Thursday, April 9, 2009

08 APRIL 2009 - KNOWING

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0930pm
*************************
PAKWE takde masukkan filem nie s my MUST WATCH MOVIE 2009
so tanak tgk pown
tetibe member (CD BELUT, dr UiTM KEDAH) suruh PAKWE tgk
katanya besh sgt
so sebab PAKWE nie CELEBRITY, komen PAKWE diperlukan
*********************************
so PAKWE pown pegilah sambel mengajak si AWEK AYU (katanya lah...tak ayu kowt)
so berdua lah kami nonton
panggung agak penuh
maybe sebab takde muvie lain kowt
ceriter dimulakan dengan imbauan kisah lama
tahun 1959 di sebuah sekolah
satu upacara dibuat di mana penutup upaca diadakan penanaman TIME CAPSULE
idea itu dr sorg pelajar-LUCINDA EMBRY
LUCINDA nie pelik skit
diam
asik sengsorg
n tyme cikgu diaorg suruh lukis sumthing utk diletakkan dlm TYME CAPSULE
LUCINDA nie menulis 2 page full NUMBERS
ngan TEKON okay
n tyme TYME CAPSULE ditanam tu LUCINDA ilang
cari punyer cari dia ada dlm stor bawah gym
ngah mencakar pintu sebab SUARA BERBISIK asik menggangu dia
***********************************
n terus ke tahun 2009
majlis membuka balik TYME CAPSULE
n pelajar tyme tu dikasi sorg satu envelope yg dibuat bebudak dedulu tu
n anak si NICOLAS dpt dr LUCINDA
chosen sgt
tapi anak dia di ganggu WHISPERING PEOPLE n memimpi pelik je
yg dok wat kajian atas those numbers adalah ayah nyer si NICOLAS CAGE
tyme dia mabuk plak tu
so kuar habis number2 tu ada kaitan ngan MAJOR DISASTERS di dunia
n ada jugak number yang takde sebab date nyer baru
so date2 tu lah dikaji nak selamatkan sejagat
takde yg selamat
sebab itu dah tertulis
mati akan tetap mati
mula ngan kejadian KAPAL TERBANG terhempas
sgt real lah
n TAKOT
pastu kejadian TRAIN BAWAH TANAH plak
takot giler
takot lah PAKWE nak layan tren kat KLCC
huhu
n last kejadian yg memang tak leh diselamatkan
KIAMAT DUNIA
yg pelik tu
tak tahu lah alien ke malaikat kan
selamatkan anak nicolas n anak pompuan nie
nak bawak ke satu tempat utk mulakan hidup baru
erm
mcm takde connection plak
maybe sebab DIORG tak percaya agama
so diorg masih gunekan mitos ANGKASA LEPAS utk menamatkan muvie nie
huhu
PAKWE kasi 7 bintang dari 10 bintang
MWAHA!!

2 comments:

rizz said...

best x cte ni pakwe? hehee

Aliph said...

i've watched this movie
actually they trying to explicit the malaikat but takut kang x lepas plak kat Malaysia so diorang expressed it as an alien. btw i wathced this movie kat sunway
jugak kot ;]