Monday, April 26, 2010

THE LOVELY BONES - muvie from PAKWEs lappy

citer nie kuar tahun nie kat MALAYSIA
n muvie yang PAKWE mau sgt layan
but PAKWE tak dapat peluang mau layan di panggung di SEBERANG PERAI
TIADA SHOWING
bungok sgt
sume kat ISLAND
-
THE LOVELY BONES mengisahkan tentang sebuah famili 5 orang di tahun 1970an yang sgt happy
tapi sayangnya kepada anak sulong nie sgt lebih
namanya SUSIE SALMON, mcm ikan SALMON tu
(n sgt lawa)
n tyme nie umurnya 14 tahun
dia nie sgt sukakan sorg budak lelaki
senior dia actually
RAY namanya
(PAKWE suke jugaks...KAH KAH KAH!!)
selama nie asik layan mamat nie dr jauh aja
but satu play d sekolah telah merapatkan mereka
n terset lah date antara mereka
n tyme pulang dari sekolah ke rumah
SUSIE telah diajak jirannya (ORG TUA LELAKI)
ke satu tempat kononnya nak wat mcm club lah utk selected kids
n tempat tu dibina di bawah tanah di satu ladang gandum oleh org tua nie
sebenarnya tujuan org tua nie nak bunuh SUSIE
n SUSIE terbunuh malam tu di situ
tapi SUSIE tak tahu dia mati sebab roh dia lari seperti betol2 melarikan diri dari lelaki tu
n tyme dia terkembali ke rumah lelaki tu
tyme tu baru dia sedar dia dah mati kena bunuh
n actually tyme roh SUSIE lari, member dia yang pelik nie ada nampak roh SUSIE
akibat SUSIE lama tak balik umah sampai ke malam
ibu bapa dia report polis
n esok tu polis jumpe tempat bawah tanah tu
n jumpe topi yang SUSIE pakai
but tak jumpe mayat SUSIE
n confirm SUSIE mati sebab jumpe banyak darah kat situ
so kehilangan ini membuatkan ayah SUSIE nak jugak investigate dengan bantuan polis
sebab anak kesayangan lah katakan
n tyme nie SUSIE berada di in between
antara dunia dan syurga
SUSIE nak sgt pembunuh dia mati
but at the same tyme SUSIE nak kiss RAY sgt2
di in between nie SUSIE bersama kengkawan pompuan yang jugak mati dibunuh
n jiran SUSIE yang bunuh dia nie fikir yang famili SUSIE dah boleh teruskan hidup tanpa fikirkan tentang kematian tu lagi
but dia salah
ayah SUSIE dpt rasa yang dia yang membunuh SUSIE
n adek perempuan SUSIE sendiri masok ke rumah jiran dia nie n berjumpa dengan buku plan membunuh SUSIE dengan rambut SUSIE di dalamnya
tapi mayat masih tak jumpe
ketika nie jirannya larikan diri bersama mayat SUSIE yang disimpan dalam peti besi
n berjaya membuang peti besi tu ke dalam lubang tanah jerlus
n mayat SUSIE tak akan dijumpai sampai bebile
but SUSIE tetap nak kiss RAY
n masok ke dalam badan kwn pompuan dia yang boleh nampak roh SUSIE tu
n tyme nie lah dia kiss RAY n RAY tau itu SUSIE
n that lelaki yang membunuh SUSIE mati ketika cuba nak tumpangkan sorg pompuan
jatuh tebing
PAKWE sgt sgt suke pendekatan yang PETER JACKSON gune nak tunjukkan in between SUSIE
n PAKWE suke keseluruhan muvie nie
just that PAKWE tak suke pengakhiran
mcm takde penyeksaan utk si pembunuh yang jahat tu
PAKWE kasi 21 BINTANG dari 10 BINTANG
MWAHA!!
-
p/s: nak kiss jugaks................WUWU!!

2 comments:

Mie said...

mmuaaahh nah kiss PAKWE gak...hehehe

p.a.k.w.e. said...

huhu
PAKWE di kiss MIE
dalam keadaan penoh kesangapan
WUWU!!