Sunday, August 30, 2009

27 OGOS 2009 - UP

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0930pm
-
UP nie bukan lah antara muvie katon yang PAKWE mau layan mulanya
but afta berbukak puasa that day
ngan eddie
kami pown cecadang nak layan UP
(sebab muvie lain dah layan)
PAKWE suke je katon
UP mengisahkan tentang sorg budak laki yang minat sgt kat sorg explorer nie
pastu dia ada kenal sorg budak pompuan yang jugak minat the same explorer
so tetibe mereka kawen n pelbagai hal berlaku sampai mereka lupa impian mereka yang nak explore jugak tu
sampai satu ketika si isteri mati tua
tinggallah laki tu sengsorg di tengah2 pembinaan megacity
satu ketika org pembinaan dikasari oleh org tua nie
tyme nie dia dibicarakan dan didapati bersalah dan perlu dihantar ke rumah org2 tua
ni lah moment dia tingat impian lama dia n isteri
UTK EXPLORE
so dengan jutaan belon dia terbangkan rumah yang dah dia anggap mcm isteri dia tu (sebad sesusah diaorg buat umah tu)
kat sini lah mulanya pengembaraan ke lost world
ada watak2 lain actually
n sgt best
moment sedih ada
moment gembira pown banyak
lawaks la banyak
nak tahu saper je yang bersama org tua tu menggembara??
nak tahu apa yang mereka cari??
nak tahu apa jadi kat mereka??
tontonlah UP
PAKWE kasi 15 bintang dari 10 bintang
MEMANG SGT BEST
-
p/s: nak tgk lagee nanti

2 comments:

astika said...

Weiii coment la skt pasal cita ni... hg dah layan k blm... kalo dah layan story arrr... bby aku nk p tgk ni hehehe.....

p.a.k.w.e. said...

best citer nie wahai astika
pegi lah nonton bersama baby dlm pewut tu