Wednesday, November 24, 2010

19 NOVEMBER 2010 - HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0845pm

-
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1 mengisahkan sambungan kesah2 HARRY POTTER dan ini merupakan episod terakhir yang pertama
memulakan episod ini dengan penegasan pembunuhan warga manusia atau dikenali dengan nama muggles oleh puak ahli sihir
dan seperti biasa, warga jahat mahu membunuh HARRY POTTER
HARRY POTTER perlu dipindahkan namun usianya yang belom 18 menyebabkan dia boleh dikesan mudah oleh ahli sihir lain
dan ini telah menyebabkan rakan2 HARRY sanggup berubah menjadi HARRY POTTER dalam misi memindahkan HARRY POTTER dari rumahnya ke tempat lain
misi ini berjaya namun telah membunuh MAD EYE dan mencederakan sorg dari kembar
akibat pertempuran antara yang baik dan jahat
di awal filem ini juga dipaparkan satu perkahwinan
dan sebelum majlis perkahwinan ini dilangsungkan
dipaparkan MENTERI SIHIR datang bagi menyampaikan wasiat DUMBLEDORE istimewa buat HARRY POTTER, HERMOINE dan RON
RON ditinggalkan satu alat yang boleh menyimpan dan memberi cahaya
HERMOINE ditinggalkan buku cerita
dan HARRY POTTER ditinggalkan bola terbang yang ditangkapnya ketika satu sesi bertarung dengan naga sebelum ini
dan juga diwasiatkan satu pedang yang hilang untuk HARRY POTTER mencarinya
dan di majlis ini juga mereka telah diserang oleh geng ahli sihir jahat
dan HARRY POTTER, HERMOINE dan RON telah menghilang ke bandar lain
di sini juga mereka telah diburu oleh puak jahat
namun berjaya menewaskan lawan mereka
misi mereka adalah bagi mencari dan memusnahkan HOCREUX *betol ke ejaan
ini telah membawa HARRY POTTER dan sahabat ke chamber of secret
dan di sini diberitahu oleh KREACHER bahawasanya rantai yang juga HOCREUX telah dicuri oleh seorang yang bernama MENDUNGUS
dan di arahkan oleh HARRY POTTER supaya KREACHER membawa pulang MENDUNGUS
dan kembalilah KREACHER bersama MENDUNGUS dibantu oleh DOBBY
*2 makhluk elf
ketika semua ini berlaku
MENTERI SIHIR telah mati dan diganti oleh MENTERI SIHIR baru yang jahat
dan HOGWARTS ditadbir oleh org2 jahat
dan ketika ini juga lah semua warga sihir dikaji asal usul bagi mengekalkan hanya yang bebetol sihir sahaja dalam dunia
apabila MENDUNGUS memberitahu bahawasanya rantai tersebut telah dijualkan kepada seseorang
dan orang itu adalah cikgu HOGWARTS yang gemar berbaju pink tapi jahat
dengan menggunakan posyen berubah diri, HARRY dan sahabat masuk ke alam sihir dan mendapatkan rantai tersebut
dan mereka perlu mendapatkan pedang yang diberitahu oleh DUMBLEDORE bagi memusnahkan rantai tersebut
dan telah ditemui oleh HARRY ketika mereka bersembunyi di dalam hutan
dan rantai tersebut berjaya dimusnahkan oleh RON
di sepanjang episod ini juga asik terpampang akan 1 simbol
simbol inilah simbol kepada THE DEATHLY HALLOWS
DEATHLY HALLOWS adalah kisah 3 saudara yang telah menipu kematian
dengan cara membina jambatan secara magis ketika mahu menyeberang sungai
dan akibat perbuatan ini
DEATH telah secara sinis menghadiahkan mereka apa sahaja yang mereka mahukan
saudara sulong mahukan batang sihir yang paling kuat
yang tengah mahukan sesuatu yang boleh menghidupkan yang mati
dan yang bongsu secara rendah diri mahukan dirinya tidak diganggu oleh DEATH
makanya
dapatlah yang sulong sebatang batang sihir yang terkuat
dan terlalu leka dengan kekuatan batang sihir tersebut dan berlagak
dia telah dibunuh ketika sedang tidur dan batang sihirnya dicuri
yang tengah mendapat sebiji batu yang boleh menghidupkan yang mati
dan telah menghidupkan wanita yang dicintainya namun telah mati sebelum sempat berkahwin
akibat wanita itu bukan sebenar2 hidup
tidak dapat meneruskan kehidupan seperti orang lain
yang tengah telah membunuh diri
dan yang bongsu diberikan serpihan kain dari jubah halimunan DEATH bagi menyembunyikannya
dan DEATH telah lama mencarinya namun gagal
sehinggalah ketika dia sudah tua
dan menyerahkan kain halimunannya kepada anaknya
dan dia diambil oleh DEATH
-
PAKWE tak larat dah nak story
BOLEH??!!
so PAKWE suggest sgt2 kepada yang minat atau tak
pegi lah layan
BEST
PAKWE suke most of ths muvie
walau PAKWE bukan pengikut HARRY POTTER
lakonan mereka sgtlah bagos
watak2 yang dipaparkan walau banyak namun tidak menyemakkan muvie
n hampir sume set ada dalam muvie nie
ada aksi, ada sedih, ada lawak etc
kire cukop rasa lah gitew
PAKWE kasi 30 BINTANG dari 10 BINTANG
MWAHA!!
-
p/s: 2 kali dah tgk pown

7 comments:

mRa amira said...

waaaa!! tengah final exam.. baru tngok skali.. ish3..weekend ni nk tgok lagii lah ginii.. wuuuu

p.a.k.w.e. said...

nak lawan tgk lak ke?
wuwu

mRa amira said...

hehe.xde la lawan =)

^___^ pasni rapunzel!

Qarl said...

pakwe!

p.a.k.w.e. said...

AMIRA: yerp RAPUNZEL best
QARL: yerp

Eazy Izzuddin said...

yeah setuju bintang itu

p.a.k.w.e. said...

sayang EAZY