Monday, May 17, 2010

AF8 CALON JUARA

AF8 dah pown menuju ke puncaknya
Dengan konsert ke 9 yang telah membuang AIN dari pertandingan ini
Membawa 5 calon juara ke GRAND FINALE AF8 minggu depan
SHAHIR
MAULANA
ADIRA
IWAN
DAUS
-
ADIRA
Memang tersangat bagus
Boleh menjadi juara kalu betol caranya
But personally PAKWE rasa dah terlalu terbiasa dah dengan suara ADIRA nie
Dah mcm terlalu sama plak tone suara dia kalu bwk apa lagu pown
Tiada kepelbagaian utk industri muzik tanahair
Lagipown personally PAKWE rasa suara ADIRA nie dah ada pown dlm industri
-
MAULANA
PAKWE memang suke giler dekat MAULANA nie
Dari konsert tirai lagi PAKWE dah suke dia
Bukan sebab dia fizikally
Sebab MAULANA bukan elok mana pown
But PAKWE rasa MAULANA je yg boleh nyanyi
Walau ramai yg sangkal PAKWE sebab kata MAULANA asik bawak lagu sama genre je
Tapi tak perasan ke
MAULANA banyak nyanyi other genre lah
Rap lah itu lah ini lah walau sebagai backup singer
Still sedap wut
PAKWE nak sgt MAULANA yang menang
AFJUARA MAULANA
-
DAUS
PAKWE tak baper bekenan ngan DAUS nie
Sebab pd PAKWE DAUS tak lah hebat mana
So so aja
Dah potong rambut lagi wat PAKWE tak suke DAUS
n banyak sgt wat persembahan over n tak memberangsangkan
-
IWAN
Nie PAKWE tak sure
Sama macam DAUS
tak jugak hebat mana
N like ADIBAH NOR ckp
IWAN dah ada d luar sana
Takde apa lebih pown kat IWAN nie
Nak jadi JUARA tidak kowt
-
SHAHIR
Memang hensem
Tak dapat dinafikan lagi
But konsep AFMASUK dibuat special sebab nak masokkan kembali SHAHIR
PAKWE rasa lemau n dah membuatkan PAKWE terus tak minat konsep AF
Suara ada but suara nie jua dah berlambak di pasaran
N sesejak SHAHIR masok balik AF
Nampak lah SHAHIR dan mcm verangan mau jadi JUARA
Dan siket berlagak tu ada
Nampak sgt2 dalam persembahan
Boleh lah jadi JUARA but ke mana aja??
-
So secara keseluruhan kite akan nampak persembahan finale yang mungkin tak lah seGRAND mana sebab persembahan konsert mereka minggu2 pown tak lah BOOM mana
Just mengharapkan lagu2 baru apa je yang akan kuar FINALE nanti
N ada tak yang boleh kalahkan konsert AF sehebat AF STACY dulu??
-
p/s: PAKWE tetap akan sokong MAULANA walau tak AFUNDI MAULANA pown
N GRAND FINALE pown PAKWE layan kat TV ajo sebab tyme tu PAKWE dah pown kembali ke SEBERANG PERAI dari KLada program bersama PAK LAH!!

2 comments:

Mie said...

minat tp x undikan....samalah lah kita kan...x baik membazir top up wakakakaka

p.a.k.w.e. said...

tahu takpe
bukan dpt pape pown
GITEW!!