Thursday, June 18, 2009

DIGITAL SLR - keperluan @ pertunjukan??

A digital single-lens reflex camera (digital SLR or DSLR) is a digital camera that uses a mechanical mirror system and pentaprism to direct light from the lens to an optical viewfinder on the back of the camera.
******************************
itew d atas adalah apa SLR bermaksud kan
sebab PAKWE tak reti pown sgt fasal bende2 teknikal nie
bab2 hantaran n nikah kawen PAKWE boleh la
so entry nie dah lama PAKWE gedik2 nak wat
tapi tak sempat
********************************
selepas banyak wat pemerhatian
so PAKWE nak wat lah jugak entry nie
PAKWE tgk nowadays, ramai sungguh org di leher mereka berantai dengan CAMERA SLR nie
sampai hamper semua org okay
n PAKWE tertanya
atas sebab apa erk??
nak menunjuk2 ke
ke hanyalah trend semasa
sebab takan sume org sebok nak jadi JURUGAMBAR ke??
2 many dah tak menarik lor
n kalu ramai tu mendatangkan hasil yg malatop okay lah kan
ini idak
TAK LAWA POWN HASIL TANGKAPAN MEREKA
huhu
tahniah buat yg mempunyai SLR n membuatkan itu antara sumber pendapatan
but yg nak enjoy life okay jugak, s long hasil malatop
but kalu nothing tu sekadar nak wat rantai
BERAT beb
************************
ada 1 member PAKWE sendiri pown ada SLR nie
yg best tu dok tersorok dlm bag aja
buang karan sunggoh
last last gune je OLYMPUS FE-190 6.0 MEGAPIXEL PAKWE aja
n still pic tangkapan PAKWE malatop
**************************
p/s: sajer je entry JELES dr PAKWE yang takde SLR
kalu ada PAKWE pown menunjuk2nyer
MWAHA!!
n dah dekat besdey, kalu dpt SLR best jugak kan kan kan kan??!!

5 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

kikiki..pakwe tintong!
sgt jeles bunyi disitu..
jim pun jeles wo ngan owg yg ade kamera mcm tu..
tp nk wat canew??xmampu nk beli...hahaha..

rizz said...

bestla sr tu.cm keperluan lak huhu

SoReNsEn said...
This comment has been removed by the author.
SoReNsEn said...

for me slr mungkin bukan keperluan (yet) tapi in terms of harga, mmg lagi berbaloi beli slr dpd kamera picnic skrg ni sbb harga pun lbh kurang aje (kalau banding slr jenis murah dan kamera picnic high end). but of course, bagi yg tahu guna aje lah.. kalau yg xtau tu, wat berat sajork :)

p.a.k.w.e. said...

jeles n pandai gune takpe
di maafkan!!