Sunday, December 20, 2009

17 DISEMBER 2009 - AVATAR

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
1150pm
-
jugak muvie yang PAKWE nak sgt layan
AVATAR mengisahkan tentang
sekumpulan manusia yang menjalankan kajian di PANDORA
(satu tempat yang jauh d angkasa lepas)
di PANDORA nie ada mcm2 jenis tumbuhan n hidupan mcm BUMI tapi lebih hebat
ada 1 golongan mcm manusia iaitu NA'VI
tapi lebih besar dr manusia
berwarna biru n ada ekor
HUHU!!
so AVATAR nie adalah satu projek manusia
dimana
mencipta 1 klon NA'VI yang iras manusia itu untuk digunakan berbincang n mengumpul data dari NA'VI sendiri
so salah sorg dr saintis nie dah mati n kembarnya di mintak join projek nie
memandangkan mereka seiras n maybe ada connection dengan AVATAR abg nye
so bermulalah 1 pengalaman baru si JAKE SULLY nie
JAKE SULLY nie sorg yg lumpuh tyme khidmat dalam MARIN lagee
so bile dia hidup dalam AVATAR nye
dia terlalu teruja sampai berlari2 nak enjoy kaki yang ada
n kerja padang pertama dia n the other 2 AVATAR, NORM n saper tah minah sorg tu
dia dah buat masalah
dengan berjumpa sekelompok BADAK n sekor HARIMAU
akibat kene kejau
so si JAKE SULLY pown terpisah dari geng saintis nie
n terperangkaplah dalam hutan sampai malam dalam AVATARnyer
n dalam satu kes nak kene serang ngan ala HYENA dia dia bantu sorg NA'VI pompuan, NEYTIRI
n start nie lah dia ikot NEYTIRI n setiap dr JAKE SULLY nie disukai EYWA
so dia diberi kelulusan utk belajar cara NA'VI
n NEYTIRI yang kene ajar dia
belajar mcm mana NA'VI bercakap
mcm mana NA'VI bergaul
semua fasal NA'VI
memula JAKE SULLY diajar menunggang
n sesungguhnya bukan kehebatan dia
after that JAKE SULLY diajar memilih IKRAN n terbang bersama IKRAN
n ini memang kehebatan JAKE SULLY
kehebatan JAKE SULLY dalam memahami NA'VI telah menjadikan dia salah sorg OMATICAYA
means salah sorg NA'VI lah
so dia ada hak dalam puak ini jugak
sampai 1 ketika
dia membuka rahsia bahawasanya kehadiran dini utk check n nak bgtau bahawasanya MANUSIA nak serang HOMETREE (rumah NA'VI)
n ini membuatkan NEYTIRI (yg dah pown memilih n menjadi hak JAKE SULLY) rasa tertipu
n menghalau JAKE SULLY n tanak dah JAKE SULLY (sebab tertipu lah kan)
n nak tebos baliks alah JAKE SULLY
dia buat apa aja kerna CINTA pada NEYTIRI n pada NA'VI itew
n kegilaan paling gila JAKE SULLY buat adalah menjadi TORUK MAKTOR
ini membuka mata semua NA'VI bahawasanya JAKE SULLY bebetol nak membantu
so nak tau apa je IKRAN??
nak tau apa tu TORUK MAKTOR??
HOMETREE??
EYWA??
n apa jadi kat org2 NA'VI nie??
mcm mana ending AVATAR nie??
pegi lah layan kat panggong
PAKWE SANGAT2 REKOMEN SUME PEGI LAYAN
TERSANGAT BEST
PAKWE kasi 200 BINTANG dari 10 BINTANG
MWAHA!!
-
p/s: antara BEST MOVIE 2009!! n PAKWE nak lagee

2 comments:

I am Karl said...

hai-o PAKWE

segala muvi bjaya ditonton

karl mmg byk sgt dgr good review psl AVATAR

will find suitable time nk tgk muvi nih

Princess & Frog pun tgk kan?

hohohohoh

p.a.k.w.e. said...

dah itu aja keje org2 tua seperti PAKWE nie
LAYANNNNNNNNNNNNNNN aja
HAHAHA
AVATAR meme best
FROG tidak!!