sebab jalan JEM
n ramai yang ada urusan lain di pagi itu
-
walaupown PAKWE 29 bermula agak hambar
*sebab PAKWE xpernah buat majlis birthday kayh
n buat tetamu lemau
PAKWE tetap nak say THANX buat semua tetamu yang hadir
*plan 30 orang tapi yang dtg hanyalah 28 orang
*thanx to ASRAF AHMAD n HENRY yang sudi tak datang!!
-
TQ buat KACAKS:
MEGAT HAFIFI
MIZIE ROSLAN
ROY DANIEL
*PAKWE SGT SAYANG KAMU!!
-
TO ALL FRENS:
SHAHRAN ADLIZAN
ADEQ CHUBBY
TEUKU RUSH
SYAH ALKHASYAH
ARM MEO
UZAIR ZAIN
SYED PHARREL n teman
NAFRIZAN SULAIMAN n teman
LAST CALL WAN
HABEEB
CATERINA n teman
ZIELA
AZELIN AZAHARI
DAYDAY
ARFIAN NAZRIN
IRAJ n teman
*PAKWE SAYANG SAYANGs SEMUA
-
tidak dilupakan khidmat sifoo2 photog yang hadir merakamkan moment PAKWE 29
COMPAX V'S
KHAIRUL RAIHAN
HARRIS DANIEL
*PAKWE cinta kamu semua
-
dan jutaan terima kasih buat SPECIAL APPEARANCE PAKWE 29
d legendary AZWAN ALI
*terharoo okayh
*coz sempat buat EMOSI PAKWE terganggu tyme nak blow candle n cut cake
*n bawak pulot kuning buat PAKWE jua
-
THANX coz hampir semua sporting hari tu
siap artis2 hebat seperti ARM MEO n UZAIR ZAIN sumbangkan lagu istimewa buat PAKWE
-
dan semua menepati theme yang PAKWE dah tetapkan
'COLORsFULL'
*memang sume KALER MALER n PAKWE LIKE!!
*walau ada yang degil ye masih menyarungkan HITAM
eg AZWAN ALI
nak je PAKWE bogelkan sume yg berHITAMan itew!!
-
PAKWE nak say TAHNIAH buat BEST DRESS PAKWE 29
MR DAYDAY yang memang layak dpt BEST DRESS
*walau last minute approve nak dtg kan
:)
*n hope suke lah piala PAKWE tu
-
TQ SUME YANG DATANG
TQ SUME YANG KASIK HADIAH
*tak pernah dpt hadiah mcm nie
TQ TQ TQ
-
PAKWE 29 selamat selesai jam 03pm
ALHAMDULILLAH!!
PAKWE 29 SUKSES!!
-
so after settlekan lebihan hutang ngan RED BOX PLUS PAVILION KL
PAKWE n sum of them lepak2 dulu kat CARLOS meminum
*sambil koyak2 hadiah PAKWE 29
-
so PAKWE nak komen sket fasal RED BOX PLUS PAVILION KL:
servis terok sebab asik2 nak kene mintak refill air
makanan biasa2 aja
bilik PAKWE 29 tu okayh lah
tapi sound system tak balance n tak siok
-
PAKWE n others sempat gak lah jalan kaki ke KLCC
lepak2 shopping sket
HUHU!!
sambil makan sebab masih lapar
n balik malamnya plak bersiap utk MP
YEAY!!
-
p/s: MEMORI TERCIPTA!!

29 JULAI 2011 - KL im cumin AGAIN!!

ADOIH
KENE BANGON AWAL LAK
PAKWE perlu bertolak awal dari SUNGAI PETANI
balik BUTTERWORTH
sebab
PAKWE KERJA RINI
-
n rini PAKWE ambik PIALA BEST DRESS PAKWE 29 yang PAKWE tempah last RABU
n KELAS!!
diorg tak buat
n yg best tak sentoh pown
SIALAN!!
*customer always rite kan kesahnye
so sebab PAKWE kesangapan TROFI
PAKWE ambik TROFI lain n suruh gak wat 1 trofi
*memandangkan PAKWE dah bayar
NGOK
n dapatlah PAKWE trofi kayu yang agak2 OKAYHLAH walaupown...
-
n petang nie PAKWE perlu berangkat ke KUALA LUMPUR
PAKWE out from office 2 jam awal
dan terus ke JETTY BUTTERWORTH
bus PAKWE jam 0645pm
*LIKE ALWAYS!!
-
n sesampainya PAKWE ke PUDURAYA lebih kurang jam 11pm tu
SYAH dtg pick up PAKWE seadanya
n kitorg ke club bersama2
TQ SYAH!!
-
p/s: teruja nih

28 JULAI 2011 - another EROL day

masih lagi lepak2 sama itu EROL
tujuan mau lepak karok n makan2
-
so lepas makan2 di malamnya
kitorg terus ke pusat karaoke
LAYAN KAROK 3 JAM
*yeke 3 jam??!!
-
sempot jugak lah PAKWE sebab lama dah tak karok
*n suara pown dah HAUS!!
-
so lepas puas berkarok
kitorg teroskan perjalanan ke SUNGAI PETANI
*berkejaran lah ITAM ngan HONDA EROL
ke BANDAR LAGUNA MERBOK
lepak HOMESTAY EROL sambil nak tgk kerosakan lantai parking EROL tu
*takde lah terok mana
ISH!!
-
n tyme nie lah gak ITAM PAKWE wat hal
remote bateri fail lak
ISH ISH ISH!!
-
p/s: nak kopi

