Wednesday, August 13, 2008

aper hal lak nak kasi UiTM org bukan MELAYU masuk??

pelik lah MALAYSIA nowadays...
dah sah2 dlm undang2 negara UiTM utk MELAYU
satu2 kebanggaan org MELAYU
dan merupakan hak kekal org MELAYU
dan telah diperakui pown oleh bangsa2 lain sebelum nie
yang tetibe nak lak rampas hak istimewa nie naper lak
jangan lah kerana isu nie nak wat MALAYSIA berpecah belah
sepatotnya apa yg dah ada tu sama2 lah bersyukur
apa yg takde tu bangunkan lah bersama
nie asik nak tunding saner tuding sini
bising je pandai
tapi habuk tarak
cakap banyak n tak wat keje aper kes kan
pk lah wei org MALAYSIA
p/s: MELAYU n BUMIPUTERA lah PAKWE maksudkan.....tapi sekarang MELAYU yg banyak masalah kan..so PAKWE direct kes kan kepada MELAYU....

4 comments:

nAz said...

UiTM dari segi perundangan nak persetujuan kontrak sosial BUKAN MILIK ORANG MELAYU. ianya milik org BUMIPUTRA termasuk di sabah dan saraak.. tak kire la Melayu ke Bidayuh ke Kadazan ke janji Bumiputra...

p.a.k.w.e. said...

saya tau.....n kitorg memang bukak utk org2 yg tertakluk layak utk UiTM...so takde isu actually...yg tetibe nak mempetikaikan isu nie watpe...no point...sume nak naikkan darah je...n atas pemikiran bodo je...

Hells Design said...

just b +ve la....10 percent je....jadikan ni sebagai cabaran la..kalau tak melayu asyik nak amek title keistimewaan melayu untuk maju..tupun tak maju..aku rasa idea 10% ni bagus untuk mewujudkan persainagn sehat..bile wat protes camtuh cam nampak sgt kaum melayu ni lemah... we should terima semua cabaran yang datang dengan profesional baru la org takot ngan kite..kalau bende ni pun dah nek melenting sah sah bangsa lain kutuk kite sehhhhh..sorry kalau korang tak setuju..

p.a.k.w.e. said...

ini bukan isu setuju atau tidak
isu nie tak patot di gembar gemburkan
sekarang kene pk d mana n apa yg tengah berlaku
senang lah nak cakap kan
but cube pk sedalam2nya
d mana melayu sekarang
itu je
tak kesah lah apa fahaman korang
but pk lah d mana korang 1 hari nanti
tu je
apa yg berlaku d sekitar tak buat korang takot ke??