Friday, June 3, 2011

PIRATES OF CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES - 19 MEI 2011

+PIRATES OF CARIBBEAN: ON STRANGER RIDES+
cathay damansara
zan
-
+GENRE+
fiksyen/aksi/komedi
-
+TENTANG+
PIRATES OF CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES mengisahkan tentang pelayaran berbahaya ramai kumpulan lanun dalam mendapatkan FOUNTAIN OF YOUTH
di LONDON, satu perbicaraan telah dilakukan bagi menjatuhkan hukuman kepada JACK SPARROW yang sebenarnya adalah orang lain, iaitu kawan JACK SPARROW sendiri, JOSHAME GIBBS
dan JACK sendiri yang menghakimi perbicaraan ini dan mengelakkan "JACK" dari di hukum gantung
dalam perjalanan menghantar "JACK" untuk hukuman, JACK dan kumpulan telah menyelamatkan GIBBS
namun di LONDON sendiri ada orang lain yang telah menggunakan identiti JACK SPARROW bagi mendapatkan krew kapal bagi menjalankan satu misi
dan ini membuatkan JACK SPARROW sendiri pelik
dan telah sendiri dapat tahu tentang isu ini
JACK juga telah ditangkap dan kali ini bertemu GEORGE AUGUSTUS yang bersamanya adalah CAPTAIN BARBOSSA
yang mahukan JACK bekerja dengannya bagi mendapatkan FOUNTAIN OF YOUTH
namun JACK berjaya melepaskan diri
ketika inilah JACK telah bertemu dengan penyamar dirinya, ANGELICA, anak perempuan BLACKBEARD
dan sedar-sedar JACK telah berada di atas kapal QUEEN ANNES REVENGE hak milik BLACKBEARD yang sepenuhnya dikawal ZOMBIE
dan mereka juga menuju ke FOUNTAIN OF YOUTH serta perlu melalui lautan, TELUK WHITECAP yang penuh dengan MERMAID
kapal JACK, BLACK PEARL sebenarnya berada di dalam simpanan BLACKBEARD
dan inilah umpan buat JACK bagi mendapatkan airmata MERMAID bagi ritual di FOUNTAIN OF YOUTH nanti
namun keganasan MERMAID menyukarkan mereka sehingga menyebabkan ramai yang mati
tetapi seekor MERMAID telah berjaya ditangkap
dan kini mereka perlu mendapatkan PONCE DE LEON bagi melengkapkan ritual ini
dan ketika perjalanan merentas hutan, bekas kaca yang membawa MERMAID ini telah pecah dan menyebabkan MERMAID ini hilang ekor dan bertukar menjadi kaki manusia
dan ketika ini hubungan MERMAID dan PHILIP menjadi rapat
sehingga PHILIP menamakan MERMAID ini SYRENA
misi mendapatkan PONCE DE LEON nampaknya gagal kerana pihak lain telah awal dulu mendapatkannya
SYRENA dipaksa mengeluarkan air mata
dan minatnya terhadap PHILIP telah menyebabkan PHILIP ditikam
namun SYRENA masih tidak mengeluarkan air mata
dan ketika PHILIP datang bagi menyelamatkan SYRENA, SYRENA telah menangis dan ketika inilah BLACKBEARD datang mendapatkan airmata itu
dan PONCE DE LEON dirampas kembali dari pihak SPAIN
dan pergilah mereka ke FOUNTAIN OF YOUTH yang terletak ditempat yang perlu diseru
pergolakan telah berlaku di FOUNTAIN OF YOUTH dan menyebabkan tempat ini dimusnahkan
di ketika ini BLACKBEARD telah dibunuh oleh BARBOSSA dengan menggunakan racun katak
namun SYRENA mahu ritual ini diteruskan kerana airmatanya telah diambil
maka tertipulah BLACKBEARD oleh JACK SPARROW menyebabkan ANGELICA selamat dan BLACKBEARD mati
SYRENA telah membawa PHILIP bersamanya
dan JACK mendapat berita di mana ANGELICA mengandungkan anaknya
-
+BEST+
watak JACK SPARROW yang menten bagos
dan keseluruhan watak yang support each other
MERMAID adalah candy terbaik dlm muvie nie
dengan sisi hitam mereka yang memang WOW
PAKWE sudi nak jadi MERMAID jugaks
komedi melampau yang memang tak kering gusi
watak2 jahat yang tak nampak jahatnya
PHILIP yang super hot bila bukak baju..HAHA
-
+WORST+
watak ANGELICA yang pada PAKWE tak kuat utk berada dlm PIRATES nie
n MERMAID asik show from afar
scene serangan MERMAID kat kapal tu kasik lah close up
sure lagi masyuk
-
+ULANG TENGOK?+
nanti nak donlod lah nak simpan dlm lappy PAKWE
-
p/s: nak MERMAID n PHILIP!!

2 comments:

SHAMSUL AMRI said...

Memang best citer pirates of caribbean. Tambah2 lakonan Johny Deep....

p.a.k.w.e. said...

yes itu memang bener