Tuesday, June 9, 2009

08 JUN 2009 - JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

GSC SUNWAY CARNIVAL MALL
0910pm
****************************************
rata2 muvie yg dok showing sudah pown PAKWE nonton
cume 1 2 muvie je belom n maybe tanak nonton pown
but ths muvie do tarik perhatian PAKWE
JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
memula PAKWE ada toto yg maybe muvie nie dibuat bersempena muvie JANGAN PANDANG BELAKANG & CONGKAK n nak memperbodohkan muvie2 tersebut
tetapi salah sebenarnya
JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
mengisahkan PAK SUDIR (lakonan PIE) yang banyak saka
kemudian matinya PAK SUDIR telah memanggil 2 pemuda kununnya cucu PAK SUDIR ke kampung tersebut
CAT (lakonan CAT RUFFEDGE), PUNAI (lakonan MAZLAN), & JOHAN (lakonan SAHEMZEY)
memasing tidak mengenali tetapi di claim sepupu
tyme nie lah MASTURA (lakonan LISA SURIHANI) memberitahu yg mereka adalah pewaris segala harta tetapi bersyarat kene tido kat umah PAK SUDIR selama 3 malam n tidak dibenarkan sentuh apa2 dalam rumah termasuk sebijik CONGKAK
tapi mereka telah melanggar pantang itew
so berlaku lah perkara2 bodoh dalam hidup mereka
nak tau apa
pegi lah tonton JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
pada PAKWE muvie nie berjaya
PAKWE gelas dr mule sampai habis
mule je dah OM OM SEM SEM
memang bodoh
watak jugak dibantu oleh watak2 tambahan yg jugak bodoh dan mencuit hati seperti watak BOMOH (lakonan AZLEE), BOMOH JAWA (lakonan BOB KU2), etc.
ada heroin jugak dlm muvie nie lakonan DINA MALAYSIAN IDOL, budak AF n sorg saper tah
semua babak di garap baik bagi melahirkan kegilaan dan membuatkan penonton terus ketawa
lakonan LISA SURIHANI pada PAKWE okay je
tak lah terok
sebab walau nampak dia baik sgt utk watak antagonis
dia berjaya sebab JAHAT tak selaloonya bermuka JAHAT kan
SETUJU TAK??
selalu kalu bermuka baik bawak watak jahat baru rasa SERAM itew
dlm ketiga2 watak utama PAKWE terpaling suke watak SAHEMZEY yg poyo n bodo2 tu
jadi HANTU RAYA pown tetap sengal
cute n best
so PAKWE nak kasi 9 bintang dari 10 bintang
n lagu yg diorg nyanyi kat gua kelam tu BEST!!
MWAHA!!

4 comments:

Shahdan Azizan said...

bro.. taw xapew lagu yg dowang nyanyi?? mmg klaka abis.. wkwkwkw

p.a.k.w.e. said...

tau kowt
tak baper prasan liriknya
but cute lah

- sharuLcyber- said...

nak lagu yg dorg nyanyi 3 org kt gua tu

wande-ful said...

I teringin nak tgk cite ni after reading your review..
since you kate best...i pon g la tgk..walaupun srg2...
kalau tak mmg tak tgk ler..

trailer drg kat tv cm hampehs..
but reality is...cite nih mmg best!

tq!