Tuesday, September 30, 2008

10 PERKARA RUNSING D HARI RAYE...


10 perkara runsing di HARI RAYE (sorry FRID…tertiru laks!!)

A ah raye dah dekat….(walau entry nie masuk lepas raye..HUHU!!)
So PAKWE agak RUNSING lah ngan hal raye nie…

1.Tak tahu nak RAYE ke tak erk!!??Runsing kan..sebab dah agak muda nie perasaan raye tak baper nak ader…best lagee perasaan nak berpuasa…entahlah u ols
2.Tak tahu nak RAYE maner!!(sebab sgt tanak balik umah d ALOR STAR)…tapi tak sure…nantikan je entry PAKWE after2 nie….kiter tengok maner PAKWE beraya kan…huhui
3.Tak tahu nak pakai baju melayu maner raye pertama tu??HAHAHA…memanglah PAKWE dah ader 1 baju melayu raye tahun nie…but baju melayu lain okay lagee jugak kan…n ader 1 siap bermanik d tangan lagee…erm..penin
4.Tak tahu nak pegi maner raye pertama tu!!??ermmmmm (nak raye umah kengkawan dulu ke nak update blog dulu ke??!!)blog penting jugak tau…dah mcm darah daging PAKWE..dah lah banyak entry tak masuk…kwn leh je tunggu tapi pembaca mcm maner laks kan…
5.Tak tahu nak pakai baju aper lak untuk ronde rumah org!!sebab baju jalan yg PAKWE beli mcm overdress lak karang…but pedulik haper kan…janji org jeles…KATANYER
6.Tak tahu nak pegi umah saper dulu!!lagee sewel kan…ha lah rumah saper erk…umah adik beradik ke…kengkawan ke…sedara ke…ishhhhh
7.Tak tahu nak kene bagi duit raye ke tak kat bebudak kecik…(budget pown tak baper hader)..walaupown berBONUS kan…perlu ke PAKWE ajar bebudak nie ngan duit raye…mcm tak perlu je…raye bukan duit kan
8.Tak tahu nak kene bagi baper HENGGET laks kat bebudak tu!! 5sen leh tak DEK…bebudak tak leh pegang duit bebanyak…5 tu banyak jugak kan…kasi 1 sen kang baru tau
9.Tak tahu nak tgk siaran TV maner rerayer nie kalu stay umah!! TV1 kowt hahahaha sambel ketawe geguling…erhhhh RTM kan dah menarik nowadays…ASTRO laks asik nak ulang sampai termuntah wek wek…
10.Tak tahu esok nak sambung berpuasa 6 ke tak erk!!??puasa je lah kan…tambah2 lah pahala…lagee pown leh berjimat dengan duit tak baper hader zaman sekarang nie…serius

Haha…banyak jugak keRUNSINGan melanda PAKWE erk…tapi walau seRUNSING maner…MAKAN tak lepas….YUM YUM YUM

SELAMAT HARI LEBARAN kengkawan!!

6 comments:

calm calamity said...

hey, nice advertising on 8tv! lol just dropping a line saying, great drawings!

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

hye...
saje je singgah...
dapat ur url daripada quickie the other day...
hehe...

slamat hari raya... maaf zahir dan batin..

m!sSy_aAL!yaH said...

WOW!!hm...tak sangke skarang bleh luahkan perasaan kt internet..(bute IT sbenanyer..bru2 ni jer celik sket)..this is one of the best art work i've ever seen..P.A.K.W.E..nvr thought of it as a short form for a very thoughtful statement...hm..will nvr stop checkin out ur blog ever...waiting for more..Selamat Hari Raya..(Raya ke-4 yg x best gak utk aku)

p.a.k.w.e. said...

hye missy aaliyah...a ah boleh je nak luahkan perasaan kat internet
ahahahaha
tapi org suke ke tak tu sukehati diorglah kan
anyway thanx lah

p.a.k.w.e. said...

2 mista shandye thanx lah singgah
singgah2 selaloo okay

p.a.k.w.e. said...

hye calm calamity
thanx lor
tak lah nice maner pown
just doin sumthing yg i suka
mwaha