Tuesday, June 23, 2009

BERCINTA SUDAH LAMA...BERKASIH & BERMESRA


Persoalan CINTA sesungguhnya tidak akan pernah berhenti
********
“ADA YANG MEMERLUKAN MASA
JUA ADA PANDANG PERTAMA
ADA YANG SINGGAH SEKALI
DAN ADA BERKALI-KALI”

Entry nie sekali lagi PAKWE special perah otak di malam hari bagi memikirkan permasalan yang sedang teman comel PAKWE alami
PAKWE tidak cuba untuk menjadi pemberi keputusan tetapi PAKWE hanya ingin berkongsi pengalaman CINTA PAKWE
Dan sesungguhnya lebih sakit dari gembiranya
Namun itu bukan penghalang buat PAKWE untuk terus bercinta dan sakit lagee
Kerna CINTA dan PAKWE semacam sudah sebati buat PAKWE
CINTA ITU SANGAT AGUNG
Hanya yang kuat akan berjaya mengharunginya
Kerana keAGUNGannya lah manusia perlu bersedia menerima kesakitan dan kesukaran yang akan diciptakan disebalik keCANTIKan CINTA itu sendiri
Namun pernahkah kita terfikir, CINTA sahaja tidak mencukupi
Perasaan MENCINTAI dan ingin DICINTAI itu lah yang amat penting
Dengan adanya kedua ini barulah kegemilangan CINTA akan dikecapi
Walau AGUNG mana pown CINTA itu PERPISAHAN bukanlah satu yang DOSA
PERPISAHAN itu sebenarnya pelengkap kepada CINTA yang sebenar
Pelengkap bagi pengalaman CINTA yang amak kuat
Namun kuatkah mereka yang berCINTA itu menerima PERPISAHAN?
Memang PERPISAHAN itu sakit
Kerna perCINTAan itu dah mendalam dalam hati
Bodoh lah kalau ada yang mengaku tidak menCINTA tapi masih berCINTA
Dan tipulah kalau ada yang berkata sudah tidak menCINTA padahal sebelum ini itulah CINTA mereka
AGUNG dan MISTERI itulah CINTA
Teringat PAKWE pada lagu KHATIMAH CINTA
“Oh tidur malam
Nyanyikan lagu Rindu hatiku
Yang terpendam
Oh bintang malam
Lukis wajahku
Katakan aku
Pergi
Genggamlah cinta
Yang kuberikan
Simpanlah slalu
Dalam hati
Ku akan slalu
Dalam mimpimu
Menemani tidurmu
Sudahlah sudah
Kuharus pergi
Jangan kau tangisi
Aku lagi
Biarku bawa
Seluruh cintamu
Ku dakap dalam
Tidur panjangku…
Peluk tubuhku
Kecup pipiku
Relakan saja
Aku pergi “
Mungkin penceritaannya lebih kepada pemergian yang tidak akan kembali
Namun kalau perPISAHan yang sedang dialami
Janganlah sesekali RAYUan dibuat
meRAYU sesungguhnya menjatuhkan harga diri
KAJIAN KES:
(ada kaitan dengan yang hidup & maybe ngan yang telah tiada…but nama dah takde so tak payah lah nak SAMAN PAKWE okay)
dah tanak lah...nak hidup sempurna lah...hubungan tak kekal lah...awak salah lah
Itu sudah cukup menampakkan bahawasanya CINTA sudah tiada lagee di sebelah pihak
So takde makne lah buat sebelah pihak lagee nak RAYU2 plak kan
HARGA DIRI sayang HARGA DIRI
Kat sini PAKWE tanak gune quote yang pada PAKWE dah agak basi
“KALAU CINTA, LEPASKAN LAH…N KALAU CINTA ITU KEMBALI, ITULAH CINTA TERBAIK KITA”
Boring!!
PAKWE nak gune quote nie plak
“KALAU ORANG JELING KITA, JANGANLAH KITA TUNDUK DAN HANYA MEMANDANG LANTAI..SEBALIKNYA KITA BUKAK MATA DAN JELING BALIK”
Fresh n penuh maruah
KAN!!
Tapi like PAKWE said b4
PAKWE tak bertujuan untuk memberi keputusan
Sebaliknya hanyalah berkongsi pengalaman
CINTA itu tersangatlah SUBJEKTIF
Hanya yang mengalaminya yang memahaminya
Namun ada yang tidak faham apa yang dialami
******************************************
p/s: sekiranya ingin berCINTA --> fahamilah apa sebenarnya yang dicari dalam CINTA, bukan hanya ingin menguasai sebaliknya ingin memiliki
sekiranya dalam CINTA --> IKHLASLAH dan PENUHIlah setiap masa yang ada dengan penuh rasa CINTA
Sekiranya tiada lagi CINTA --> menangislah kalau itu yang diperlukan, kerna air mata tidak mengalir selalu…enjoy it!!
N sekiranya CINTA benar tiada, janganlah kita mendoakan kegagalannya kerna sebenarnya kita sedang mendoakan kegagalan kita sendiri.--> lepaskan dan SENYUMLAH!! U STILL HAVE U RITE??!!
MWAHA!!

9 comments:

SHAHIRAH KHAIRUDIN said...

ade satu lagu..dalam filem ape ntah..tak ingat!

...cinta itu, boleh diibaratkan seperti makan sambal belacan..

kita tau sambal belacan tu pedas, tapi kita nak makan jugak. lagi pedas lagi syok nak makan..

zua the great said...

tu cite lady boss la cik shira manis..
yusri nyanyi masa kat bus stop(kan???)tul x?

SHAHIRAH KHAIRUDIN said...

owh eh zua? serius tak ingat..(wut a terrible memory)*sigh*

tapi tempo lagu tu memang shira ingat.. *ghee*

peridot sepi said...

huwaa...sedihnya...

rizz said...

sukee lgu khatimah cintee tuuu

sitekateki | dD said...

wah pakwe...
kisah CINTAn nie...
tengah bunga2 CINTA kah...?
hehehehehe

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

sebenarnya ruang dan peluang untuk mencintai dan dicintai perlu dibuka dengan seikhlasnya untuk menikmati rasa kemanisan cinta itu k. kita dapat rasakan cinta kita menjadi satu rasa dalam dua jiwa!!chewwaahhh.fird suka lagu aizat "KAU AKU"

Kau dan aku ,adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku ,engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa....

hope pakwe dapat CINTA yang terbaik untuk pakwe...

Ejaylicious said...

CIMTA SATU ANUGERAH...

I am Karl said...

ehem3x