Tuesday, February 2, 2010

CERITERA CINTA PAKWE

-
-
-
PAKWE pernah kenal sorg Z
jumpe lepas set date wayang tahun 2008
ngan 1 janji
AKAN HANTAR BALIK KE RUMAH
-
PAKWE amik kat JETI BUTTERWORTH
(tyme tu masih di KTM tu)
dr jauh nampak Z
duduk di bangku dikeramaian dengan muka paling poyo pernah PAKWE tgk human can make
baju kaler kuning PAKWE ingat lagee
pastu asik tgk handphone
(nantikan sms PAKWE lah tu)
HUHU!!
-
kitorg terus ke cinema
MEGACINEPLEX MEGAMAL PINANG
layan citer antoo
WUWU!!
tapi tak seram
actually a remake from JAPANs big number
-
pastu tu terus merangkak naik JAMBATAN PULAU PINANG
anta lah si Z nie ke BJ
Z stay situ n keje pown kat area KBJ tu
-
terus PAKWE drive balik ke PERMATANG PASIR kembalik
tapi dengan kelajuan sangat PERLAHAN
WUWU!!
-
sebab: KENAPA Z TAK AJAK LEPAK??
PAKWE TAK OKAYH KE??
PAKWE TAK BEST KE??
-
terus sms bertalu2 PAKWE hantar demi merungkai persoalan itew
namun tak berbalas
(tyme tu PAKWE masih d ISLAND actually)
n dah kelamaan masih tak berREPLY sms PAKWE
PAKWE terus anggap Z memang tanak PAKWE contact maybe
so PAKWE dalam kePERLAHANan tu dah jua sampai ke PERMATANG PAUH
-
tyme nie lah handphone NOKIA PAKWE membunyikan sms tone
owh sms dr Z
credit habis katanya
-
PAKWE terus ngaku PAKWE sesat di ISLAND nie
(padahal dah kat PERMATANG PAUH)
n Z suruh PAKWE ke BJ kembali
kerna RISAU maybe
so PAKWE yang sudah di PERMATANG PAUH nie
(area CHAR KEOWTOEW PERMATANG PAUH 2 b exact)
teros lah naik kembali JAMBATAN PULAU PINANG
KAH KAH KAH
(kerja gila)
-
n sampai je BJ si Z dah tunggu kat depan gate apartment dia tu
so kami berlepakan lah malam tu
tema: teman each other
-
n after that
PAKWE n Z asik berjumpa n lepak
boleyh dikatakan hari2
either Z ke SEBERANG or PAKWE ke ISLAND
but most of that tyme PAKWE yang ke BJ
lepak dah mcm HUSBAND
kah kah kah!!
-
n 1 moment si Z dah tak leyh blah stay jejauh
n amik keputusan
PINDAH SEBERANG
-
PAKWE SUKE AJA
ADA YANG NAK AMIK BERAT FASAL PAKWE
KUKUI
-
n pindah lah Z ke SEBERANG PERAI
n kami bahagia
-
sampai 1 ketika
Z berubah
(ke PAKWE berubah??)
entah lah
but that relation dah mcm telor bergoyang di atas tandok rusa
n PAKWE tau jua akhirnya
Z dah ada lain yang dia nak sayang
alasan: pk jahat so jahat lah dia buat
WUWU!!
-
n PAKWE dah tak rasa PAKWE perlu pedulikan Z lagee
n Z actually dah sgt tanak PAKWE
kitorg putos sehari sebelom 1year bersama
-
so PAKWE bawak diri utk diri sendiri
kembali bersama kwn2
n PAKWE akhirnya GEMBIRA
-
lama jugak PAKWE GEMBIRA berkawan
sampai ke tahap utk memulakan perkenalan baru
tetibe tyme tu lah
si Z tetibe sms PAKWE
tema: mahukan PAKWE kembali
ISH!!
selepas hampir 1tahun jugak putus
-
PAKWE memang sayang
tapi apa nie??
PAKWE kan bukan bagus pada kau Z
but PAKWE tetap bg peluang
walau PAKWE ada saketkan sesetengah hati
sebab PAKWE tau Z dah kenal saper PAKWE
n everything depends pd Z sekarang
-
PAKWE n Z kembali
n PAKWE dah bukan PAKWE dulu
PAKWE dah tak kesah
PAKWE dengan hidup PAKWE
walau PAKWE ada Z
n Z ngan hidup Z
PAKWE dah tanak kacau
-
PAKWE tetap PAKWE yang NAKAL
but jauh PAKWE tau saper dalam hati
-
n PAKWE happy actually begini
MWAHA!!
-
p/s: banyak kesah CINTA PAKWE tapi sajer je amik kesah nie sempena VALENTINES DAY!!
-
-
-

4 comments:

Mie said...

nape agaknyer dia leh berubah ek...x smpi setahun pun bersama..i wonder why...?im dying to have that kind of relationship..tp yg adooo kecewa memanjang hahaha

Anonymous said...

hurrmm teringat kisah cinta kite...ahaks.. tp kali ni susah nak jumpa betul2 semuanya main2 last adit pun main2 gak...terus terangla katakan ramai yg mendekati tp adit tpaksa jual mahal sebb takmo meka merasai apa yang adit rasa dulu kalu meka nak juga alamatnya meranala hidup dorang pasni.... jangan marahkan adit lepas tuh .... cheq dah habaq awal2 da hehehhe... lainla kalu org tu berusaha untuk meperbaikidiri dan hubungan kite....urmmm..

p.a.k.w.e. said...

MIE: ala rileks la
nama pown relationship
ANONY: wah adit mana nie??
mcm tau je
HUHU!!

Meen said...

ser0n0k l0ve st0ry neyh...^_^ ermmm tapi napa terima awek tue kembali...hukhuk...xbestlaa...as a friend okey k0t hehhe uppsss xm0 marah ehhh