Saturday, December 4, 2010

03 DISEMBER 2010 - AKU TAK BODOH

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0925pm
izad

-
AKU TAK BODOH merupakan filem yang diadaptasi dari filem I NO STUPID
kesah 2 keluarga yang sesungguhnya besar bezanya
kaya dan miskin
keluarga yang kaya mempunyai 2 orang anak
seorang di sekolah rendah dan sorg lagi di sekolah menengah
namun dek kesibukan ibu dan bapa
mereka sering merasakan seperti anak yatim
kerana jarang2 mempunyai masa untuk bersama ibu dan bapa mereka
sering melakukan kebaikan namun tidak pula dihargai ibu bapanya
si abang berkawan baik dengan seorang yang agak liar
dan sering mendatangkan masalah apabila ibu dan bapanya sering dipanggil ke sekolah
dan akhirnya telah melibatkan diri dengan sekumpulan budak2 jahat
yang sesungguhnya lebih menghargainya
si adik pula mahukan ibu bapanya pergi menyaksikan persembahannya di sekolah nanti
tetapi ibu bapanya sering tidak mengindahkan perkara ini
dan telah mencuri duit di kantin sekolah bagi membeli tiket untuk ibu bapanya
manakal keluarga yang miskin pula hanya mempunyai bapa seorang sahaja
berkawan baik dengan anak orang kaya
dan sering memberontak sehingga menyebabkan dirinya dibuang sekolah
dan dirumah bapanya sering memarahinya yang tidak pandai belajar
dan apabila berlaku pergaduhan
ayahnya yang cuba menolong telah terjatuh dan mengalami pendarahan kritikal dan meninggal dunia
namun ayahnya sesungguhnya sangat menyayanginya
dan sempat mengucapkan I LOVE U ketika matinya
PAKWE suka AKU TAK BODOH
walau kualiti gambarnya tak lah sehebat filem2 lain
nampak mcm indi filem
namun penceritaannya membuatkan kita tersenyum
sebab kita sedang menyaksikan kita di dalamnya
part bebudak nie dibebelkan adalah part paling PAKWE suke
memang bangai n bongok n melawakkan
SUKE SUKE SUKE
n part enset mak bapak nenek n org gaji
n muvie nie terbaik ditonton sekeluarga
supaya kita akan tahu salah silap kita
dan membetolkan diri secara ringan
anak2 perlu dipuji dan diberi dorongan
PAKWE kasi 20 BINTANG dari 10 BINTANG
MWAHA!!
-
p/s: nak donlod simpan dlm lappy lah

10 comments:

ferdaus al-adney razlan said...

hujung minggu ni rase cam nk g tgk cerr ni

Qarl said...

kan dh ckp filem ni menghiburkan

part awal2 tu sgt hillarious kan

pakwe, ape citer icon pakwe?? sape finalist?

Awang Oneng said...

tengok trailer movie tu mcam best saja....teringin nak tengok..best ker?

i'm shin... i'm inesen said...

erk.. kenapa shin masih x tertarik ngan tajuk pilem ni *nanges

p.a.k.w.e. said...

FERD: silalah tengok
tak rugi
QARL: ICON belom siap shoot sume peserta lagi
TUNGGUUUUUUUUUUUUUUU!!
AWANG: best la tu
tgk tak bintang PAKWE kasik
SHIN: tak payah tgk
tak pakse pown

✿Bloodberry✿ said...

hohoho mmg best lorhh citer nie.. sy pn dh tgk.. ketawa terbahak2 jugak.. part sedey mmg ngs.. hehehe byk nilai2 murni.. citer tak berat dan mudah dhm kan...

p.a.k.w.e. said...

wah nanges ke BLOODBERRY
sian
nah tisoo

Encik Bell (beLalaNG) said...

oh ri tu pun qarl buat review ckp best....:D

ijat_asni said...

nak tggu hantu kak limah balik umah
hehe~

Lara D'yuni said...

nampak mcm bes je.. nak g tengok gak la