Monday, February 14, 2011

THE GREEN HORNET - 12 FEBRUARI 2011

+THE GREEN HORNET+
gsc sunway carnival mall
-
+GENRE+
aksi/komedi/superhero
-
+TENTANG+
THE GREEN HORNET mengisahkan tentang 2 insan yang cuba menjadi superhero
BRITT REED merupakan anak kepada kuasa besar media, THE DAILY SENTINEL yang hanya tahu memenuhkan waktunya dengan berfoya-foya dan berseronok
akan sering bangun minum kopi sedap yang dibuat orang gajinya
namun satu ketika ayahnya telah mati akibat sengatan tebuan
dan meninggalkan BRITT kekayaan medianya itu
namun dia telah memecat semua yang bekerja dengan ayahnya di rumah
dan telah satu hari bangun tanpa kopi yang sedap
dan menyuruh si pembuat kopi itu kembali bekerja dengannya
KATO, adalah seorang mekanik ayahnya yang juga membuatkan kopi untuk BRITT setiap hari
dan telah pulang kepada BRITT dan menunjukkan hampir kesemua kehebatannya
dan ini telah memberikan idea kepada BRITT untuk menangani jenayah dengan cara bertindak jahat
dengan memulakan jenayah kecil iaitu memotong kepala besi patong ayahnya sendiri
dan ketika inilah BRITT mempergunakan kuasa THE DAILY SENTINEL untuk memperbesar-besarkan isu THE GREEN HORNET
dan kebangkitan THE GREEN HORNET telah mengganggu gerakan seorang samseng besar yang nama sukar disebut, CHUDNOFSKY
BRITT hanyalah pemberi idea mula untuk THE GREEN HORNET namun penyumbang besar untuk segala-galanya bagi kehebatan THE GREEN HORNET adalah KATO
KATO hebat dalam seni mempertahankan diri
hebat dalam penciptaan benda-benda baru dan persenjataan
dan telah menyiapkan banyak BLACK BEAUTY, kereta hitam kegunaan THE GREEN HORNET
diketika yang sama, muncullah LENORE CASE yang bekerja sementara di THE DAILY SENTINEL
namun kehebatannya dalam menganalisis jenayah dan kecantikannya telah membuatkan BRITT mengambilnya sebagai pekerja tetap THE DAILY SENTINEL
kehebatan THE GREEN HORNET telah memaksa CHUDNOFSKY mengubah nama kepada BLOODNOFSKY
dan kwn seangkatan BRITT, S.A. SCANLON adalah tali barut disebalik kegiatan CHUDNOFSKY dan kematian ayah BRITT sendiri
-
+BEST+
lakonan mantap semua watak
dan kehebatan pertarungan antara JAY CHOW dan BRITT sememangnya menyeronokkan dan super massive kerosakkan
setiap kegiatan yang dilakukan oleh THE GREEN HORNET sangat tidak membosankan
ending kejar-kejar antara orang jahat dan orang baik yang super gila sampai rosak 1 bangunan memang best lah
-
+WORST+
pelakon utama tu ambik lah yg elok sket
HAHA
-
+ULANG TENGOK?+
boleh je layan lagi kalu ada yang mahukan PAKWE teman
-
p/s: menghiburkan sangat

4 comments:

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

best citer dia dah tengok pun kat wayang

p.a.k.w.e. said...

yes memang best citernyer

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa?www.rosemujahid.blogspot.com

zaty luvlianncezzz said...

owww..mcm neshhh je green hornet..

bla nk g tgk tah..hurmmm