Sunday, December 6, 2009

05 DISEMBER 2009 - LOVE HAPPENS

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
1125pm
-
akibat boring
PAKWE pown jenjalan lah di SUNWAY CARNIVAL MALL
selaloo nya PAKWE akan ke GSC dulu
tgk apa showing yang ado
n LOVE HAPPENS dah kuar
so PAKWE beli tiket muvie nie
layannnnnnnn
-
LOVE HAPPENS mengisahkan tentang seorang pakar motivasi yang merupakan penulis buku berkisarkan tentang kematian isterinya yang mana tetibe dia menjadi popular
bukan atas kehendak dia
tapi hasil tulisan dia menjadi besar dan dapat mempengaruhi ramai manusia
dan atas kejayaan dia
konvensyen diadakan
bagi mendalami perasaan mereka2 yang telah mengalami kehilangan
nak kasi naik semangat etc n berkongsi
n to make story interesting
kali nie dibuat di SEATTLE
di tanah air famili late wife dia
dia ada juga didatangi ayah mertua dia yang mengatakan dia menipu dengan menggunakan kematian isteri sebagai pengaut kekayaan
dalam sepanjang konvensyen nie si penulis nie bertemu dengan sorg wanita lakonan JENNIFER ANISTON, eloise
sorg florist
yang mengalami masalah nak dapatkan lelaki yang baik
so 1 insiden pertemuan membuatkan mereka asik bertembung dan terus berjumpa
ada perasaan cinta tapi ada pulak perasaan menggagalkan cinta itu
nak tau apa jadi kat lelaki tu
adakah dia dapat menerima kematian isterinya??
dapatkah dia menerima cinta baru??
n bagaimana pula si wanita nie interaksi??
pegi lah beranikan diri tengok...
merupakan kisah cinta yang biasa aja
but still LOVE HAPPENS!!
PAKWE kasi 9 BINTANG dari 10 BINTANG
MWAHA!!
-
p/s: PAKWE tertarik dengan konsep BURUNG KAKAK TUA yang ada kemudian dilepaskan dan kembali
sangat mengisahkan CINTA itu sendiri
di mana cinta tu pernah ada
kemudian dilepaskan akibat kematian
dan akhirnya CINTA itu kembali sendiri
terbang2 rasanya...HUHU!!

2 comments:

cik.fatin said...

hehe.dh tgk da.midnite siap kt qb.huhu

p.a.k.w.e. said...

best kan
boleyh la