Monday, November 16, 2009

14 NOVEMBER 2009 - MALAM ANUGERAH PENYAMPAI IKON 2009

mendapat tiket dari CINIP
so PAKWE bawak sweetheart2 PAKWE bersama
megat n mizie sekali
ber3 kami melangkah ke PANGGUNG SARI, ISTANA BUDAYA
sedondon hitam putih kelabu kami malam tu
-
secara jujurnya
PAKWE tak tahu apa itu PENYAMPAI IKON 2009
ZERO info bout that
so sampai masuk ke panggung pown PAKWE masih blur2 cute tentang hal nie
bile mule je baru PAKWE paham
ini realiti show bout penyampai berita
OKAYH!!
-
secara keseluruhan
malam itu sangat HEBAT
THUMBS UP!!
satu rancangan terbaik jika nak dibandingkan dengan realiti2 tv yang asik nak nyanyi aja kan
dr 17 peserta
yang tinggal untuk malam kemuncak itu hanyalah 6 orang
2 lelaki dan 4 perempuan
walau masih di peringkat umur yang muda
namun bakat yang ditonjolkan sesungguhnya besar
cabaran di panngung ini adalah berita studio dan wartawan lokasi
SANGAT MANTAP!!
-
JURI2 malam itu:
- PROFESOR MADYA DR ABU HASSAN HASBULLAH
selaku KETUA JURI
pensyarah di Jabatan Pengajian Media, UM
- YBHG DATO' CHAMIL WARIYA
Ketua Pegawai Eksekutif, Malaysian Press Institute (MPI)
- ENCIK BAHAROM MAHUSIN
Pengarang, Akhbar KOSMO!
-
PENGACARA2 malam itu:
- MISHA OMAR
Penyanyi/ pengacara/ pelakon & bintang kelahiran RTM
- AZRUL AMILA AMIR
Penyampai Berita RTM
-
KEPUTUSAN malam itu:
-
JUARA
AINA SUZAILY MOHD ZAILANNY
membawa pulang sebuah kereta PROTON SAGA BLM
Wang Tunai RM 6,000.00
Trofi Juara PENYAMPAI IKON 2009
Sijil Penyertaan
-
NAIB JUARA
SITI AIYSHAH BASLIE
membawa pulang Wang Tunai RM 4,000.00
Trofi Naib Juara PENYAMPAI IKON 2009
Sijil Penyertaan
-
KETIGA
KHAIRUL FAIZI DALAIIL
membawa pulang Wang Tunai RM 2,000.00
Trofi Ketiga PENYAMPAI IKON 2009
Sijil Penyertaan
-
SAGUHATI
HAZEL DESMOND
MOHAMMED SHAHRIL SARAPUDIN
BEATRICE EMMA KRISHNAN
membawa pulang Trofi Saguhati PENYAMPAI IKON 2009
Sijil Penyertaan
-
Malam yang cukup HEBAT itu juga diserikan dengan persembahan hebat
dari penghibur2 number 1 MALAYSIA
LAN MUH dengan lagu hits nya kini
nyanyian dari artis india & cina
ALYAH tak mungkin kerna sayang
dan DAYANG NURFAIZAH inginku miliki
-
tahniah buat YUSANANI YUSHAK
kerana menjalankan tugas yang baik
namun sebagai penonton pada malam itu
PAKWE agak tak puashati dengan keputusan
kerana yang terbaik pada pandangan PAKWE adalah KHAIRUL FAIZI
namun keputusan telah dibuat
MWAHA!!
-
-
p/s: larat ke asik nak tgk AF aja??!!

2 comments:

Muhammad Afif said...

salam perkenalan
blog pakwe neh best lah =)
boleh saya link kan blog pakwe ke blog saya x??

p.a.k.w.e. said...

salam
best erk
TQ
link ajo lah kalu suke