Tuesday, April 14, 2009

AKADEMI FANTASIA week 5


(berduet ngan BINTANG2 AKADEMI FANTASIA terdahulu)
PAKWE terpukau ngan tema minggu nie…tu yg PAKWE nak masukkan dlm entry nie…HUHU!!
Tyme konsert nie sume ngan penampilan WORLD!! Sgt cantik n sgt ensem..
LUCKY pembukaan agak kurang menyengat maybe sebab itu lagu BONUS je kowt.
Kemudian di nyanyian ISMA dibuat kejutan dimana dia bernyanyi bersama suaminya sendiri, ZUL 2 BY 2 dengan lagu KAU MAWARKU. Vokal ISMA tak tenggelam n boleh dah jadi artis. Persembahan jangan cakaplah kan, sgt romantis. Biarlah, mereka kan suami isteri. N congrats, dah 11 tahun bersama.
AKIM plak duet ngan FARA brep brep..PAKWE personally tak suke FARA sebab suara bole2 aja… so AKIM bertuah lah sebab suara dia tak teroutstage si FARA. Dengan lagu JIKA KAU TIADA. Pape pown persembahan okay n mcm comel.. Terdengar2 jugak si AKIM bertukar2 suara maybe sebab lagu fast number kowt. N tarian AKIM yang mcm robot tu jgn ckp lah kan… dah darah daging lah tu.. Huhu!!
QHAUD plak berduet ngan HELIZA (yang takotkan mata HELIZA)… HELIZA sgt cantik.. Tapi sayangnya vokal HELIZA sumbang mlm tu.. So QHAUD memang tak terjejas mlm tu… bukan nak salahkan HELIZA sebab mungkin DIBIUS CINTA bukan genre muzik si HELIZA… cube kasik YANG RINDU YANG NYAWA YANG KASIH… baru betol kan?!! Cube mempersembahkan persembahan ngan gaya tersendiri tapi agak kaku maybe sebab HELIZA n QHAUD agak ISLAMIK kowt…maybe lah!!
Yang ditunggu2 dah tiba…HAFIZ da bomb…berduet ngan MILA wassup2. dengan lagu TERLANJUR CINTA… sgt comel dedua… cute couple!! (walau dramanyer mika bergaduh). D best show mlm tu lah… n HAFIZ like always sgt bagus n memang dah leh jadi ARTIS dah pown.. BEST VOCAL n BEST SHOW!! AFUNDI HAFIZ!!
CLAUDIA plak berduet ngan VINCE dengan lagu KAU MUZIK DI HATIKU.. Berjaya membawa lagu ini sebaiknyer walau yg ori ialah JAC… so vokal CLAUDIA tidak tenggelam ngan kehebatan kawalan vokal VINCE. Cume persembahan je agak tak best… n hadia buat CLAUDIA…. Anak dia di bawakan special utk naikkan semangat dia…
Tang persembahan AISHAH plak ada lagee satu kejutan.. ALIFF AZIZ plak menyamar jadi peminat utk berduet ngan AISHAH… DUA HATI MENJADI SATU… lagu nie tak mencabar apa2… nothing just a simple cute show je… dah lah dpt rantai dr ALIFF, dpt plak suap cheese tart dr ALIFF.
Di tyme YAZID dia diterangkan sebab sebenar ZIZI kasik cincin…bukan utk dia…utk org lain… dengan lagu TERHARU berduet ngan YAZIR… tah.. PAKWE tak rasa pape dr lagu nie… mcm biasa sgt… YAZID nari mcm kasi pecah, tapi nyanyi je erh mana suara… tak kasi pecah pown…huhu!! N wah ayah dia kawen lagee… gitew
Si ARIL awok plak memulakan persembahan ngan drama dr mak abah dia n ADAM… duet bersama MARSHA dengan AKU DAN DIRIMU… drama cinta ngan patong menjadi coz MARSHA sgt cantik but vocal tak lah memana sgt… mcm sesuai je dedua org nie… hahaha!! Terasalah keromantisan nyer… mcm lelebih plak promo utk ARIL bila bantal pelok n bear dia di bawak naik pentas…ermmmm!!
SIDI plak berduet ngan ZAHID…ngan lagu CINTA YANG SEMPURNA… nothing much sebab ZAHID je best…SIDI tak best… so no komen lah… n lagee satu… SEKSI KE??
So bile SIDI terkeluar… PAKWE rasa itu yang terbaik buat dia… so boleh bagi org lain peluang utk ke FINALE nanti…
p/s: PAKWE benci KHATIJAH IBRAHIM kasik komen…mcm BODO n takde input langsung. KOMEN EDRIE pown tah pape…LOVE ADIBAH NOOR sgt…

2 comments:

rizz said...

haa betul kan pakwe..khtijah bg komen tah pape kann hahak

p.a.k.w.e. said...

a ah
BODO sgt
mcm org sewel pown ado
SEPERTI BIASA
SEPERTI BIASA
tah pape