27 JULAI 2011 - EROL!!

today PAKWE sempat tempah piala untuk BEST DRESS PAKWE 29 nanti
*suke sebab ala2 kristal
HARAP SEMPAT LAH SIAP!!
-
n malamnya PAKWE ada meeting wif EROL
ish dr jauh
*ADAM HAMID ke??
ADOIH sama banget
*dari jauh lah
-
but everything went well for both of us
HAPPY gak dpt lepak sembang2 wif nu people nie
WUWU!!
-
p/s: senyum sengsorg

25 JULAI 2011 - KWSP no more

YEAY DAH TAK KENE POTONG KWSP
-
p/s: bernapas lah sket PAKWE

Friday, September 2, 2011

23 JULAI 2011 - BIHAs 2nd WEDDING

2day kakak *1 n only kakak PAKWE kawen
for her 2nd tyme
so PAKWE balik lah ALOR STAR utk makeupkan dia
dan bantu mana2 yang patot
*RAJIN n COMEL kan PAKWE nie HAHA!!
-
walaupown pelbagai kesewelan munchol di majlis ini
PAKWE tetap menten letih sebab PAKWE je yg dok buat keje kowt
so PAKWE tido lepas kenduri sampai malam nya
GITEW kan!!
-
p/s: panas n letih U OLS!!n SELAMAT PENGANTIN BARU buat BIHA

MASKULIN vol.119/OGOS.2011

[ cover ]
utamakan disiplin & profesionalism
SHAARNAZ AHMAD
-
cover JEANS lagi dari MASKULIN...tapi meletakkan SHAARNAZ dengan theme nie mcm tak kene...kalu cowboykan dia akan lebih PANAS!!
-
[ inside ]
INSPIRASI PEREKA MUDA
KETEPATAN PILIHAN KEPUASAN MAKSIMA!
KENALI KESESUAIAN POTONGAN & FABRIK
ILHAM PENGGAYAAN DENIM TERKINI
TERAPI DENIM
UTAMAKAN DISIPLIN & PROFESIONALISM shaarnaz ahmad

-
edisi istimewa JEANS yang memberi ilmu lebih banyak tentang JEANS
-
p/s: collect ilmu nie

GLAM OGOS 2011

REMY ISHAK & TIZ ZAQYAH
'cinta itu ada di mana-mana. just go with the flow...'
-
cover terMASKULIN GLAM *bukan GLAM LELAKI
dengan pasangan terhangat drama bersiri n filem MALAYSIA
kolor yang sgt fresh n sgt memukau
TERBAIK FROM GLAM!!
-
p/s: PAKWE beli yang meletop aja HUHU

Monday, August 29, 2011

20 JULAI 2011 - BULAN TIDAK LAGI MENSOROKKAN UZAIR ZAIN

pabila cerah bertukar malap
ketiak itulah PAKWE, MEGAT n MIZIE sebok melayan AZWAN ALI
makan2 sambil melayan bebudak duit
GITEW!!
up close n personal
uncut okayh
*pengalaman
-
n pagi nie baru betol MIZIE ROSLAN masak breakfast buat PAKWE n MEGAT
*AKHIRNYA!!
-
n after hantar MEGAT
yang tinggal hanyalah PAKWE n MIZIE
so PAKWE lelepak makan nasik ayam kat BUKIT BINTANG
n shop sesikit barang kecantikan diri
*CHANTIQUE ke??
-
sesambil makan UZAIR ZAIN
*pemuisi terkenal MALAYSIA berkomen di FB PAKWE
so PAKWE yang tak boleh tercabar nie pown ajaklah UZAIR ZAIN lepak meminum
sambil nak beli buku baru beliau
-
n tempat lepak kitorg adalah di tempat favorit UZAIR ZAIN, BEN'S, PAVILION
-
BEN'S PAVI memang cozy giler
dengan ruang luar yang open air
sgt menerujakan
n makanan dia masih western n sedap
dtg lah!!
-
dpr buku n chit chat a bit
kitorg pown beredar lah dari sana
*coz PAKWE pown mau balik BUTTERWORTH
tetapi masih sempat terjumpe ROY di pintu PAVILION
*olo i mish u lor bro
-
n PAKWE off 2 BUTTERWORTH jam 1130pm
GONNA MISH KL SO MUCH!!
:(
-
p/s: nak ciom

19 JULAI 2011 - still KLing!!??

1st of all
mari kiter test vocal kita semua
moh reramai nyanyikan lagu ini
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN KHAI
ALLAH SELAMATKAN KAMU
see dah semakin tua KHAI nie
so harap2 KHAI akan sentiasa nampak mude WALAUPOWN....
-
PAKWE di mana?
PAKWE masih d KUALA LUMPUR
sebab MEGAT n MIZIE tak kasik PAKWE balik
oleh itu terpakse lah PAKWE bercuti rehat lagi rini
*aduish habislah cuti cenggini
-
selain keje menghantar dan menghambik MEGAT di KL CENTRAL
PAKWE, MEGAT n MIZIE sempat lah berlunch di BUMBU DESA, KLCC
*hye ANDING
so PAKWE nak komen lah sket fasal BUMBU DESA nie
*makanan banyak variety
tapi rasa tak mengancam sgt
membawa resep2 dari INDO
dengan hampir semua pekerjanya INDO
dan hiasan dalam yang sgt cozy dan INDO
harga boleh tahan mahal
*so nak pinjam card member boleh mintak kat PAKWE
-
n akibat dah takde keje sgt
kitorg masih shopping
WUWU!!
-
n lepak lah kekejap meminum kat DOME KLCC
*hye HAFIZ
komen DOME plak
*staf yang super nice n cute
menu no komen sebab ENGLISH havin lah kan
place sesuai lah nak verangan sambil layan mata
HAHA!!
-
p/s: n akibat itu PAKWE rugi RM31.00 sebab tiket patot balik BUTTERWORTH dah beli kowt