Sunday, February 7, 2010

BAGAIMANA NAK NAMPAK TAK MALU @ PELIK MAKAN SORANG??!!

Jika anda SINGLE, travel utk bisnes atau hanya enjoy makanan tanpa any talk, musti anda ada pengalaman makan sorang.
so PAKWE ada terbaca artikel nie...n nak lah SHARE ngan sume memandangkan PAKWE kan SINGLE
KAH KAH KAH!!
-
1. BE BOOKISH
-
Selalu datang dengan bahan bacaan.
Dengan adanya bahan bacaan bukan hanya mengelakkan diri dari boring tapi juga boleh menjadi pelindung dari kelihatan tak dikehendaki atau kesian.
Dan bahan bacaan jugak kenalah kena dengan keadaan.
-
2. TRY THE BAR
-
Kebanyakan pemakan sorang, ketakotan dikelilingi pasangan cintan cintun boleh dielakkan.
Dengan meminta tempat di BAR adalah keputusan terbaik.
Dan selalunya akan berada dikalangan orang2 yang SINGLE aja.
-
3. EXUDE CONFIDENCE
-
Terus ke HOST or HOSTESS dan dengan bangganya mintak meja anda.
Jangan ckp "HANYA SAYA" yang bunyi seperti meminta maaf.
Memerlukan kekuatan untuk makan sorang dan anda patot hormat diri anda.
-
4. EAVESDROP
-
Orang di restoran kadang2 MINUM yang mana membawa kepada percakapan yang kuat, terlalu berlawak melampau, etc.
Macam mana pown, discreetly anda boleh mencurik dengar sambil menimba pengalaman berkenaan kisah manusia.
Bonus point jugak bile dapat tgk 1st tyme internet date!!
-
5. BEFRIEND YOUR BLACKBERRY
-
Kebanyakan kita addict nak check BLACKBERRIES atau handphone.
Maybe tak sopan nak check ketika bekerja etc, so tyme makan sorang nie kan bagus berbuat begitu.
Membaca berita, check TWITTER, email lama dari kekasih, atau FACEBOOKING.
WIRELESS POSSIBILITIES ARE ENDLESS!!
-
6. GO, TEAM!
-
Walau pown anda tak lah gila sukan, jika ada GAME, jadilah PEMINAT untuk ketika itu.
Anda akan rasa bezanya ketika itu.
-
7. THINK LIKE A FOOD CRITIC
-
Pretend anda sedang review restoran itu.
Catat persembahan makanan, note kesalahan, dan beri perhatian kepada servis yang diberi.
ini akan menjadikan anda nampak berkuasa.
KAH KAH KAH
-
8. LIFE IS SHORT, ENJOY THE STEAK
-
Akhirnya, ingat lah untuk RILEKS, enjoy, dan fokus pada positif side makan sorang.
Fikir: Takkan ada pertelingkahan saper nak bayar, takde kegagapan bercakap, dan takde sembangan yang meleret2 berkenaan kisah cinta atau kerja.
YOU CAN BE YOUR OWN BEST DINNER DATE!!
MWAHA!!
-
p/s: so dah dedekat HARI KEKASIH nie
PAKWE ajak sume
JOM KITE KEKASIHKAN DIRI KITA SENDIRI

2 comments:

Janggel said...

thanks pakwe. Sangat membantu.!

p.a.k.w.e. said...

thanx jugak sebab dibantu..HUHU!!