Monday, March 23, 2009

22 MAC 2009 - CITY OF EMBER

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0420pm
********************************
takde dalam list wajib tonton PAKWE 2009
tapi dok tgk trailer dia mcm best je
so PAKWE ngan AMIRUL pown layanlah
mule je dah best
ada ciri2 treasure hunt
huhu
PAKWE suke genre mcm nie
kisah bermula tyme sekumpulan jurutera, arkitek & saintis sibuk nak selamatkan manusia
n cipta bandar jauh dalam tanah
EMBER
dan di kunci mereka dalam sana selama 200 tahun
tapi peti kunci kepada pembebasan mereka telah terputus hubungan sejak kematian DATUK BANDAR EMBER CITY yang ke7
watak utama DOON dan LISA MAYFLEET
yang baru lepas ASSIGNMENT DAY
di mana dpt pekerjaan mereka
bertukar kerje sebab DOON nak sgt masuk tgk keadaan jenerator
n si LISA keje penyampai mesej
sepanjang itu lah berlaku keinginan mereka untuk mencari dunia lain
dan penemuan kotak kunci pembebasan itu
dan mereka berjaya ke duania sebenar
tapi ceriter nie mcm pelik skit mulanya
sebab tetibe je diorg rasa nak cari dunia lain
padahal takde langsung bukti yg mengatakan ada dunia lain
kowt lah tertengok gambar langit ke
gambar dunia sebenar ke
takde
tapi LISA boleh plak berimaginasi sampai melukis langit biru
padahal dah more than 200 years dlm tu
manusia dah berubah banyak generasi
erm
but still best
so PAKWE nak kasi 9 bintang dari 10 bintang
MWAHA!!

3 comments:

rizz said...

hee nk tgok la cter ni ekekekke

P3tani is my nama said...

agus dah tgk citer nie..agus rasa citer nie suam2 kuku ajo...
huhuhuhuhu..simple sgt lor..

p.a.k.w.e. said...

memang sesuam kuku je AGUS
tapi sedap di kala panas
hahahaha